Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy to mate tedy radne promichane, aby vam to jakoby vyslo ;-D

0 0
možnosti
Foto

Nějak vám uniklo, že to divadlo , o které se jedná , je divadlo národní !!! Městská divadla ( a není jich v Brně málo) zůstávají ve vlastnictví města a z jeho rozpočtu budou dále rozpočtována či dotována (dle úhlu pohledu), Národní divadlo by ale měli financovat všichni (tedy asi stát). Tahle situace se jiných měst netýká. Takže to shrnu. S pravicovostí, či levičáctvím vedení města to nemá nic společného a vy tu mlátíte prázdnou slámu a honíte levičácké body.

2 0
možnosti
JN

Nevím, jestli tu prázdnou slámu zde nemlátíte spíše Vy a někteří další: Vám nejspíš uniklo, že zmíněná brněnská instituce má sice ve svém názvu přívlastek národní, ovšem jejím zřizovatelem je město Brno (na rozdíl např. od Národního divadla v Praze, kde je zřizovatelem ministerstvo kultury) a stát dosud financoval jeho provoz pouze v éře komunismu, kdy ovšem byla povinně pod státem všechna divadla.

0 0
možnosti
LH

Každá někomu státem sebraná a následně přerozdělená koruna je mnohem dražší, než kdyby ji daný subjekt dostal přímo ve vstupném

0 0
možnosti
MS

ODS deklarovala snížení daní z příjmu na 15% ve svém programu. Takže to je v pořádku.

K Brnu a příjmové stránce obcí a měst v tomto roce.....evidentně toho moc nevite nebo nechcete vědět.

Těším se na váš blog o vrácené dotaci na linku na toastovy chléb.

12 0
možnosti
JN

Tak to už jste druhý, ale to, o čem budu psát, si tak jako ostatní zdejší blogeři budu i nadále určovat já sám. ;-)

2 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JN

Také jsem to zaregistroval a mít více času (za chvíli chci na O2 TV sledovat fotbalovou Ligu mistrů), tak bych dnes možná napsal blog i o něm. To, co se odehrávalo po skončení jeho fotbalové kariéry, byla katastrofa, ovšem fotbalista to byl opravdu skvělý - řekl bych, že spolu s Pelém a Messim jeden ze tří nejlepších fotbalistů celé historie.

Ostatně, Radiožurnál dnes v hlavních zprávách v 18:00 zařadil tuhle informaci jako úplně první zprávu, a v Argentině vyhlásili třídenní státní smutek...

0 0
možnosti
Foto

R68o97m50a46n 55K44o58z33e48l

25. 11. 2020 17:52

Vzpomínka na to, jak před 15 lety Vlastimil Tlustý z ODS představil státem zaručený příjem a prohlásil typicky pravicově, že každý občan bude od narození až do smrti zajištěn. Na námitky, že to od pravice zní podivně, odpovídal, že přece dochází k vývoji a je více věcí, co bylo dříve nepředstavitelných a dnes je tomu jinak;-)

4 0
možnosti
JL

Pane Nozicko. Jako ucitel urcite dokazte urcit spravny "pravicovy"postoj obcana. Jiste take dokazete poukazat na skutecnost, ze CR NEMA pravici jako takovou.

Proto vas zadam o upresneni nazvu "pravicovym politikum" kdyz tu pravicovou stranu ani nemame.

Poukazuji na vasi profesi a na vas omyl v nadpise. To dalsi jsem ani nemusel cist.

4 1
možnosti
JN

Pane Limo, pokud se nepletu, Vy v ČR nežijete a tudíž česká média asi až tak často nečtete. Ale věřte tomu, že v českých médiích je konkrétně ODS, o které je v článku řeč, vesměs označována jako strana pravicová (stejně tak, jako např. Svobodní nebo TOP 09). Opravdu si nevybavuji, že by ji např. někdy nějaký politolog či politický komentátor označil jakožto stranu středovou či dokonce levicovou.

P. S. Tomu, že jste kromě nadpisu text samotného článku nečetl, moc nevěřím. ;-)

3 0
možnosti
MT

A jak byste si to představoval? Že stát se bude chovat levicově (sebere občanovi většinu jeho výdělku a pak mu navíc zakáže pracovat), ale občan se bude chovat pravicově? To bohužel nejde, neb občan nemá tiskárnu na peníze, takže není schopen tohle perpetuum mobile udržovat v chodu.

Takhle totiž levicový stát funguje: přerozdělováním a regulací občany ovládá. Levicový stát z podstaty věci brání pravicově založeným lidem, aby se tak chovali. Vyčítat/posmívat se potom lidem, že jsou státem ovládáni a de facto bezmocní, je tak trochu chucpe.

9 1
možnosti
PB

...... výskyt různejch umjelců na metr čtvereční je u nás vopravdu výjimečný, ale brněnský scény - Mahenka, Janáčci aj Mrštíci sou poněkud jiná kapitola,- stejně tak, jako Moto GP Brno. Výstavba a provoz divadel byl vždy financován a podporován státem (rekonstrukce Mrštíků je přímo skvostná!),- byť tyto finance, v případě "kultury", ve svém rozpočtu přerozděluje město. Léta letoucí, divadelníci v Brně, licitují s Magistrátem o financování zavedených, ustálených a žánrových scén. Boj o státní love by se však tímto opatřením přenesl z "domácí půdy" na kulturu do Práglu (centr) a to už by mohl byt problém.

....... co se týče okruhu,- i tento vybudoval a financoval stát již za první republiky, za komančů se postavil zcela nový motodrom a veškeré podniky opět dotoval a financoval stát (město). Za posledních deset let však soukromý provozovatel okruhu, přes dotační injekce státu, celý podnik vytuneloval a zruinoval!,- .....asi špatný podnikatelský záměr, žejo?!

9 0
možnosti
ZZ

Ano, jsou chvíle, kdy je stát dobrý umělcům, starostům i OSVČ - bez ohledu na politickou příslušnost.

;-D;-D;-D

2 7
možnosti
PB

P67e42t85r 63B95u16r42i95a56n

25. 11. 2020 11:55

Zvlášť poté, co mu předtím platili horentní daně a odvody.

4 1
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik