Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Nozicko. Zde se ukazuje vase neznalost politickeho usporadani CR. Vlada jako takova, ma NADPOLOVICNI vetsinu ve Snemovne. (vzdy ji mela at byla vlada ODS ci CSSD) Vlada ma silu prosadit co se ji zlibi. Ostatni mohou jen "stebetat" (i vy s panem Turnerem). At se tomu rika normalizacni metoda ci bezna poslanecka praxe

0 0
možnosti
MK

Pan Turner je svým způsobem zoufalec a jeho zaměření lze snadno dedukovat z nepřeberné řady jeho článků. To, že se na VŠECH poslaneckých klubech jak v minulosti, tak i dodnes "DOPORUČUJE" je známou praxí. Někdy je to i kladně funkční, neb ne každý poslanec, zvláště když jde o odborná rozhodnutí, je na vše odborník.

2 1
možnosti
Foto

Zoufalec? To píše o někom někdo kdo s Konvičkou "blokoval" hranice...?:-)

2 0
možnosti
BV

Opět bouře ve sklenici vody, to konstatuji po přečtení zmíněného mailu

1) mail uvádí informace z veřejných zdrojů, charakterizující kandidáty a jejich vztah k vedení ČT. Tyto informace jsou relevantní k rozhodování o volbě do rady a je nepochybné, že by si je většina poslanců nevyhledala

2) Doporučení či dokonce závazné hlasování je zcela běžné v poslanecké sněmovně a uplatňují je všechny poslanecké kluby.

3) z hlediska běžné praxe jde o pozitivní záležitost, protože pouze nenařizuje poslancům koho mají volit, ale uvádí informace o kandidátech do rady a jejich vztah k ANO pro zvážení a konečné rozhodnutí danými poslanci. Tedy nechává jim prostor, aby se rozhodovali podle svého nejlepšího vědomí. (nedělám si iluze, většina z nich bude hlavně brát v úvahu vztah k ANO)

4) Nejde o tajný email - Berkovec ho poslal i poslancům z jiných stran

PS: ANO jsem nevolil nikdy ho volit nebudu protože je zcela ovládáno bezostyšným manipulátorem a lhářem a jsem k němu velmi kritický. Nicméně obdobně bych se vyjádřil k takovému mailu za stejné situace, ať by ho poslal člen jakéhokoli strany

3 0
možnosti
AD

Jen poznámka, podle deníku Info.cz Berkovec poslal svůj mail pouze poslancům z ANO (ale možná se pletu).

2 0
možnosti
Foto

Ano, jsou to normalizační metody bez ohledu na to, kdo je používá. Tedy pokud je někdy používala ODS, byly to normalizační metody v podání ODS. Pokud je používala kterákoli jiná strana či jiný politický subjekt zastoupený ve sněmovně, jde o normalizační metody v podání toho konkrétního subjektu.

A se svou nebetyčnou drzostí si dovolím doplnit, že nejdále to v tomto směru dotáhl v průběhu 90. let minulého století jistý Miroslav Sládek, jehož poslanci byli nejen instruováni, jak hlasovat, ale i co říkat, když se dostali k řečništi.

1 0
možnosti
Foto

Kritizujete za "doporučování" jen ODS, ale to se děje všude a např. za Paroubka velmi drsně u socanů (tím se ODS nezastávám). Uniklo vám, že ten pudl je v něčem jiném - v tom, kdo, co a komu napsal..... a hlavně, že se to na něj provalilo. :-)

Každá vládnoucí partaj přináší nové prvky, v tom to je překonán další level, protože je přece normální, když předseda volební komise všem (tedy volícím) předem oznámí svůj názor.... nebo snad ne?;-)

1 0
možnosti
AD

Kdo a komu to napsal?

0 0
možnosti
PB

...... a Miruška Němcová sa už rozplakala;-D?!

2 0
možnosti
AD

Názor, že v jiných stranách nedochází k "doporučování" kandidátů při nejrůznějších volbách je na úrovni naivity dítěte MŠ.

6 0
možnosti
AD

Takže za mě karma.

1 0
možnosti
Foto

To je fakt prča ....;-D Jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Samozřejmě se vždycky doporučuje, které tlačítko se má zmáčknout. To dělá každá strana. Oni jsou tam totiž někteří poslanci skutečně jen do počtu a chudáci si sami neporadí.... :-)Berkovec se ale blbě odkopal. Takhle se to nedělá....

7 0
možnosti
PN

Nedivím se, že opozice a jejich příznivci řičí, když se profláklo tolik informací o "nestraných" kandidátech. A silná slova pana Rakušana včera večer v ČT? A způsob vedení rozhovoru s Vondráčkem?, Ještěže je to kliďas a začal se jen smát.

2 1
možnosti
Foto

Těžko říci kde je pravda? Klaus prostě lže jako vždy a není to poprvé co kope za Babiše...

1 9
možnosti
TB

Jak víte, že lže? 8-o8-o8-o

4 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik