Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Kdyby nebyla taková hrozná zima a hnusně deštivo, mohlo by se to neotevření škol svést na stávku proti oteplování a vysychání planety.

Ale bohužel i v tomto je příroda proti nám :-(

1 0
možnosti
Foto

Tak m

A MeSES vždy navrhoval prvně děti do škol a pak až sport, hospody...proč by tedy mělo jejich doporučení měnit.

0 0
možnosti
JN

Jde o to, aby to třeba neomezili pro některé kraje, nepřišli s návrhem, aby se ještě týden či 14 dní počkalo apod.

0 0
možnosti
ZH

Ta a teď se na to podívejme reálně. V pondělí ráno se píší testy z matematiky, které skládá výrazně menší část maturantů. V pondělí dopoledne teda budou potřeba 2-3 učebny, na větší škole možná víc. Takže tady ta výuka nebude v zásadě problém.

Při testech z angličtiny už bude většina žáků doma, protože se skládají až odpoledne, takže opět v podstatě není problém.

Horší je to v úterý, kdy nastane situace, kterou pan Nožička popisuje. V takových případech bývají různé mimoškolní akce (kino, divadlo, nějaký pobyt venku) dle možností školy. Tady výuku moc nepředpodkládám, středa už je v pohodě, maturantů z různých jiných jazyků než angličtina bývá minimum.

0 0
možnosti
JN

Tak se na to tedy podívejte opravdu reálně: ;-)

V čem s Vámi plně souhlasím, je ta středa (to ostatně vyplývá i z textu v mém blogu).

Pak částečně s pondělkem: maturantů z matematiky stále ubývá, takže dopoledne na většině škol skutečně moc učeben třeba nebude a učit by se částečně mohlo. Ovšem když píšete, že při testech z angličtiny již bude většina žáků doma: jak jsem se díval, tak test začíná ve 13:30 a zadavatelé se zpravidla scházejí tak půl hodiny před začátkem, v tuto dobu je už ve škole i většina maturantů, neboť si logicky dávají časovou rezervu. A fakt mi chcete tvrdit, že u vás na škole je ve 13:00 již většina žáků zpravidla doma? ;-)

Co se týká situace v úterý: ano, za normálních okolností se to často řeší návštěvou kina či divadla, ovšem za současné epidemiologické situace něco takového možné není. A nějaký pobyt venku pro celou školu by mi moc smysluplný nepřišel.

0 0
možnosti
MH

Tak děti byly vždy priorita vlády, říkal pan premiér ... :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,91
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik