Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nebyl to nedavno jisty Josef Nozicka, kdo se primo v tomto prostoru vyjadril k tomu, ze politika do sportu nepatri? /slo o doping ruskych sportovcu/. a ted bude stejny Josef Nozicka obhajovat vyjadreni kancelere republiky ke sportu v oficialnim prostoru Hradu... "dvoji metr", ktery tak casto vycitate svym oponentum, ve svem pripade nevidite? - jak "nozickovske".

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Pár poznámek:

Ačkoli UEFA rozhodně není organizací bez škraloupu, má právo si určovat svoje stanovy. S nimi byly včas seznámeny národní fotbalové svazy a kluby (prostřednictvím nich pak hráči). O tvrdých postizích za projevy rasismu se tedy moc dobře vědělo (a nezaregistroval jsem, že by se vůči tomu Slavia nebo FAČR vymezovaly). Stejně tak sportovci vědí o trestech za užití nedovolených látek - a nikoho z "mocných" nijak zvlášť netrápilo, že za konzumaci rekreační drogy mohl být distanc ještě větší než u Kúdely.

Sportovní disciplinární komise nejsou civilní soudy - tresty udělují, i když panují pochybnosti (viz případy s užitím nedovolených látek).

Stále není známo odůvodnění rozhodnutí komise v případě Kúdela.

Když už tedy chtěl pan Mynář napsat dopis z oficiální mocensko-politické pozice (na což jsou sportovní federace háklivé obecně), měl přinejmenším vyčkat do odůvodnění trestů. Posléze volit adresáta (může se ukázat, že tato konkrétní disciplinárka rozhodla podle platných stanov správně) a zcela pozměnit styl psaní. Střízlivé vysvětlení problému by jistě bylo případnější než směs nářků a výhrůžek.

1 0
možnosti

Stejně jako s panem Hrdinou, i s Vámi jsem o tomhle již diskutoval pod mým předchozím blogem, který byl kauze Kúdela věnován.

Takže se nebudu ve své odpovědi opakovat a na doplnění jenom eventuálně odkážu na příspěvek pana Čejky v této diskusi níže (17.4.2021 22:11).

0 0
možnosti

P77e56t26r 71S34k44á15c72e91l

17. 4. 2021 22:58

Tato diskuze i článek by nevznikl, pokud by UEFA a pověření rozhodčí nedopustili, aby se z kopané nestala okopávaná! Náš skvělý fotbalista Josef Masopust říkal, že každého soupeře vždy respektovali, byli to rytíři naší doby. Dnešní chlapci (postavy pro rugby) podle reportérů hrají "bojový" fotbal, tedy svalíš, povalíš či za dres strhneš soupeře a máš od něho míč. Díky za takový surový fotbal, plný úderů loktem do hlavy, kopačkou do obličeje. Obyčeje se mění, diváci chtiví krásné hry ale nikoliv. Takže kdo a kdy způsobí změny v kopané?

1 0
možnosti

Podle mě jsou rozhodčí nejlepší, co kdy byli. Pokuď jde o tvrdost nebo surovost, tak to bylo třeba v osmdesátých letech horší.

1 0
možnosti

Mynář se nevyjádřil jako soukromá osoba, ale jako kancléř prezidenta a zveřejněním jeho dopisu na stránkách Hradu došlo k posvěcení tohoto dopisu Zemanem (i když to možná nebylo přímo, určitě o tom musel vědět). To je zásadní rozdíl, protože žádná další oficiální instituce nebo politická strana (když budeme řešit pouze českou politiku) se k tomu nevyjádřila. A to je právě špatně! Kdyby to Mynář napsal na svém osobním Twitteru nebo FB (pokud něco takového má), bylo by to stejné jako vyjádření Vondry nebo Vystrčila. Tím zveřejněním to dostalo punc oficiality, což je hrubě špatně!

Speciálně odstavce 4 a 5 toho dopisu a věta "Nepoklekneme před vámi a žádné výhrůžky na českého fotbalového fanouška neplatí." jsou vysloveně trapné. Přemýšlím čím UEFA vyhrožuje českým fanouškům Že když budou na nějakého hráče černé pleti bučet, že klub dostane pokutu a divák možná zákaz vstupu? To je podle mě naprosto v pořádku, tohle do dnešní společnosti vůbec nepatří. A nemělo patřit ani v minulosti!

5 2
možnosti

ad 1) Když veřejně známá osoba napíše něco na Twitteru, tak už je to veřejné vyjádření, protože téměř vždy si to tam nějaký investigativní novinář přečte a rozšířím dál.

ad 2) Tady se ovšem žádné bučení nekonalo a to, zda Kúdela řekl něco rasistického, je na bázi tvrzení proti tvrzení. A výhrůžky? Vám se zdá např. málo, když Kamarův právník vyhrožuje českému hráči možným trestem vězení?

1 2
možnosti

L87u87k22a30s 80F17i53k93r

17. 4. 2021 22:11

Zase karma, uz to zacina byt nudne ... ;-)

0 0
možnosti

Tak předpokládám, že za předchozí blog o odvolání Petříčka jste mi ji nedal. Nebo se pletu? :-)

1 0
možnosti

A napíše teď Mynář kvůli ruským teroristům do Kremlu? V případě UEFA mu to napsání trvalo jen pár hodin po zveřejnění.;-)

4 0
možnosti

To se musíte zeptat jeho. ;-)

0 0
možnosti

Jestli bylo záměrem poškodit důvěryhodnost či pověst Slávie i u nás, tak v pořádku, jinak spíš legrační.

1 1
možnosti
Foto

To je dobrý. Když jsou Rusové za státem řízený doping potrestáni, tak je to jen špinavá politická hra. A když se do sportu míchá ruský podržtaška Mynář, tak je to naprosto apoliticky v pořádku.

6 1
možnosti

Tomu se říká učitelská logika ;-)

3 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti

Je škoda, že Vy jste se zde tento týden k tomu "blbému fotbalu" vyslovoval (co jsem si všiml) pod skoro každém blogem, který byl kauze Kúdela věnovaný - ačkoliv jste zde kdysi psal, že Vás fotbal již před řadou let přestal zajímat. Ale když se k tomu vyjádří Mynář, tak je hned zle... ;-)

1 2
možnosti

V poradku? Vy nevite, ze se do toho nemaji michat politici, protoze UEFA tohle povazuje za zasadni problem? Hrozi za to vylouceni ze soutezi, pokud se ukaze, ze fotbalove organy nejsou nezavisle na politickem vedeni zeme.

A to nemluve o tom, ze Mynaruv dopis byl extremne nediplomaticky, at jiz s nim clovek souhlasi, co nikoliv.

1 3
možnosti

Přesně tak. Byl to právě pan učitel, který tu v případě potrestaných Rusů kvičel, že se do sportu nemá politika míchat.

2 2
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik