Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autor považuje za hotovou věc, že Jan Lipavský by byl špatným ministrem zahraničí. Jak z tomuto názoru dospěl? Naopak bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se o něm vyjádřil zcela opačně. V minulém volebním období s ním seděl v zahraničním výboru poslanecké sněmovny a z adeptů jeho věkové kategorie ho považuje za nejlepšího.

0 0
možnosti

Podle mne je zcela v pořádku, když premiér Fiala dožene spor až k Ústavnímu soudu, ať ten rozhodne - od toho je koneckonců Ústavní. A nemyslím si, že by předseda Ústavního soudu Rychetský byl Zemanovi bůhvíjak nakloněn. O post ministra zahraničí zde vůbec nejde, není přece žádný problém ho třeba za měsíc odvolat, pokud by se odchyloval od zahraničního kursu vlády, nebo jinak nesplňoval očekávání. Je to přece vcelku běžná praxe. Piráti moc vyskakovat nemohou, protože ty jejich čtyři mandáty v Poslanecké sněmovně nepředstavují žádnou možnost nátlaku.

1 0
možnosti
MV

Vás je ve školství vyloženě škoda. Měl byste být poradcem. K Zemanově smečce byste pasoval dokonale.

4 4
možnosti
JN

Já se zase divím tomu, že tak skvělý odborník ve filmové branži jako Vy místo psaní duchaplných komentářů už dávno nenatočil o té "Zemanově smečce" nějaký oscarový film . ;-)

4 2
možnosti
Foto

To je ale demagogie jak jste to postavil.

Není to prohra se Zemanem versus špatný ministr.

Co vlastně víte o panu Lipavskem než to, že má jiné názory než Zeman ( a tom i než vy ).

jak.muzete vědět jaký bude ministr?

Ostatně Zeman vůbec nemá právo toto řešit. Pan Lipavský splňuje všechny zákonem daně požadavky a tak dle ústavy jej prezident jmenovat musí.

To jestli bude dobrým nebo špatným ministrém se teprve uvidí.

10 7
možnosti
Foto

Je to přesně tak, plně s vámi souhlasím

1 1
možnosti
MK

M19i49l40a35n 88K89e76s47l

8. 12. 2021 23:52

Není to tak dávno,kdy si pan Bartoš zajel i se svými parťáky do Bruselu,aby se tam představil jako budoucí český premiér.Při té příležitosti jednali s některými europoslanci .Došlo i na přetřes způsob v hlasování v EU.V důležitých hlasováních se nyní používá právo veta. To se některým hlavně velkým státům moc nezamlouvá.Chtěli by ,aby volební systém byl většinový.Bartoš a spol. prý s tím návrhem souhlasili.To by znamenalo,že po této změně,by takové státy jako jsme my, poslouchaly diktát pravděpodobně Německa s Francií.To by se nám mnohým nelíbilo.

9 2
možnosti
Foto

Je dobré vědět, že po takové změně by byly prosazeny kvóty na migranty. Také nelze zapomenout na to, že Bartoš hlasoval proti vstupu do EU. S takovými názorovými veletoči se nelze divit, že dostali ve volbách výprask.

9 0
možnosti
JD

J51a12n 67D87o23u77š95e67k

8. 12. 2021 23:45

Já ho volil a většinou tak nějak chápal jeho činy. Už ale myslím stačilo. Ať už se mi kandidát líbí nebo ne, má ho jmenovat a ne pořádat "konkurzy".

3 6
možnosti
Foto

Zeman je sebestředný a mstivý člověk. Jeden by si myslel, že se prezidentem stane člověk nad věcí, moderátor politického dění. V osobě Zemana tam máme zlého člověka, kterému dělá dobře urážet a ukazovat svoji sílu. Můj prezident to není.

12 7
možnosti
Foto

Jeho předchůdce byl podobného ražení.

1 0
možnosti
JP

Zeman je největší zlo pro naši zemi, co tu kdy bylo. Pokud nemá zákonné důvody, nemá právo nejmenovat. Mohl třeba odmítnout jmenovat Babiše do Sobotkovy vlády - estébák, neměl lustrační osvědčení. To ale neudělal. Ze současné vlády třeba již odstoupivšího Michalíka pro střet zájmů. Nemůže však nejmenovat kvůli rozdílným názorům, to bychom tu nemuseli mít volby. Lipavský je dostatečně vzdělaný a jazykově vybavený, zahraniční politikou se zabývá dlouhodobě.

11 9
možnosti
MK
ND

Pořád se přetřásá co je dobré pro strany, koalice, straníky, co je ale dobré pro občany?

6 0
možnosti
SL

Časné prezidentské volby...

6 5
možnosti
ZH

Nebudu hodnotit schopnosti Lipavského v oblasti zahraniční politiky, ale podívám se na jeden častý argument, který tu uvedl také pan Nožička. Lipavského vzdělání.

Zajímavé, že u Lipavského vadí, že je pouze bakalářem. Dodal bych, že jsme už měli ministra zahraničí, který byl pouze bakalářem. A jednalo se o ministra v Zemanově (!) vládě - o Kavana. A Kavan jím byl během celého období fungování Zemanovy vlády.

A přidejme ještě Schwarzenberga, který nemá titul žádný (studium nedokončil, protože se musel začít po náhlé smrti strýce začít starat o rodový majetek) a Hamáčka, který v současné Babišově vládě vedl ministerstvo dokonce dvakrát (byť obojí bylo celkem krátké). A Hamáček rovněž akademický titul nemá.

9 4
možnosti
JN

V souvislosti se vzděláním Jana Kavana by ovšem, pane Hrdino, bylo férové uvést, že i on nedokončil (stejně jako Schwarzenberg) pětileté VŠ studium z objektivních důvodů:

Jan Kavan studoval na fakultě sociálních věd publicistiky Univerzity Karlovy. Byl jedním z hlavních představitelů studentského hnutí šedesátých let a díky tomu se po invazi z roku 1968 octl i na seznamu tzv. představitelů a exponentů pravice, který vypracoval ÚV KSČ. V roce 1969 emigroval do Velké Británie, kde vystudoval mezinárodní vztahy na londýnské univerzitě (London School of Economics and Political Science). Poté studoval na univerzitě v Readingu a v Oxfordu (St. Anthony ́s College) historii a politiku.

zdroj: https://www.vlada.cz/cz/historie/prehled-vlad/1993-2007-cr/milos-zeman/jan-kavan-39944/tmplid-562/

Na jaké tituly dosáhl při uvedených studií ve Velké Británii, se přiznám, že nevím. Ovšem přijde mi, že erudovanost i profesní zkušenosti pro post ministra zahraničí byly u něj určitě vyšší než u Jana Lipavského.

8 0
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,86
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik