Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Dost často je rozdílný názor na různé teorie rozdílný i mezi vědci v oboru exaktním jako je fyzika, dokud teorii někdo nezmapuje a neověří pomocí důkazů - tedy různé názory od odborníků nejsou nic proti ničemu, zvlášť u tak neprobádané věci jako současný vir je, ostatně to sám přiznáváte. Problém naší vlády je, že postrádáme člověka který skrz stromy vidí les. Typickým člověkem, který měl tuto vlastnost byl třeba Tomáš Baťa. Naši vládní představitelé však tuto vlastnost nemají a bohužel lidi tuto vlastnost ani nedokážou ocenit. Lidé tleskají činům, které vůbec nepřinesou kýžený efekt, ale když je vidět, že se něco dělá. Vidět skrze stomy les však neznamená utápět se v detailech, ale umět vypíchnout tu čtvrtinu důležitých věcí, které přinesou tři čtvrtě kýženého efektu. Nevím do jaké míry dokáže toto pan Prymula, zato ale vím, že jeho rozhodnutí jsou značně přehnaná a mnohdy navíc i chaotická - zřejmě na základě vnějších vlivů. Jenomže společnost to chce, společnost chce někoho, kdo bude konat a to i při věcech, kdy s danou věcí nejde nic reálného udělat. Prymula si může myslet, že vir nezastaví a že Švédská cesta by byla nejlepší, ale v tu ránu, kdy by to přiznal budou noviny otiskovat články s rozhovrem parazitologa Flégra s titulkem: "Prymula chce desetitise mrtvých" a to je politicky nepřijatelné. Rozhodnutí Prymuly tak jsou věštěním z křišťálové koule, ale díky nim může Prymula a potažmo celá vláda tvrdit: "udělali jsme maximum" a o to jde....

Mimochodem peníze za OČR samozřejmě stát bolí, ale problém je i v tom, že ti lidé na OČR pak chybí v zaměstnáních, zaměstnavatelé se tedy proti zavírání nižších stupňů škol pochopitelně bouří. To je tedy další dílek do skládanky proč se na zavírání nižších stupňů netlačí.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JN

Jojo, jsou to paradoxy... :-)

0 0
možnosti
IL

I82v95a53n76a 53L83a22n91c52e

21. 9. 2020 14:24

Neříkal náhodou pan Prymula na začátku "epidemie": promořovat, promořovat? Co tak najednou obrátil? Ze by z Bruselu přišly jiné pokyny?

0 0
možnosti
VS

Pan Prymula už může prohlašovat a dělat co chce. Nejvyšší státní vyznamenání mu ing. Zeman bleskově přislíbil už na jaře a jak dobře víme i z mnohých blogů, co ing. Zeman činí, dobře činí. No ne?

0 0
možnosti
Foto

Nejlepším odborníkem pro COCID problém je nepochybně letitý tělocvikář. :-)

0 0
možnosti
JN

Tělocvikář? 8-o Ale chápu - když si někdo plete Covid s Cocidem, tak bodejť by si nepletl např. i tělocvikáře s informatikem. ;-)

2 1
možnosti
Foto

Bohužel, naše média nedopřávají sluchu daleko příčetnějším a pravděpodobnějším vyjádřením, například profesora Pirka. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Tohle-vam-v-TV-nepovi-Profesor-Pirk-ke-covidu-Za-opatrenimi-je-jeste-jiny-umysl-636627

V nedělní Partii jeho slova nepřímo potvrdil šéf nemocnice, jehož jméno jsem si bohužel nezapamatoval.

Přikláním se názoru, že neadekvátní mediální masáž ohledně covidu, je dílem nadnárodních společností, které vycítily příležitost vydojit z ní i pro ně nadstardandní výdělky. https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/evropa-karty-na-stul.A200920_101707_p_zahranici_wag

1 3
možnosti
Foto

Tak jak jinak nepochybně je kardiochirurg kompetentnější než epidemiolog.

0 1
možnosti
MH

Já musím tentokrát s panem Nožičkou souhlasit. Prymula předpovídá až 8 tisíc odhalených pozitivních denně. Kolik proboha čeká, že budeme schopní otestovat lidí? To jako z nějakých 25 tisíc testů denně bude 8 tisíc případů? To by u nás musela být opravdová tragédie a s virem by se musel potkat už skoro každý. Když se podíváme, jak vypadaly počty testů a odhalených případů třeba v krizi v Itálii, tak ani tam taková čísla neměli.

2 1
možnosti
Foto

Tak pokud dojde k přetížení systému tak s e budou testovat jen ti s příznaky nemoci a to klidně ten poměr může nastat. Navíc počet testů se dá navýšit nad 25000

0 0
možnosti
JK

Já nechápu, jak může někdo řešit Prymulu, když Babiš.

2 0
možnosti
VB

No a ještě k šetření na ošetřovném - myslím, že je na místě. Nyní nejde jen o zdravotní problém, ale zřejmě i ekonomický - nemůžeme si dovolit zhasnout podruhé ekonomiku. A rodiče učící se s prváky doma - nevím, zda je to ideální model pro děti a rodiče budou pravděpodobně chybět někde v práci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,84
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik