Josef Nožička

Nahrávka číslo 3: obětní beránek Babiš opět kope od sebe

9. 05. 2017 14:24:08
Jak asi mnozí zaregistrovali, na internetu se během včerejšího dne objevila další sestříhaná nahrávka, na níž je zachycen vicepremiér Andrej Babiš v rozhovoru s redaktorem MF DNES Markem Přibilem.

V předchozí, o několik dnů dříve zveřejněné nahrávce, nabízel redaktor Přibil vicepremiérovi a majiteli společnosti MAFRA (pod níž MF DNES patří) otisknutí kompromitujících materiálů na některé politiky z ČSSD, konkrétně na ministra zdravotnictví Ludvíka a ministra vnitra Chovance. Předseda hnutí ANO v nahrávce na vyslechnutou nabídku reaguje tak, že dnes již bývalému redaktorovi MF DNES říká, že by bylo vhodnější počkat se zveřejněním těchto materiálů až před parlamentními volbami.

Což dle mého názoru dokazuje, že Andreji Babišovi (byť o sobě občas prohlašuje, že není politik) to skutečně politicky myslí: čím kratší doba bude do voleb, tím menší by byla šance jeho politických konkurentů na kauzy reagovat a případné fámy vyvrátit. Navíc nebude hrozit, že se na ně do voleb zapomene, případně že tyto kauzy překryje nějaká významnější událost. Proto asi nejenom mě pobavilo, když předseda hnutí ANO s odstupem 2 dnů okomentoval své počínání na nahrávce slovy: „On (Přibil) mi tam něco podsouval, já jsme to kopal od sebe.“

Ve včera zveřejněné nahrávce se objevuje ještě silnější „kalibr“: Přibil tentokrát nabízí Babišovi texty, uniklé z policejních spisů, které by mohly poškodit ČSSD i ODS A Babiš dnes již bývalého redaktora MF DNES opět „odkopává“ slovy: „Já bych to načasoval někdy před ten jejich socanskej sněm a něco pak před volbama.“ Přibil následně Babiše informuje, že otisknutí dohodne s ředitelem strategie MAFRA Františkem Nachtigallem, případně by text mohl nechat otisknout i v Právu, aby na MF DNES nepadlo podezření z cílené akce (viz odkaz zde).

Babiš i včera zveřejněnou nahrávku opět okomentoval slovy, že si každý musí všimnout, jak moc mu materiály Přibil vnucuje a jak je on sám i tak velmi pasivní. Nevím jak vy, ale já tedy takový pocit opět nemám. Rady, aby materiály byly zveřejněny až před sjezdem ČSSD nebo před volbami, naopak dle mého názoru vcelku jasně ukazují na to, že předseda hnutí ANO se v konkurenčním politickém boji neštítí téměř ničeho, tedy ani zneužití svých médií a dokonce ani eventuálního zveřejnění informací, získaných podvodným způsobem z policejních spisů.

Někteří příznivci hnutí ANO jistě budou v diskusi opětovně argumentovat tím, že Sobotka, Chovanec, Kalousek, Bělobrádek a další také používají podpásové praktiky a obětní beránek Babiš, který je mnohem úspěšnější než oni, se jenom brání. Já samozřejmě uznávám Babišovy podnikatelské úspěchy a také to, že v porovnání s některými svými předchůdci si v křesle ministra financí zase tak špatně nevedl. Ale některé praktiky, které v souvislosti s jeho osobou vyplynuly v poslední době najevo, do demokratické společnosti prostě nepatří - sorry jako...

Autor: Josef Nožička | karma: 41.34 | přečteno: 4621 ×
Poslední články autora