Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Shodneme se v tom, že první penalta za kopnutí do lýtka Jana Kuchty byla nařízena správně (hlavní roli hrála nešikovnost obránce Ndefeho). To, že Jan Kuchta ten pád přidramatizoval, je rovněž pravda, penalta by to byla, i kdyby upadl normálně.

Druhý moment mez hráči Čevem a Wiesnerem jsem vnímal jako vzájemný souboj, kterých, jak správně řekl Luboš Kozel, jsou v každém zápase desítky. A opravdu jsem nevěřícně koukal, že z toho bylo lze vykouzlit penaltu. Paní Adámková nejspíš opravdu prohlížela inkriminovaný záběr hodně podrobně.

Každopádně skupina o titul má po dlouhé době náboj, neboť Slavia po mnoha letech nemá hned ze začátku vše ve svých rukou, naopak Sparta má zase jednou šanci, která se nemusí jen tak opakovat.

2 0
možnosti

Moc často se to nestává, ale dnes s Vámi zcela souhlasím.

2 0
možnosti
Foto

Já jsem nebyl na kole, ale přímo na stadionu v Edenu. Mnohem víc než penalty Sparty proti Liberci mi vadil hrní výkon Slavie a první domácí ztráta sezóny, která nás zřejmě bude stát titul. Bez ohledu na výkony rozhodčích diskutabilní penalty

0 0
možnosti

Možná máte pravdu, ale to nemá žádnou souvislost s tím, jaké penalty byly odpískány ve prospěch Sparty.

To, že Slavia hrála v neděli0 špatně doma, nemá souvislost s tím, zda před časem na Slovácku tu penaltu kopat měla, či neměla.

3 0
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale mně to přijde strašně zmatené. Píšete (cituji): "....je jakýmsi nepsaným pravidlem..." a současně se oháníte pravidly fotbalu. Tak, jak to vlastně je? Penalta se může pískat kdy? Po celý zápas, nebo jen někdy? Komise rozhodčích dnes jasně řekla, že vše bylo o.k. To také nic neznamená? Jsou všichni uplacení a jediný Vy tomu rozumíte? Zápas s Plzní jsem neviděl, nemohu soudit. Zápas s Libercem jsem viděl. První penalta byla dle mého názoru sporná. Druhá evidentní. Ale jak je vidět, pletu se, neboť komise jasně řekla, že obě jsou v pohodě. Jestliže se oháníte nepsanými pravidly, tak stejně tak můžeme říci, že je nepsaným pravidlem, že širší ulice je ta hlavní. A je to. Nějaká psaná pravidla nás přece nemusí zajímat. Takže jaká jsou ta nepsaná pravidla? Do které minuty se smí písknout penalta? Ať se i komise poučí. :-)

2 2
možnosti

Pane Galambico, jak je možno spatřit hned pod jeho nadpisem, článek jsem publikoval dnes v 8:10 ráno a tudíž jsem se v jeho textu těžko mohl zmínit o tom, jaký má názor na penalty komise rozhodčích, která verdikt vynesla až dnes v odpoledních hodinách.

Že podle ní byly všechny tři v pořádku, není pro mě až tak překvapivé: s jednou (tou první proti Liberci) jsem plně souhlasil i já, a v případě penalt proti Plzni a druhé penalty proti Liberce šlo o situace, kdy by si rozhodčí obhájil jak to, kdy ji pískne, i to, kdyby ji nepísknul (ono totiž pravidla fotbalu nejsou ve všech případech tak jednoznačně daná, jako například pravidla šachu). A jde právě o to, že v nastaveném čase (navíc v obou případech přehnaně dlouhém) by se měly podle mého názoru pískat pouze penalty, které jsou zcela jasné. Jak už jsem níže v diskusi na tohle téma odpovídal, je totiž přece jen rozdíl, pokud je sporná penalta písknuta někdy v 60. minutě a soupeř tak má ještě 30 minut na odpověď, než když je písknuta v předposlední minutě prodloužení.

Hezký zbytek dne.

1 0
možnosti

Jeden čas to byla Slávia, předtím Plzeň, teď opět Sparta. Český fotbal je prolezlý korupcí až po střechu. Jinak by člověk myslel, že to ti sudí jen neumí, ale to je dost nepravděpodobné....

7 0
možnosti

v 72 minutě by to bylo citlivé?

2 0
možnosti

Minimálně je to odlišné v tom, že v případě penalty, písknuté v 72. minutě, má soupeř ještě cca 20 minut šanci na odpověď.

1 0
možnosti
Foto

Tady také "Fotbalisté Sparty neměli podle komise rozhodčích v sobotním utkání 28. kola první ligy na Slovácku kopat penaltu po souboji Sinjavského s Haraslínem. "Pokutový kop byl nařízen chybně, nejednalo se o přestupek," poukazuje v pondělním komuniké předseda komise Radek Příhoda."

A co? Penalta být neměla, ale byla, gól platí a Sparta má 3 body. Takže k čemu takové vyjádření?

6 0
možnosti

J53a44n 68R70á42ž

1. 5. 2023 16:12

Máme zde tři manšafty, které za něco stojí. Slávii, Spartu a Viktorku Plzeň, Aby nedocházelo k podobným trapasům, které se vždy v závěru ligové soutěže zcela pravidelně objevují, bylo by lépe, kdyby se majitelé těchto klubů někde sešli a vylosovali, kdo bude ten který rok mistrem a kdo vítězem Poháru a bude vše v klidu. Vždyť je to stejně jen show , kterou berou vážně jenom ti méně vnímaví.

Přestane tak být pro určení mistra rozhodující, který klub má momentálně větší vliv v komisi rozhodčích nebo ve vedení svazu.

5 1
možnosti
Foto

Už jsem od vás četla dost hloupostí, ale takovouto ještě ne.

2 3
možnosti

To mate panove za to ze sledujete fotbal.

2 0
možnosti

“ Podle komise rozhodčích nařídili arbitři všechny tři poslední pokutové kopy pro fotbalisty Sparty správně.”

0 0
možnosti

V době, kdy fotbal řídili Berbr s Peltou, také komise rozhodčích většinu penalt pro protežovaná mužstva posvětila.

3 1
možnosti

Ještě pár takových článků a od příštího týdne bude všechno zase při starém - tedy tendenčně proti Spartě. Už se nebude pískat žádná "kosa" na Wiesnera ve vápně, žádné držení a nakopnutí Kuchty, ruka ve vápně se prostě nebude pískat ani řešit, protože Sparta.... V zahraničí to u hvězdných mužstev je stejné (Bayern, Real, Manchester, Juventus). Ta frustrace některých jedinců prostě je všude - ve sportu, v politice, v osobním životě, ve financích, v jídle atd. Je to blbá nálada a ta se prolíná vším možným.

1 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS