Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak jsme u nás na Slovácku volili Miss političku

Tak jsme tento týdeň v pondělí seděli v hospodě – naša parta pěti kámošů. Už jsme sa chystali odejít, když…

Lojza, ten nejstarší z nás, pronésl: „Chlapi, dyť je zítra MDŽ!“ „No tož co,“ odpovídá mu Staňa, „dáme si zítra o dvě piva se štamprlů méň a kůpíme naším babám kytku nebo bomboňéru.“ „No šak jo,“ říká Lojza, „ale měli bysme to aj nejak oslavit, no né?“

S tím jsme všeci sůhlasili. Je to sice svátek žen, ale néni to diskriminace nás chlapů, že my žádný svátek nemáme? Sa divím, že to eště v tom slavném Bruselu nikoho nenapadlo! Hlavně že tam furt vymýšlajů samé blbiny, dokonca kdosi říkal, že aj ty naše košty slivovice nám brzo zakážů!

Lojzu za chvílu napadne, že když je to svátek žen, tak bysme zitra v hospodě mohli udělat volbu miss. „No ale víš, jak to skončilo minule,“ namítá Ludva, „všeci preferovali svoju starů, až jsme sa kvůli tomu pohádali a málem aj pobili.“  To má pravdu, minule skončila volba miss našéj vesnice fiaskem. Mira však navrhne řešení: „Tak dobře chlapi, nebudem tentokrát volit našu miss. Skoro pořád sa tady bavíme o fotbále a o politice, tak teda zitra budem volit najkrásnější političku u nás. A Josef o tom napíše článek do tych internetových novin!“ Su z toho trochu rozpačitý, ale ostatní vřele sůhlasí, tak teda kývnu, že jo…

Abych vám teda tu našu partu trochu přiblížil: Mira je intelektuál a jediný z nás při prezidentskéj volbě volil Karla (my ostatní jsme to všeci hodili Milošovi). Staňa je podnikatel (prodává demižóny na víno a na slivovicu) a eště donedávna fandil Babišovi. Ale ten ho tak rozčílil kvůli téj elektronickéj evidenci, že včíl fandí ODS. Ludva je myslivec a nejradši pije zelenů a asi proto vždycky volí Zelené. Lojza je komunista, leb jeho fotr byl před revoloců velikým papalášem. My ostatní sice komanče moc nemosíme, ale Lojza je dobrý chlap  a hlavně v hospodě pokaždé zaplatí i za toho, kdo nemá prachy. Já su sociální demokrat a myslím to upřímně.

Tak teda na druhý deň donésl Staňa do hospody notbůk a každý z nás nominoval jednu političku, kterů na internetu vygůglil a ukázal ostatním. My přeca nejsme Pražáci a nenecháme sa od nikoho opit rohlíkem - tak ať teda dobře vidíme, koho volíme. Staňa nám ukázal jakůsi Černochovů – toho jména sa sice najprv trochu lekli, ale pak jsme uviděli, že je to celkem pěkná blondýna. Lojza vygůglil europoslankyňu Konečnů. Potom nominoval Mira. „No je to pěkný kluk, ale volíme přece žensků, né?“ řekl Ludva, když uviděl obrázek Mirové krátkovlasé favoritky. „Ty kreténe, vždyť to je místopředsedkyně TOP 09 Adamová!“, rozčílil se na Ludvu Mira. „Klid chlapi, dajte si po štamprli a nehádajte sa ještě před volbů,“ nabádám oba dva k uklidnění.

Chlapi poslechnů, já potom ukážu svoju favoritku, tů známů Lenku z Tesca, co je místopředsedkyňů ČSSD. A Ludva pak donésl na flešce svoju favorizovanů političku – samozřejmě ze Zelených a préj je to jakási Matylda Žílková. To jméno jsem jakživ neslyšel, ale ten obrázek sa mi zdá jakýsi povědomý…

Staňa rozdá papírky, já jako ajťák udělám v Excelu tabulku, abych tam mohl výsledky zapisovat. Když však papírky rozbalíme, tož zjistíme, že každá politička dostala přesně jeden hlas…

„Tož chlapi takto né, to bych do novin opravdu napsat nemohl. Zkusme všeci byt objektivní a nevolit podle svojích politických sympatií. Dajme si pauzu a potom volbu zopakujem.“ Ostatní kývnů, že jo. Během pauzy každý poručí jednu rundu štamprlí. Samozřejmě dvojitých, my na Slovácku přeca nejsme žádní troškaři!

Ideme teda na druhé kolo. Když sem nabádal k téj objektivitě ostatní, bylo by ode mě nefér, kdybych to sám nedodržoval. Tak aj když je Lenka z Tesca moja favoritka a su víc na blondýny, rozhodnu sa, že to teď dám téj „zelenéj.“  Zprvu sa mně až tak moc nelíbila, ale když sa dívám teď… Rozbalíme volební lístky – a výsledek je celkem jednoznačný: čtyři hlasy pro tu Žílkovů a jeden pro Adamovů.

Až na Miru jsme všeci spokojení a hlavně rádi, že už to máme za sebů. Přeca enom, tech štamprlí bylo dnes trochu víc, ale snad nám to naše baby kvůli tomu MDŽ prominů. Tož se zvedáme a Ludva mi eště připomene: „Nezapomeň Josef zítra na ten článek!“

Jak jsem na druhý deň vstál z postele, tak mě všecko bolelo, hlava najvíc. Hned sem sedl k počítači, že napíšu ten článek. V Mladéj frontě mě to asi neotisknů, lebo sme nenominovali nikoho od Babiša. Ale v hradišťském Kurýrovi by to vyjít mohlo a chlapi budů spokojení. Len mosím pro jistotu eště ověřit, lesti sa tá vítězka opravdu jmenuje tak, jak říkal Ludva. To bysme byli v novinách za hňupy, kdyby to bylo ináč.

Najedu na web tých Zelených a obrázek tam vidím (jen sa mně ta baba dnes už tak moc nelůbí).  Tož kůknu pod obrázek a tam je napsané: Matěj Stropnický, předseda Strany zelených…

P.S. Pro jistotu vyzývám všechny čtenáře a především diskutéry (ať už fandí kterékoliv politické straně a líbí se jim jakékoliv ženy), aby můj dnešní článek nebrali úplně vážně. :-)

 

Autor: Josef Nožička | sobota 12.3.2016 18:20 | karma článku: 31,02 | přečteno: 1231x
  • Další články autora

Josef Nožička

Proč byla Helena Langšádlová nejlepší ministryní Fialovy vlády

Ač to zní poněkud paradoxně, v případě současné vlády jsou ti její členové, kteří se řídí zásadou „kdo nic nedělá, ten nic nepokazí“, jednookými králi mezi slepými.

28.4.2024 v 8:15 | Karma: 32,61 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Josef Nožička

Bude TOP 09 v Poslanecké sněmovně ještě poté, co se Dominik Feri vrátí z vězení?

Vedení TOP 09 si s s vyjádřením k pravomocnému rozsudku nad Dominikem Ferim dávalo poměrně dlouho na čas...

25.4.2024 v 8:15 | Karma: 39,16 | Přečteno: 1721x | Společnost

Josef Nožička

Cos porobil Pavelenko, Pavle

Tuto píseň si dost možná prozpěvovali někteří lidé na Slovácku, když na obličeji pana prezidenta viděli malou tržnou ránu.

21.4.2024 v 8:15 | Karma: 34,59 | Přečteno: 1272x | Politika

Josef Nožička

Integrace na německých školách nefunguje, ale nesmí se to říkat moc nahlas

Jedním z nejpalčivějších problémů, kterým je Německo v souvislosti s příchodem velkého množství imigrantů nuceno čelit, je integrace osob s odlišnou kulturou do tamních škol.

17.4.2024 v 8:15 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1606x | Diskuse| Společnost

Josef Nožička

Svoboda versus Vondrák. V čem vidím já „propastný rozdíl“

Prohřešky bývalého předsedy KDU-ČSL opravdu nevidím takové, že by v jeho případě byly na místě výzvy k odchodu ze strany.

12.4.2024 v 13:36 | Karma: 42,38 | Přečteno: 5691x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda poblíž letiště uzavřela Pražský okruh, jedno z aut skončilo na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:10

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahují na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:05

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájil dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Lihový boss Březina se ve vězení napravil a změnil hodnoty, tvrdí znalkyně

29. dubna 2024  16:55

Lihový boss Radek Březina, který si odpykává třináctiletý trest vězení za obří daňové podvody, se...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,78
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik