Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ke Slovácku bych měl pár poznámek. Dění sleduju relativně zblízka, chodím i na zápasy.

1. Současné úspěchy Slovácka nejsou dle mého názoru dány nějakou korupcí, ale kvalitní prací sportovního vedení týmu v čele s trenérem Svědíkem.

2. Že klub byl velmi úzce spjat s společností Synot a jeho majiteli není třeba diskutovat. Ostatně oficiálně klub vznikl v roce 2000 spojením klubů z Uherského Hradiště a Starého Města. Od té doby neměl nikdy v názvu žádné město, původně to byl Synot, později Slovácko.

3. Společnost Synot má primární byznys automaty, vše ostatní je už pak pouze buď obsluha tohoto byznysu (např. datové centrum v UH) nebo investice peněz, které tento byznys vygeneroval (autosalon, hotely apod.).

4. V současnosti se společnost Synot v klubu v podstatě neangažuje, klub pouze využívá některé její součásti (např. ochranku při zápasech, jak se to platí je otázkou)

5. Klub je dle mého názoru úzce navázán na kancléře Mynáře, ostatně mnozí bývalí hráči a současní trenéři nebo funkcionáři Slovácka působí v Mynářových Osvětimanech (Šumulikovski, Němčický, Skřivan, Perůtka).

0 0
možnosti

6. Důsledek 1 bodu 5 - Mynářovo lobování u Berbra před několika lety, kdy Slovácko hrálo o záchranu. Podle oficiálních zápisů Komise rozhodčích (tehdy Listkiewiczova komise, 2017/18) tehdy Slovácku rozhodčí po Plzni přidali nejvíc bodů (mělo o 2 body víc než by mělo bez oficiálně uvedených chyb)-

7. Důsledek 2 bodu 5 - prodej Patrika Hellebranda do Slavie. V zimě 2019/20 prodalo Slovácko Hellebranda za 20 milionů Kč. Ano byl to tehdy talentovaný hráč, ukazoval potenciál, ale: v lize měl tehdy odehraných nějakých 600 minut, pravidelně ve svých 19 letech nebyl schopný fyzicky vydržet zápas a patřil k prvním střídaným hráčům. Byl v situaci, kdy mu končila smlouva a za půl roku by odešel zadarmo. Už tehdy mně tu výšku částky, kterou zaplatila Slavia, absolutně hlava nebrala (říkal jsem si za 5 mega budou rádi), ostatně o vlivu Mynáře na Tvrdíka se mluvilo už tehdy. O reálné výšce přestupové částky za hráče v takové situaci si můžeme udělat obrázek dnes, kdy za Jurečku (za půl roku mu končí smlouva), který aktuálně vede tabulku střelců celé ligy, nabízí kluby max 2,5 mega.

8. Koupě soutěže v roce 2009. Nemám s tím problém, tehdy to regule umožňovaly a klub se podle toho zachoval. Ostatně po tomto kroku fotbalový svaz regule upravil a dnes už to možné není.

0 0
možnosti

za upresneni souvislosti SYNOT/1. FC Slovácko děkuji. nevim vse a tak jsem rad, ze jste jako fanda klubu upresnil

pro me je ale neeticke spojeni podnikatele v oboru sazek v souvislosti s aktivitami ve fotbalovem klubu. Vy to asi ale mate jinak

a proc jsem zminil Slovacko? jednoduche - protoze jsem v zadnem jinem pripadu nezaznamenal orodovani za zapas primo od kanclere Hradu

s tim bych mel jako fanda problem, ale je opet mozne, ze Vam tato skutecnost neprekazi

to je vse

hezky den preju

2 0
možnosti

Hezký den, jenom stručně:

Angažování hradního kancléře v záležitostech klubu z jeho regionu samozřejmě moc šťastné není a chápu, že to určitý černý stín na FCS vrhá. Otázkou je, zda ta jeho komunikace s Berbrem opravdu nějaký vliv na rozhodčí měla - jak už jsem napsal v článku (a zde v diskusi i pan Ziegler), je zvláštní, že poté, co ve vedení FAČR skončili Berbr i Pelta, hraje Slovácko mnohem líp, a já jsem se ohrazoval především proti Vašemu tvrzení, že dohody těchto bafuňářů posunují 1.FC Slovácko v tabulce ligy výš.

Ohledně pana Valenty - sponzoři sportovních klubů prostě podnikají v různých oblastech a těžko po klubech chtít, aby se jejich sponzorství kvůli tomu vzdávali. Ono já se třeba zase mohu divit tomu, že některým "politicky uvědomělým" příznivcům Slavie nevadí, že jejich klub sponzorují Číňané...

0 0
možnosti

Jedné ?

Bohužel nepochopil to zásadní.

Ceský fotbal neovlivňuje Mynář - i když se o to možná pokouší, ale negativně jej ovlivňuje především samotný FAČR a její vrcholní představitelé, kteří mají hájit celý systém před zneužitím.

:-P

1 0
možnosti

R^ Hezky napsáno. Nesmysly se, bohužel, píší i o jiných klubech. Jako fanoušek Dukly Praha o tom vím své :-).

2 0
možnosti

Máte pravdu, je to tak.

1 0
možnosti

V jedné věci se musím Josefa Nožičky zastat, a udělal jsem to i pod blogem Marka Valíčka. Pravdou je, že Slovácko dosáhlo úspěchu ve fotbalové lize až po Berbrově pádu.

4 0
možnosti
Foto

Teda, pane kolego, chlubit se zrovna verbálním hulvátem Kúdelou a přejmenovat brankáře Trmala na Lukáše.

Vy toho, pane Nožičko, asi o FC Slovácko moc nevíte, když se dopouštíte různých faktickýh přešlapů.

0 0
možnosti

nožičkovi nevadí, že mynář korumpoval berbra, jemu vadí, že pan Valíček neví, že Valenta nezaložil fc slovácko

5 0
možnosti

Jestli má Procházka důkazy, že Mynář Berbra skutečně korumpoval (a není to jen výplod něčí fantazie), nechť je příslušným orgánům předloží.

1 4
možnosti
Foto

Vůbec nechápu, že někdo může ještě fotbalu fandit jako sportu. Vždyť je to již desetiletí jedna velká žumpa a špína. A fanoušci (i na tomto blogu a v diskusi) vlastně jen honí brka, kdo je v té špíně zabřednut více a kdo méně.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS