Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J12a15n 77S41o32u38č27e86k

25. 3. 2020 7:39

Souhlasím s Vámi, pane Nožičko. Dnešní doba je pro většinu lidí náročná hlavně po psychické stránce. V podstatě během týdne byla razantně omezena jejich svoboda i občanská práva a jejich život se hodně změnil. Od rána do večera se na nás valí záplava negativních zpráv a výhrůžky ještě restriktivnějších opatření. Lidé ale potřebují i trochu optimismu, potřebují nějaké světlo na konci tunelu. A to zprávy o úplném zákazu vycházení nebo o uzavření hranic až na dva roky, jistě nejsou. Takové zprávy mnohé uvrhnou do depresí. Možná, že porazíme tento virus, který, přiznejme si to, není žádnou morovou smrtí s 90% úmrtností, ale za cenu úplného ustrnutí života společnosti a plných ordinací psychiatrů.

1 1
možnosti

Mně zase straší,a upřímně i děsí, kolik lidí,včetně vás, autore, nechápe rozsah a dosah toho, co se nyní v Evropě a vůbec ve světě děje. Možná budou 2 roky zavřené hranice ještě to nejmenší.

1 1
možnosti

Paní Kabíčková, mohu Vás ujistit, já vážnost současné situace naprosto chápu. Ale tak jak je třeba chovat se zodpovědně, je zrovna tak důležité zbytečně nešířit paniku a strach.

Velmi hezky o tom mluví například primářka antibiotického centra Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Václava Adámková v rozhovoru zde:

https://www.televizeseznam.cz/video/strunc/nakazene-koronavirem-pocitame-spatne-je-to-ucelova-prezentace-varuje-primarka-adamkova-64047436?dop_ab=323000&dop_source_zone_id=1&dop_req_id=Vt9sN0EKUTq-202003241748&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=_var

Máte-li čas, doporučuji nejenom Vám si ho přehrát.

0 0
možnosti

zalezi na tom, co koho vystrasi a co koho upozorni - v tom je velikej rozdil

0 1
možnosti

Otázkou ovšem je, nakolik je smysluplné upozorňovat na něco, co dnes nikdo s jistotou neví a co ti, jimž je takové upozornění určeno, stejně nijak nezužitkují (pochybuji totiž, že si někdo např. plánuje zahraniční cestu 2 roky dopředu...)

Ale pokud někdo i takové upozornění oceňuje, tak samozřejmě proti gustu žádný dišputát. :-)

1 0
možnosti

J68a45n 75R15i15c30h10t42e28r

24. 3. 2020 13:24

Zcela s Vámi souhlasím. Především je třeba si uvědomit, že MUDr. Prymula se celý život zabýval víc managementem než medicínou jako takovou a po většinu života byl spíše kariérním úředníkem.

Takže proč by zrovna on měl vědět, jak se v podobných krizích postupuje, když se o to ani nikdy odborně nezajímal, natož aby to dokázal přenést do prostředí současné Evropy, to mi není moc jasné.

Tím se ho nechci dotknout, s dosud zavedenými opatřeními (až na prodejní dobu pro seniory, to bylo směšné - pokud s tím ovšem má něco společného) souhlasím, ale ničím nepodložené řeči o dvouletém zákazu cestování by si měl nechat od cesty.

3 1
možnosti

Díky, jsem rád, že to vidíme podobně.

1 0
možnosti

J48i18ř29í 28N41ě41m64e46c

24. 3. 2020 13:03

Tady budu oponovat a pana Prymuly se zastanu. Zatím se totiž předpokládá, že počet nakažených bude průběžně narůstat. Budeme mít velké starosti s tím, aby se rozjelo školství po prázdninách, aby se otevřely restaurace, hotely, prodejny, velké firmy atp. S tím vším se dokolečka potáhne hrozba znovu propuknutí nákazy v ČR. To ani nemluvě o tom, co se bude dít jinde po světě.

Skutečným bodem zlomu bude až certifikace nějaké vakcíny a účiného léku. To ale může trvat až rok, přičemž silně pochybuji, že by v takovém termínu byl lék i k dostání pro všechny. Do té doby budou platit všemožná opatření a zákazy. Takže dva roky bez dovolené a volného cestování ... velmi pravděpodobné.

4 1
možnosti

Uvidíme... Já jsem každopádně více nakloněn takovému přístupu, jaký mají například Japonci. S koronavirem si poradili, přičemž represivní opatření zavedli jen na krátkou a nezbytně nutnou dobu (pravda, je to dané i tím, že jejich disciplinovanost je mnohem vyšší než u nás Čechů). A prakticky ještě do včerejška se nevzdávali ani myšlenky, že olympijské hry v Tokiu budou zahájeny v plánovaném termínu, tedy v červenci letošního roku.

Nakonec sice rozumně uznali, že v souvislosti se situací ve světě to reálné není, ale odklad této megaakce bude pravděpodobně stanoven pouze o rok. Kdyby Japonci i MOV mysleli stylem pana Prymuly, tak by nejspíš olympiádu v Tokiu rovnou zrušili a prohlásili by, že si sportovci musí počkat na rok 2024.

1 0
možnosti

My dva se asi nikdy neshodneme. Mám pocit, že máte neuvěřitelný talent trefit se vždy přesně vedle. A to se konkrétně zde jedná o Vámi volenou a mnou nevolenou garnituru, kterou objektivně podporuji a dovedl bych si představit opatření a strašení ještě přísnější. Na nezodpovědný lid se musí tvrdě. Mé podomácku vyrobené roušky každý den střídám, když je předtím vyperu, usuším a vydezinfikuji. Kolegové v práci nosí dokola tu samou a ani jim nevadí, že už je dokonce špinavá. Někteří lidé holt dosud nepochopili, co se tu děje. Takže buďme rádi za odborníky, kteří s tím s stádem ještě mají trpělivost. Pokud to pomůže zvládnutí tohoto problému, tak ať jsou ty hranice klidně dva roky zavřené. Těch lidí, kterých se to pracovně a studijně dotkne, je v porovnání se zbytkem společnosti, kterou je třeba ochránit, naprosté minimum. Ano, bity budou cestovky, ale s tím se nedá nic dělat, představte si, že by zde, jako v Itálii, denně umíraly stovky lidí. Pak už by bylo pozdě.

6 1
možnosti

Asi se opravdu neshodneme nikdy a na ničem... Každopádně Vás obdivuji, že i přesto mé blogy dle všeho stále pravidelně čtete. ;-)

2 0
možnosti

Pán Bůh zaplať za Prymulu! On neřekl, že SE URČITĚ ZAVŘOU HRANICE na dva roky. On řekl, ZE BY SE MOHLY AŽ na 2 roky zavřít. Je dobře, že trochu straší a možná i vědomě přehání. Všiml jste si, jak už vylézají hlasy, že to byl zbytečný humbuk, protože už se křivka začíná ppoommaalluu lámat k lepšímu? No jenomže ona se začíná ppoommaallu lámat k lepšímu právě díky!!! těmto drastickým opatřením. Nebo jsem chtěli italský a španělský model, kdy ještě minulý týden se tvářili, že to zvládnou, jenom aby proboha nestrašili obyvatelstvo?

Ne, radši být trchu postrašen aby mě to přimělo nadále dodržovat opatření a nepodléhat uspokojení, že už je to všechno za námi. Viz Čína - už tam povolují s opatřeními a zase se jim počty nakažených zvedají.

Aneb: Počítat s nejhorším a doufat v nejlepší.

Přeji všem pevné zdraví, pevnou vůli a sounáležitost v rodině i celé zemi.

15 1
možnosti

Pane Nevrlo, ale já přece v blogu v souvislosti s vyjádřením pana Prymuly výslovně píši "může být omezené až na dva roky." Ovšem když by někdo jiný prohlásil, že pohyb přes hranice může být zakázaný nebo výrazně omezený i 4 roky, tak čistě teoreticky bude mít pravdu také...

S jistotou něco takového zkrátka neví nikdo a je otázkou, zda je rozumné při prognózách chodit s těmi nejpesimističtějšími scénáři. Je to něco podobného, jako když ministr Vojtěch mluvil v neděli o tom, že je možné, že se žáci vrátí do škol až v září. Nebýt včerejšího vystoupení ministra školství Plagy, tak se obávám, že by si to spousta žáků vyložila tak, že nemá cenu dále sledovat nějakou online výuku, neboť školní rok v podstatě skončil.

Samozřejmě, že není vyloučené, že i tento pesimistický scénář může nastat. Ale přece jen mi přijde rozumnější říci: předpokládáme návrat do škol někdy v druhé půlce května, může to být i později, a když to nebude do 1. 6., nebudou maturity, atd. Takový přístup mně určitě přijde od člena vlády racionálnější.

Pevné zdraví a vůli přeji i já Vám.

1 0
možnosti

Je to opravdu o pravdě, nebo s lidmi a to celosvětově jenom ........

Je více jak potřeba s položit také otázku, KOMU SE TO HODÍ, A ZA KOHO p.PRYMULA HOVOŘÍ ?? Také proč a za jakým účelem takto ,,diktátorsky" se p.Prymula vyjádřil a takto hovořil i k věci a o věci, ku kterým není pověřen do takové hloubky a tak vzdálené také budoucnosti se vyjadřovat ! /Asi má a nebo vlastní, věšteckou křišťálovou kouli a nebo vlastní dokonce dvě a ,,tomu věřím", ale ty již nejsou z křišťálu./ Pokud tuto svoji vizi a budoucnosti nemá a nemůže doložit důkazy a studiemy a nemůže mít zatím žádné relevantní celosvětové informace a podklady, jakým způsobem se bude tento koronavirus i nadále bude šířit a nebo se bude dařit také utlumovat a hlavně jak se bude dařit tento vir likvidovat !! P.Prymula si nejspíše ani není vědom a ani si tuto možnost nepřipouští, že snad statisíce zdravotnických laboratoří, které jsou rozesety po celém světě, tak se jejich pracovníci jenom dloubou v nose? Dnes je tady virus a zítra tady může být velice spolehlivý a účinný lék a za např. čtrnáct dní, se budeme všichni krom ,,diktátora" p.Prymuli radovat, že tento lék spolehlivě a bez následků u nakažených pacientů tento lék tento vir koronavir zlikvidoval např. látkou na bázi tetracyklinu TTC !! Tímto prohlášením a vyjádřením se p.Prymuli, se také celá věc stává a jeví ještě podezřelejší, než v celém souběhu této pandemické virové nákazy konoravirem je, že tuto virovou pandemii někdo zneužívá i k prosazování a prosazení, také za jiných, buď svého, či celosvětového účelového zájmu....

1 1
možnosti

...ikdyby byl zítra vynalezen 100procentně účinný lék,my ho dostaneme až za x měcíců...nejdříve a to ještě v testovací fázi,po které vám třeba upadnou nohy...

2 0
možnosti

Řekl jste to přesně. Až na toho humáčka. Nemyslím, že je tou správnou personou.

0 0
možnosti

Jsou věci kterým rozumím a kterým ne. Pan Prymula je epidemiolog a chvála Nejvyššímu, že byl zrovna náhodiu blízko ministra a tak nám nevelí třeba Pirk, který by nás nechal hromadně preventivně infikovat. Samozřejmě, ztráty jsou povoleny. Prozatím, tak jak to sleduju, navrhoval ty nejtvrdší opatření vždy on a většinou byly přijaty i když někdy se zpožděním. To se mu teď i s Babišem, vyčítá. Takže když Prymula řekne, že je možné, že hranice budou zavřené rok, možná dva, tak to beru jako jeho odborný odhad a nebudu diskutovat o tom, jestli se to stane, nebo ne. Předpokládám totiž, že je jeden z mála, který ví o čem mluví.

16 3
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,86
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik