Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J29a88n 47Š55i20k

22. 9. 2021 5:37

Vy jste normálně bílý otrokář, pane Nožičko :-) Mě spíše než epizoda s tímto americkým učitelem zaujalo téma soch, o kterém píšete v závěru článku. Sochy se asi stavěly a strhávaly v každé době. Přesto jde o zajímavý fenomén, který ukazuje na to, jak nedokonalý tvor člověk je. A to nejenom ten, který má sochu postaven, ale i ten, který ji staví nebo jiný, co bourá. Je vůbec někdo v historii lidstva, kdo si sochu bez výhrad zaslouží? Pochybuji. Třeba se za 100 let bude strhávat socha Tomáše Bati, který bude souzen jako otrokář nelidské ruční práce :-) nebo Masaryka, jako zakladatele brutálních Československých legií :-) Stálo by to za samostatné téma. Hezký den

4 0
možnosti
JN

Určitě s Vámi souhlasím v tom, že osobnost, na které by nikdo nenašel žádný "škraloup", by se hledala asi těžko. Takže není úplně vyloučené, že tak jako např. Tomáš Baťa vadil jistým lidem v minulosti, bude vadit některým i v budoucnosti... Hezký den i Vám.

1 0
možnosti
Foto

Jako obvykle jste to demagogicky překroutil.

Ten učitel že není pro některé kultury běžné TIŠE SEDĚT a dávat pozor, že to po nich vyžadovat je snaha prosadit bělošskou nadřazenost.

Tedy nekritizoval to, že děti by měly dávat pozor, ale to,že jsou nuceny při vyuce tiše sedět přestože u nich je zvykem se při výuce projevovat.

S tím souvisí i to vaše " neumí se chovat".

Ony se umí chovat, ale chovají se tak jak jsou doma učeny, ne tak jak je to vyžadováno v anglosaské kultuře.

1 18
možnosti
PB

Prosím pěkně a jak jsou doma učeny? Cožpak ony mají doma lavice, stupínek a tabuli, když jim rodiče chtějí něco říct?

Když nastoupí dítě do školky, paní učitelka jim jako první vysvětlí pravidla chování, protože tohle doma prostě nemělo. Když nastoupí do základky, tak to stejné. Když na střední tak taky tak.

Prakticky zde obhajujete smyšlenou oslovinu.

13 1
možnosti
PP

No vidíte to. Státy Dálného východu ty bělošské standardy zrušily, zavedli systém extrakulikulárních aktivit a ve vzdělání nás válcují tak, jako bychom žádné vzdělání ani neměli. Už i Skandinávie tu hovadinu se sezením ve třídě ruší.

2 1
možnosti
JN

Nevím tedy, dle čeho posuzujete, které státy nás ve vzdělávání "válcují". Když se ovšem podíváte např. na výsledky posledního měření PISA:

https://domaci.hn.cz/c1-66687940-cesti-zaci-se-lepsi-v-matematice-ci-prirodovede-horsi-je-jejich-ctenarska-gramotnost-zjistilo-testovani-pisa

tak tam na prvních místech dominují především asijské státy, jejichž školství je založené na disciplíně a pilné práci.

7 0
možnosti
PB

..... v naší bílé kotlině sa bílá nadvláda asi těžko prosadí;-),- to je parketa jinejch zpovykanců,- ale vrátit sa ve školství k tradiční nadvládě přirozené autority by určitě stálo za to!

8 0
možnosti
JM

J18a16n 43M48a66r30e14k

21. 9. 2021 22:44

Pane Nožička, i toto šílenstvví přejde, oni se jednoho dne urasují a bude pokoj. Páni V a W kdysi zpívali: Hej velevážený pane, každá potopa přestane a pak se my budeme smát. Ale já se tomu už směju dneska. Čili 'take it eazy buddy....'

3 1
možnosti
KK

:-) A nebo taky Marek Eben :

...každý velký požár jednou dohoří

A každá zeď se jednoho dne rozboří

A každý metál jednou spadne ze hrudi

A každý prudič jednoho dne doprudí .........

6 0
možnosti
Foto

Vymknuta ze svých kloubů doba šílí

1 0
možnosti
JP

Ale Bože, ono stačí říct někomu mladému, aby ve fabrice dodržoval výrobní postup, a v tu ránu je to bossing, urážka a buzerace mladého a pokrokově smýšlejícího člověka! Co na tom, že se znehodnocený materiál vyhodí, páč škodu mlaďas nenapraví, ale hlavně mu nešlapat na ego, víme? A ani nemusíte být rasista, páč to říkáte člověku bílé rasy, jen se zbytnělým sebevědomím.

8 0
možnosti
TD

Nemyslím si, že je rozumné soudit historické osobnosti dnešními měřítky, ale někdy má dotyčný na svědomí toho zlého tolik, že je na místě se zamyslet, zda někdo takový má mít sochu ve veřejném prostoru. Zrovna na Leopoldovi II. toho fakt moc pozitivního nenajdete. Já bych taky nechtěl mít na náměstí sochu Hitlera nebo Stalina, kteří proti Leopoldovi byli v jistém ohledu docela žabaři.

2 0
možnosti
JK

Americký učitel ze čtyřicetitisícového Virginského městečka Blacksburg zveřejnil na TikToku video, ve kterém říká nesmysl a schytal kritiku, načež video smazal. Propagační divize firmy Agrofert následně jeho slova přepsala do svých tištěných novin, pan Nožička si to přečetl a hezky nám to převyprávěl. Všem zúčastněným děkujeme a posíláme za odměnu žluté lízátko.

https://wset.com/news/local/blacksburg-teacher-under-fire-for-tiktok-saying-behavior-model-stems-from-white-supremacy-josh-thompson-virginia-high-school-pbis

5 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,89
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik