Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přečetl jsem si jen titulek a tuším, kdo asi bude ve vašem podání padouch a kdo hrdina. Teď si to jdu přečíst celé a jsem zvědav, jestli jsem se spletl.

0 0
možnosti

Nespletl. Opozice je fujtajbl a a vláda dle vašeho klasického přístupu "sice ano, ale".

0 0
možnosti

Jedna zajímavá aktuální zpráva, související s rouškami:

"Premiér Andrej Babiš (ANO) požaduje okamžité odvolání ředitele pražské Nemocnice Na Bulovce Jana Kvačka. Reaguje tak na odpolední zprávu Novinek o e-mailu zaměstnancům, že je nesmyslné, aby sestry nosily roušky, jelikož je to stejně neochrání. Kvaček doporučení hájil s tím, že je to v souladu s přístupem Světové zdravotnické organizace (WHO)."

zdroj: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-zada-odvolani-reditele-nemocnice-na-bulovce-kvuli-rouskam-pro-sestry-40317068?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

0 0
možnosti

Pane Nožičko, a to jako mají opoziční politici vládu za totálně zpackanou situaci s rouškami a respirátory chválit? ;-D Vláda zareagovala docela rychle s karanténou, roušky by ale hodně pomohly a situace zdravotníků bez respirátorů je úplně tragická. Vaše rýpnutí do Hřiba s rouškou už nechápu vůbec. Vláda sama měla jakékoli krytí úst podporovat, to by ale upozornili na to, jak jsou neschopní. Toto je největší problém této vlády. Roušky by podcenila určitě i opozice, kdyby vládla. Ale tato vláda kvůli dobrému PR klidně nechá onemocnět mnoho dalších lidí. Kdyby vláda nosila "zbytečně" na tiskovkách roušky jak Hřib, tak třeba já bych si další den při návštěvě obchodu s rouškou na ksichtě nepřipadal jak debil, protože všichni kolem mě prchali pryč. Asi si chudáci mysleli, že já s rouškou je nakazím víc, než ti bez roušky. ;-D Kdyby je vláda nosila dřív a tím lidi přinutila k tomu samému, situace by byla mnohem lepší.

Babiš holt chtěl z koronaviru vytřískat co nejvíc, nevěděl ale do čeho jde, koronavirus není banda naivních jedinců skákajících na jeho populistické řeči a vymklo se mu to z rukou.

0 0
možnosti

P21e21t45r 70N96e77d24v17ě48d

17. 3. 2020 18:52

Nezdá se Vám všem kritikům, že Vám trochu uniká informace, že objednáno bylo, ale někdo nás trochu předběhl? A železných zásobách bylo všeho dle nějakých předpisů. Ty nedostatečné předpisy přes veškerou snahu Babišovi nepřišijete. A politické body? Kritika za pomůcky? Teď sem jede docela hromada. Odhaduju 250 tis zdravotníků. Ty pomůcky , ta hromada při zachování funkčnost těch pomůcek vydrží týden? A kde jsou ostatní, řidiči, prodavačky, policajti ? Proberte se už. A k těm bodům, dnes jsem slyšel pana Fialu, kritika za roušky a pak nabídka jejich odborníků....To jako oni mají někde odborníky a teprve dnes je nabízejí? Co dělali doteďka? Poslechněte si ředitele Bulovky. Real, ne připitomělé kecy

2 1
možnosti
Foto

Jak víte, že nejsou respirátor další věci je dílem nedostatečných předpisů ??? Předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr řekl. Dezinfekci nemáme, nebyl tam požadavek. Respirátorů jako filtračních polomasek tam bylo deset tisíc. Klasické roušky, ústenky v rezervách nebyly. Opět na ně nebyl požadavek. Na začátku února jsme dostali požadavek na pořízení dvou set tisíc respirátorů od ministerstva zdravotnictví. Ty jsme nepořídili, protože mezitím ministerstvo rozhodlo, že bude centralizovaný nákup. Když nemáte peníze, nemůžete nakupovat.

0 0
možnosti
Foto

A lze chápat i to, že problém s váznoucí dodávkou roušek a respirátorů z Číny nemusí nutně být na straně české vlády, ale spíše na čínské straně.

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747448

Ne a znovu ne. Problém je na České straně a to sice v tom, že ty roušky, které jsou korunovou položkou nebyly v dostatečné rezervě ve státních hmotných rezervách. A opět je chybou babiše a spol, že tto rezervy místo toho aby posilovali (i vzhledem k tomu, že prakticky každý rok je nějaký nebezpečný virus )tak je rozprodali aby si opticky vylepšili své hospodaření

2 2
možnosti
Foto

PS, jestli tam byly i roušky a rozprodali i ty netuším, ale faktem je, že tam měly být.

1 1
možnosti
Foto

"Trvající problém s rouškami: kdo se snaží uhrát politické body a kdo naopak účinně pomáhá?"

Ještě k tomu nadpisu. Já soudím, že nejvíc se snaží uhrát politické body pan premiér, to by jinak nevystupoval v TV 3 hodiny denně.

A přitom omílá dokola jedno a totéž, věcné informace podává pan Prymula a Hamáček.

4 0
možnosti

Že na tiskových konferencích většinou působí ministr vnitra Hamáček přesvědčivějším dojmem než premiér Babiš, v tom s Vámi souhlasím.

3 0
možnosti
Foto

J14a96n 62Š23i41k

17. 3. 2020 15:45

Nevím, zda je správné, že všichni natahují ruce k vládě a křičí dejte, dejte, dejte. Jako kdyby tady neexistovali tisíce manažerů krajských nemocnic, kteří mohli nakupovat v době, kdy na trhu roušky byly. Nevím, zda existují centrální nákupy jako za socialismu. Přesto: zvažoval jsem nákup roušek pro rodinu v době, kdy byly a jako většina to neudělal. Jenže já nepracuji ve zdravotnictví a nemám informace jako lékař nebo úředník zdravotního odboru někde na kraji. Kdybych byl, tak se zajímám dříve a roušky bych si objednal a nečekám s tím na centrální nákup. A celkově mi v této situaci přijde, že všichni zvedáme oči nahoru a hledíme na vládu jako na bohy, kdy nám dá to či ono, úvěr, ošetřovné a já nevím co. A co každý z nás? Nakonec, když ti nahoře, co sedí v nebesích selžou, stejně si musíme pomoci sami. Jako kdyby nás karanténa vrátila před rok 1989. Přitom tu máme stovky jiných šikovných lidí, třeba z řad obchodníků. Přišlo by mi divné, že ani oni by roušky nesehnali. Buď mají sklady plné a čekají až ceny vyletí ještě výše nebo nemají také nic a v tom případě nevím proč obracet oči a nadávat těm nahoře. Je to jako vždy. Hodně se žvaní na všech stranách, jen se dělá málo. Hezký den

2 2
možnosti
Foto

nezlobte se ale Váš příspěvek je mimo realitu.

problém není v tom, že by nemocnice a zdravotníci nechtěli kupovat, ale v tom, že roušky a respirátory nejsou v dostatečném množství na skladě.

Stát má hmotné tŕeervy, jsou v nich potraviny, pohoné hmoty,...zdravotnické prostředky a mezi nimi by právě měly být roušky. Ty hmotné rezervy jsou právě pro situace jaká nastala. To nemohou řšit jednotlivé nemocnice či jednotlivci. Pandemii protě musí řešit stát a jeho hmotné tŕezervy. To, že v nich není dost rouč ́šek je prostě totální selhání toho kdo o k ́hmotných rezerváh rozhoduje-tedy vlády

2 1
možnosti

P29e19t49r 71L18a42n92g85e74r

17. 3. 2020 15:35

Mně se naopak zda, ze v této kritické situaci přece jen je toho politikaření o poznání méně. Jak nemám Hřiba rád, tak jeho počínání má logiku. Rovněž bych ani nikomu nevycital chyby, které se dělají za této situace, kdy se všichni učíme, jak koronu zvládnout. Vyčítal bych jen nezodpovednost a čiré ignorantství lidem, kteří ohrožují ostatní a ještě se tím baví.

0 0
možnosti

ad Kopani do Hriba - byl prvni, kdo prisel s omezenim MHD - bez prikryti obliceje NE. To je taky uhravani politickych bodu? Proc totez neudelala vlada jiz v nedeli na te pozdni tiskovce, na kterou kde kdo cely den cekal? Prave proto, ze to s temi rouskami a respiratory projela.

5 1
možnosti

Že přišel jako první či jeden z prvních (mám dojem, že ČSAD České Budějovice byl ještě o den rychlejší) s nutností vstupovat do dopravních prostředků, mně přijde logické - v Praze je totiž nejvíce nakažených koronavirem v porovnání se všemi ostatními kraji v republice, a je tam i největší koncentrace lidí.

Když já jsem včera jel do práce autobusem (ode dneška již pracujeme z domu), tak jsme byli v celém autobuse tři lidé i s řidičem, a v takovém případě ta rouška zase tak nutná není.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS