Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Řekla bych, že je to míněno tak, že národ projevil svou vůli ve volbách, a to je to, v čem si pan Svěrák se svým národem nerozumí. Jsem na tom podobně. Jen si myslím, že pan Svěrák je daleko větším idealistou než já. Mám ho za to ráda.

1 0
možnosti
MS

Ale národ neprojevil svou vůli volbách. Viz volební zisky v roce 2017: ODS 11.32%, ČSSD 7,27%, STAN 5,18%, KSČM 7,76%, Piráti 10,79%, TOP09 5,31%, ANO 29,64%, KDU-ČSL 5,80%, SPD 10,64%.

Když to spočítáte, tak ANO, KSČM a SPD nechtělo 45,67% voličů. Kdyby se opoziční strany (a ČSSD) dokázaly domluvit, mohl si Babiš akorát tak chuchnout.

3 1
možnosti
OM

Politické názory Zdeňka Svěráka jsou vcelku dobře známé a mohli bychom ho s notnou dávkou ironie označit jako představitele oné pověstné Pražské kavárny. Sám si je podle všeho vědom toho, že se jeho názory začaly rozcházet z většinou společnosti (minimálně podle výsledků voleb) a uvažuje, proč tomu tak je. Popravdě mě také překvapuje, že lidé většinově odmítají eurocentralismus, ale přitom podporují eurofederalistu Zemana. Ale to jsou takové ty pověstné paradoxy...

1 0
možnosti
MS

Jaká většina společnosti?8-o

3 1
možnosti
Foto

Bohužel, řada lidí z uměleckého spektra dost často v určité fázi svého života zapomíná na místo, kde se zrovna nacházejí. A tak si občas pletou jeviště s hledištěm. Pak už je to jen krůček k nerozeznání, kdy se po nich chce, aby hráli až přehrávali, a kdy se po nich nic takového nechce. Nutkavá potřeba na stará kolena za každou cenu předávat národu moudra, o kterých jsou většinou přesvědčení, že mají cenu zlata a národ se bez nich neobejde, je už jen takovou kyselou třešničkou na dortu, uplácaného z jinak zasloužené slávy. Tobě karma R^

17 4
možnosti
Foto

Tak oni na to zapomínají i lidé, kteří těm umělcům dělali poskoky a nedokázali ani setinu z toho, co oni. :-/

1 8
možnosti
JL

Myslím si, že národ totálně rozdělil jiný člověk - jakýsi Miloš Zeman.

4 4
možnosti
Foto

Máte pravdu, netýká se to toliko jen pana Svěrák, Zeman je výstižnější postava v kontrapunktu s národem.

4 4
možnosti
VM

Panu Svěrákovi bych vzkázal toliko.

"Ševče, drž se svého kopyta"

9 9
možnosti
Foto

Jako že byste mu zakázal poskytovat rozhovory nebo mu aspoň v rozhovorech zakázal mluvit o čemkoliv jiném, než je jeho práce?

5 5
možnosti
ZS

Popravdě když vidím podporu ANO, SPD, KSČM atd., také mám pocit, že většině svého národa nerozumím. O to víc, když voliči ANO zdůvodňují svůj postoj nespokojeností s tím, co se zde prvních dvacet let od revoluce dělo, přičemž jejich guru byl jedním z těch, kteří se na tom přímo podíleli.

26 1
možnosti
JN

Logiku nehledejte. jinak byste nevyhnutelně dopěl k přesvědčení, že je drzost, když proti Babišovi protestuje ODS, TOP a KDU ČSL.

6 4
možnosti
AN

Když čtu diskuzi, považuji říci, že se s panem Nožičkou ztotožňuji. A pan Svěrák je můj oblíbený autor, jehož působení politické raději vynechám.

11 3
možnosti
ZB

Svěrák jistě je vynikajícím režisérem. Dělá nezapomenutelné filmy, ale umí také filmy tendenční. Politicky je přívržencem Pražské kavárny, tedy těch co o něčem mluví, ale něco jiného dělají - vše jakoby v zájmu národa. Takže politická orientace Svěráka silně pokulhává za jeho profesí a nemůže se tedy divit, že si s rozumnými lidmi moc nerozumí!

13 10
možnosti
JO

Pan Svěrák je moudrý člověk. Vaši "rozumní" tomu rozumět nemohou.

7 7
možnosti
LH

Ale on pan Svěrák si se svým národem rozumí, až moc...

3 0
možnosti
Foto

Ale jeho národ není ten jejich. Prý to jsou všechno nějací kavárníci.;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik