Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

P21e59t75r 80D83o55l44á91k

27. 10. 2023 23:02

Milióny věrozvěstů se již daly do pohybu a dle pana Macrona i my se budeme muset zapojit do kolektivní zodpovědnosti, i my budeme muset podstoupit náročné změny a já doufám, že se toho zhostíte s radostí a pochopením. Většina Čechů si dosud neuvědomuje, že naše bezbožné a hříšné životy v ateismu či spiritizmu nejsou nadlouho udržitelné, a že se brzy budeme muset i my chopit nových výzev. Dříve, nebo později. Po dobrém, nebo po zlém. Nepromarněme tedy i my svou vlastní příležitost přijmout Alláha.

0 0
možnosti
DT

Vaněk má nový nick?

2 0
možnosti
ZH

Trošku uveďme na pravou míru to, co pan Nožička ukazuje jako pravdu.

1. V Berlíně proběhly dvě propalestinské demonstrace, v jejímž průběhu docházelo k násilí. To bylo 18. října ve čtvrti Neukölln. A předtím v neděli 15. října. Problémem byla hlavně ta demonstrace z 18. října. Ale proběhlo x dalších demonstrací, které proběhly v klidu a bez větších problémů. Proběhla i počtem mnohonásobně větší demonstrace na podporu Izraele (zhruba 10 000 účastníků proti 3000 z Neuköllnu).

2. Je všeobecně známé, co Merkelová v roce 2015 řekla. Že zve ty lidi, kteří jsou bezprizorní na území Maďarska, kde se na ně Váš oblíbenec Orbán vykašlal.

3. Četl jsem výzkumy, že uprchlíci z roku 2015 se v německé společnosti integrují (= zapojují do pracovního procesu a tudíž platí daně) rychleji, než uprchlíci z kraje 90. let z tehdejší rozpadající se Jugoslávie. Ano výhodou současných uprchlíků byla fungující německá ekonomika let 2015-2020, stanoucí obyvatelstvo Německa (odchod do důchodu generace poválečného baby boomu) a celková poptávka po pracovních silách. Ano pořád platí, že za uprchlíky Německo platí víc než od nich získá na daních (bereme i další vlny z pozdějších let), ale kolem roku 2030 se počítá se zlomem.

4. Pro pobavení na závěr. Od roku 1990 ubylo v Sasku z důvodu emigrace do západní části Německa 500 000 obyvatel. Podobně je tomu i v jiných částech bývalé NDR. Mnohá města se zmenšila o třetinu. Např. Frankfurt na Odrou měl v roce 1989 skoro 90 000 obyvatel, nyní má pod 60 000. Podobná situace je v Cottbusu (130 -> 100), Chemnitzu (300 -> 250), Görlitz (75 -> 55), Bautzenu (50 -> 40), Aue (25 -> 15). Je všeobecně známé, že v bývalé NDR jsou v takových městech byty doslova za hubičku, protože je jich obrovský přebytek. Tak jakto, že nemají byty? :D

0 1
možnosti
JN

Pane Hrdino, o (nejenom) politickém dění nepochybně dobrý přehled máte, ale docela často mi u Vás přijde, že se snažíte hájit neuhájitelné. Takže:

ad 1) Argument, že ne všechny demonstrace v Německu jsou doprovázeny násilím, mi přijde jako trošku chabý. Ono i u nás už byly nejméně dvě propalestinské demonstrace, ale na rozdíl od těch v Berlíně při nich nikdo nezapaloval auta ani neházel zápalnou láhev na synagogu...

ad 2) Doslovnou citaci výroku Vaší oblíbenkyně máte v článku. Jestli opravdu měla v úmyslu zvát jen ty běžence, co momentálně pobývali v Maďarsku, to nevím, ovšem faktem je, že do konce roku 2015 jich do Německa dorazilo téměř 900 tisíc a tolik jich tehdy na území Maďarska určitě nepobývalo.

ad 3) Já jsem zase četl například tohle:

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-nemecko-vyplaci-mesicne-uprchlikum-436-milionu-eur-mohli-by-pritom-pracovat-40439631

Přičemž z uvedeného textu vyplývá, že přesně 50 % uprchlíků, kteří do Německa dorazili v roce 2015 ve velké vlně „vítací kultury“ exkancléřky Angely Merkelové, se dodnes neživí prací.

2 0
možnosti

Karma, naprostý souhlas.....

7 1
možnosti
PS

No tak nezapomeňte na naší elitu tedy vědce co se postaví na piedestal se svojí peticí proti xenofobii.

Jsme vědci a vědkyně, akademici a akademičky, výzkumní pracovníci, studenti a studentky vědeckých oborů, lidé, jejichž základní schopností i hodnotou by mělo být kritické myšlení, schopnost nazírat problémy nezaujatě, pracovat s informacemi, rozeznat fakta od hypotéz a nedopouštět se manipulací.

Co k tomu dodat. Snad jen že i opilec se základním vzděláním rozeznal fakta lépe než výše uvedení

6 0
možnosti
RC

Ktera fakta nerozeznali?

0 1
možnosti
PK

Je to jednoduché Josefe.

Prakticky stejné, jako u nás. Akorát s jiným problémem. Anděla pozvala uprchlíky a dobře musela vědět, jak to dopadne. Bylo jí to ovšem úplně jedno neboť problém se rozrůstal pomalu a bylo jasné, že ona u řešení již nebude.

Tak je to i s Babišem. Rozdával zcela nesmyslně doleva, doprava, nahoru a trochu dolů. I on dobře věděl, že to takhle nejde a že někdo další to bude muset řešit.

Prostě populistická politika. Nic víc v tom není.

3 0
možnosti
JN

Tady bych ovšem viděl trochu rozdíl minimálně v tom, že zatímco Merkelová již z vrcholné politiky v roce 2021 odešla, Babiš dle všeho touží být premiérem znovu.

2 0
možnosti
Foto

Angela M. si pozvala na oběd milion běženců a když zjistila, že tolik porcí nenavaří, měla dojem, že je celkem normálně a bez jakýchkoliv připomínek a reptání pošle na "papu" k sousedům. Avšak tohle se jí opravdu nepodařilo.

14 1
možnosti
JN

To jste vyjádřil velmi přesně.

5 0
možnosti
LB

Nepřijdou sem, pokud budou vědět, že:

- nedostanou azyl

- nedostanou prachy do natažené ruky

- i kdyby se jim nějak povedly tyto věci, nebudou mít právo přivést rodinu

- veškeré prý pronásledování, uprchlictví před válkou a tak dále musí dokázat

- jejich pašerák, i kdyby to byl jen řidič dodávky, bude zavřený na několik let

- ze svého člunu budou transportováni ozbrojenými složkami na tu pevninu, na které nasedli a ne na tu, kam míří

- země, do které míří, se vyvázala z mezinárodních dohod o migraci a azylu, protože ty byly uzavřeny po druhé válce v naprosto odlišné mezinárodní situaci a ve světě, kde žilo třikrát méně lidí, než dnes

Západoevropské státy však nic z těchto opatření nerealizovaly.

Jsou už rukojmím migrantů a pašeráckého byznysu. Česká republika má šanci, pokud se zbaví zrádců typu Rakušana a celé této vlády.

0 0
možnosti
Foto

Evropské kultuře a civilizaci už zvoní umíráček a zvoníkem je vedení EU.

15 1
možnosti
PD

P35e53t37r 84D62o48l82á92k

27. 10. 2023 22:55

Moderní evropská kultura je za zenitem a nutně bude nahrazena asijsko-africkou.

Je to přirozený proces, kterým živočišnější rasa nahradí původní zatuchlou a skomírající.

Důležité je, že si moderní Evropa svůj úpadek uvědomuje a je s nadhledem připravena na svou náhradu, kterou podporuje.

0 0
možnosti
DR

I to samotné Německo je bohužel výsledkem naprosté neschopnosti EU, co se týče nějakého řešení migrace. Co dokázali kromě stále dokola ohraných tlachů o zvýšených ochranách vnějších hranic na těch svých sešlostech vypotit od toho roku 2015? Přihlouplé a naprosto nic neřešící kvóty a černou díru na peníze jménem Erdogan.

11 1
možnosti
IL

I34v60o 93L94y83č26k96a

26. 10. 2023 11:55

Já bych vás trochu opravil. Právě že neschopnost (hloupost) Německa a i Francie má hlavní podíl na neschopnosti EU. Ty dva státy jsou hlavními viníky tohohle marastu, ostatní jsou pak ve vleku.

5 0
možnosti
MR

Tak pro nás je tenhle přístup ideální. Protože došlo k eskalaci problému poměrně rychle a přístup k migrantům se změní a u nás ten problém prakticky nebude.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,75
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik