Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

K diskusi níže - o kolektivní vině ruských sportovců . Nemohli startovat pouze Ti, kteří nebyli k dispozici k namátkovým antidopingovým kontrolám. Například žijící a trénující v USA startovat mohli a byli i v Riu.

0 0
možnosti
JN

To je hodně zkreslené - oni k dispozici byli, jenže je testovala agentura RUSADA, kterou WADA označila za nedůvěryhodnou. Což by bylo v pořádku v případě, že by WADA zajistila, aby sportovci, pobývající během tréninkového procesu na území Ruska, mohli být testováni jinou, nezávislou agenturou. To se ovšem nestalo a chtít po ruských sportovcích, aby se kvůli tomu např. přestěhovali do USA, je zjevná diskriminace.

0 0
možnosti
RB

R^ přirovnání Loginov vs. Johaug je super. A po nejnovější razii policie v pokoji Loginova je to ještě více odporné. Johaugová je hrdinka a Loginov psanec.... Jeden EPO, ona steroidy. On po jednom vítězství v celé sezoně podezírán a prověřován, ona vítězí o několik tříd v každém závodě a je ticho po pěšině. Taková Neumannová z ní přímo slintá..... A jediný rozdíl mezi nimi je ten, že on je Rus a ona Norka.

1 0
možnosti
JV

J35a90n 72V87á68v56r68a

21. 2. 2020 10:53

Tak zrovna Logineovem, coz je usvedceny fetak bych se moc neohanel. U EPO se navic dnes uz vi ze ma dlouhodoby ucinek, takze trest mu sice vypresel, ale lehka vyhoda zustala...

To ze se u Rusky dopovani jaksi ceka, je stejne jako u Bulhraskych vzperacu, Rumusnkych kapsaru, cikanskych vytrzniku nebo u cyklistu na Tour. Muze byt cista, to ano. Nicmene porad na ni budou lidi koukat, stejne jako na predchozi jmenovane s podezrenim. S rusobijstvim to nema co delat, je to proste aplikace zkusenosti.

1 0
možnosti
JD

J24i24ř98í 77D31a76n53i31š

19. 2. 2020 15:11

Mám trochu jiný pohled než p. Nožička. Objektivní fanoušek podle mě není fanoušek ale pozorovatel. Napřed fandím a soupeř, který porazí mého oblíbence je "nepřítel". Teprve s odstupem to zhodnotím objektivně.

Nejsem žádný rusobijec, ale těsně po závodě bych Voroninovou klidně nazval nafetovanou ruskou, já politicky korektní být nemusím. Až s odstupem času uznávám, že byla prostě lepší a nezbývá, než jí pogratulovat.

0 0
možnosti
JN

Připouštím, že u některých fanoušků to může být tak, jak jste popsal Vy.

0 0
možnosti

Muzete mi trochu priblizit to "nacházející se navíc ve vysoké nadmořské výšce"? Pisete to, jako by to byla vyhoda, pritom vysoka nadmorska vyska je pro sportovce horsi z hlediska mensiho obsahu kysliku ve vzduchu.

1 1
možnosti
Foto

Tak v tomto má pan učitel výjimečně pravdu. Vyšší nadmořská výška znamená menší odpor vzduchu. :-)

0 0
možnosti
MV

Gratulace vitezce a obdiv Sáblíkové. Ale (Vaše oblíbené) určitě zkušenosti se státem řízeným dopingem v Rusku určité pochybnosti mohou u některých vyvolat. A nemusí jít rovnou o "rusobijce". Jenže pak by neměl Váš blog ten správný drive, že?

4 1
možnosti

I92v49o 36Ž59á45č10e60k

18. 2. 2020 16:14

Určité pochybnosti. Víte, to je přesně to, co já neberu. Když se někdo dopustí nějakého přečinu, tak mu musí být jednoznačně prokázán. Myšlení typu "na každém šprochu je pravdy trochu" už způsobilo hodně křivd.

0 0
možnosti
LH

Nejlepší je brek všech těch astmatických sportovců nad tím, že někdo sype

1 0
možnosti
IL

I36v70a11n 69L91a33c15k27o

18. 2. 2020 7:24

Na ruské sportovce nebyl nikdy uplatňován princip kolektivní viny. Pokud toto někdo přesto tvrdí, pak nemá tušení o čem píše nebo "nechce" pochopit a vědomě ohýbá realitu nebo pouze nestydatě lže.

6 2
možnosti
JN

Pokud nepovažujete za princip kolektivní viny například to, že žádný ruský sportovec (bez ohledu na to, zda mu byl někdy prokázán doping či nikoliv) nesměl na OH v Pchjongčchangu startovat pod ruskou vlajkou, ale pouze jako člen "nezávislého" týmu, případně ani to, že na OH v Riu nesměl startovat žádný ruský atlet s výjimkou v USA žijící dálkařky Klišinové, tak to je pak zbytečné o něčem s Vámi diskutovat.

4 0
možnosti
VO

Když si někdo dobírá ironickými či sarkastickými výroky ruské sportovce, nemusí to být nutně rusobijec ;-) Že ruská antidopingová agentura měla a možná stále má problém být rovná a čistá, to je pravda. Proč bychom se měli držet zpět? :-)

7 1
možnosti
JN

Voroninová ovšem již byla při závodech v zahraničí (jak jsem se již snažil níže v diskusi vysvětlit panu Trusinovi) mnohokrát podrobena testům i u jiných antidopingových agentur než u té ruské. Samozřejmě, že některé zakázané látky se mohou zjistit až s odstupem několika let, ovšem faktem je, že jí dosud nikdy doping prokázán nebyl.

A ono mít na něco podezření je věc jedna a mít ohledně toho věrohodné důkazy je věc druhá.

2 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS