Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to další zmatečné a nesystémové rozhodnutí typu "ani ryba, ani rak". Osobně bych byl byl pro rasantní plošná opatření, ale provedená včas. Toto jen takové symbolické chytání kočky za ocas. V uzavřených halách, metru apod. je mnohem větší riziko nákazy než venku.

0 0
možnosti

Zakázat diváky na biatlonu v Novém Městě na Moravě je hloupost. Stačilo tam pouze nepustit příznivce z problémových regionů. V pražské metru cestuje denně cca milion lidí včetně návštěvníků metropole z celého svaté a doufám, že odstaveno nebude.

2 1
možnosti

Umíte si představit ten zmatek, to rozhodování, zklamání některých fanoušků z oblastí kde virus včera nebyl dnes je? Všude v zahraničí ustupují od diváků i tady se mě zdá toto rozhodnutí správné.

2 0
možnosti

Příští týden budou jarní prázdniny v těchto okresech.Ve stejném termínu jako okres Liberec budou mít jarní prázdniny také tyto okresy:

Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Liberec, Semily, Havlíčkův Brod, Jihlava, Pelhřimov, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Písek, Náchod, Bruntál.

Ještě to nekončí, určitě jich dost vycestuje do Itálie.

0 0
možnosti

Vaše "biatlonová logika" je dost děravá. Biatlon přece nebude bez cizinců. Členové všech výprav (kromě naší) přece jsou cizinci a všichni (včetně našich) byli nedávno na mistrovství v severní Itálii. Počet těchto osob je srovnatelný s očekávaným počtem diváků (z nichž většina) v severní Itálii nebyla. Takže bezzubé opatření jen tak na efekt. A ať si každý domyslí sám, zda potrestaným má být Hamza nebo Šmarda.

Víme, že o minulém víkendu se 25000 našich lidí vrátilo z lyžovačky v Itálii. Kdyby jen 0,1% z nich (střízlivý odhad) se s koronavirem potkalo, máme tu 25 pravděpodobných bacilonosičů. Kdyby každý z nich infikoval jen jednoho člověka denně (opět velmi střízlivý odhad), za týden jich bude 150. Toto už se nějakou selektivní izolací prostě nedá zvládnout a je jasné, že dříve či později se každý z nás s tím virem potká. Někomu neublíží, jinému život znepříjemní a bohužel někomu ho vezme. Takže zapracovat na zlepšení vlastní imunity je jediné možné řešení a nějaké zákazy zbytečně odvádějí pozornost jinam.

4 1
možnosti

Takže měli rozhodnout jak? Nechat to být, nebo zakázat všem vycházet? Co byste udělal Vy. Kouknul jste se třeba na stránky MZ? Nebo na ČT 24? Čí pozornost je zákazem diváků na biatlon uváděna a kam?

1 0
možnosti

Bohužel zapomínáte na jeden detail. Na náš fotbal a hokej z postižených oblastí nikdo nepůjde, na biatlon ano.

0 0
možnosti

Jak už jsem psal, ten zákaz u biatlonu je logický, ale zároveň povolení diváků v ligových zápasech nepovažuju za správné řešení a čas ukáže, jestli rozhodnutí povolit diváky ve fotbale a hokeji bylo dobré, či špatné. I těch 6000 lidí stojících tři třetiny, nebo dva poločasy pohromadě vedle sebe na jedné tribuně jsou nezanedbatelné riziko, nota bene, když se po konci zápasu rozjedou do všech koutů republiky.

0 0
možnosti

Že to ukáže až čas, v tom s Vámi souhlasím. Ale k těm divákům na fotbale či hokeji: určitě jich 6 tisíc nestojí na jedné tribuně (tak velké fotbalové stadiony či hokejové haly u nás opravdu nemáme ;-)), nýbrž jsou rozprostřeni po celém stadionu. Samozřejmě, že v některých sektorech (hlavně v těch pro skalní fans) jsou diváci hodně namačkáni na sebe, ovšem to u biatlonu platí také.

0 0
možnosti

Co člověk to názor.

Co diskutér, to odborník. Co bloger, to ještě větší odborník (netýká se tohoto článku).

Rád je čtu, protože mi poradí a nabídnou okamžité řešení, jak s tím "koronavirusem" zatočit. Někdo ví na 100%, že se "narodil" v Číně, druhý má podezření na komunisty, Babiše nebo luskouny.

Některý bloger mi dokonce určí diagnozu (většinou jsem strašně nemocný:) a pak přiletí fikrovaná letka (naštěstí neroznáší koronavirus) a všechny a všechno omínusuje.

Všem věřím, ale věřím i Centru epidemiologie a mikrobiologie, SZÚ, MZ, ale nejvíce věřím skvělému člověku, epidemiologu MUDr. Honzovi Kynčlovi PhD.

Děkuji za článek

:-)

1 0
možnosti

Co jste tou snůškou blábolů chtěl říct? Že ještě jste a máte rád svobodu a demokracii? 8-o

2 2
možnosti

a co Pražské jaro bez diváků?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS