Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den. Nechám stranou politiku a zaměřím se na poslední myšlenku z vašeho blogu. Pokud učitel s praxí 25 let píše, že známkování je tou nejlepší motivací k učení, je to smutné. Motivace je totiž něco, co má předcházet a následně být součástí procesu učení. Známka je až výsledkem, chcete-li zhodnocením, procesu učení se. Netvrdím, že motivaci k učení má na starost pouze škola, potažmo pedagogové. Ale pokud i tito stále a dokola budou tvrdit, že známka je nejlepší prostředek motivace k učení, české školství se nikam neposune. Bude stále převážně montovnou Evropy, kde jde mnohem snadněji uplatňovat stimulaci metodou "cukru a biče".

2 0
možnosti
Foto

Blogový článek v následujcím prolinku není polemický, ale souhlasný a dále rozvíjející: https://gruber.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=752033

Usilovný boj proti počítání v tenisu – analogie se školstvím

0 0
možnosti

Díky za tip - přečtu si!

0 0
možnosti

mgr nožička je mazal

0 0
možnosti

Jiří Procházka je troll a trollům se zkrátka stává, že jsou zde občas mazáni. Někdo to pochopí, někomu to trvá déle...

0 0
možnosti

Neomarxisté typu Drahoše dlouhodobě programově podporují líné a neschopné a i kdyby mě zdejší skvadra jejich podporovatelů umínusovala, tak to na tomto faktu nic nezměníRv

1 1
možnosti
Foto

Vase schopmost drzet prst na tepu doby je obdivuhodna. ;-)

Nicmene, dal bych prednost kvalite, ne kvantite.

2 0
možnosti

V tom Vám zde přece nic nebrání - čtěte třeba pana Trčálka, který evidentně upřednostňuje kvalitu před kvantitou a píše naprosto nezaujatě. ;-)

0 0
možnosti

Kdo to umí, ten to dělá. Kdo to neumí dělat, ten to učí. Kdo to neumí ani učit ten .... bloguje a tváří se při tom jako Šalamoun :)

0 0
možnosti

A kdo neumí ani blogovat, ten trolluje? :-)

0 0
možnosti

P65e57t31r 18J95a14r13o79š

22. 5. 2020 21:15

Slovni hodnoceni je podle meho nazoru velmi nachylne k odchylkam v dusledku osobnich sympatii / antipatii.

Podle me je nejlepsi kombinace obojiho. Znamka doplnena slovnim hodnocenim.

2 0
možnosti

S tím bych docela souhlasil a nebránil bych se tomu.

1 0
možnosti
Foto

V34a38s72e32k 85F61o43l65d87a

22. 5. 2020 21:05

Nechcete už si vyměnit tu fotku z koupelny za jinou?

0 1
možnosti

A k tématu článku by nebylo nic? Aha, Vy asi nevíte, co je to známkování ve škole, a o formativním hodnocení ani nemluvě, že ano? ;-)

0 0
možnosti

Ač patřím k zastáncům známkování, v tomto prapodivném pololetí bych to opravdu nechal na jednotlivých učitelích. Mezi školami jsou obrovské rozdíly, kde jsou na jedné straně ty, které s dětmi on-line probraly prakticky veškeré učivo a děti mají spoustu dílčích známek z různých testů, slohovek psaných při on-line hodinách apod. Na druhé straně jsou školy, které splnily jen ministerstvem požadované minimum - v pondělí učitelé rozeslali úkoly a v pátek je vybrali. Mezitím odpověděli na několik málo e-mailů zoufalých rodičů, kteří se snažili děti látku naučit. Jejich žáci mají jen několik málo známek, víceméně jen za ty domácí úkoly, se kterými jim mohli pomáhat rodiče. Za této situace si opravdu myslím, že klasické známkování postrádá svou univerzálně srovnávací hodnotu a nebazíroval bych na něm.

1 0
možnosti

Hned k té první Vaší větě - o to právě jde. Ministr Plaga nechal na jednotlivých učitelích (nebo lépe řečeno na jednotlivých školách), aby si sami rozhodli, jestli budou i letos žáky známkovat nebo se raději přikloní k slovnímu či formativnímu hodnocení. Ovšem pan senátor Drahoš mu v reakci na to zaslal výzvu, aby mnohem důrazněji podpořil slovní a formativní hodnocení.

0 0
možnosti

Na základě Vašich blogů mne děsí varianta že by někdo jako vy učil mé děti..

Učitel má dle mne být naprosto nezávislý a učit pouze fakta, vy máte jasný politický názor a na něj šroubujete vše okolo...

4 1
možnosti

A mohu se Vás zeptat, jak například to, zda se má či nemá známkovat, souvisí s nějakým "jasným politickým názorem"? 8-o

A jinak: já politiku s mými žáky nikdy ve škole nerozebírám, nicméně faktem je, že např. dva současní poslanci jsou mými bývalými studenty: jeden je ve Sněmovně za KDU-ČSL, druhý za Piráty. Možná bych se fakt měl nad sebou zamyslet... ;-)

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS