Na Rakušana se prý pořádá mediální štvanice a Bradáčová navíc „podrazila“ Fialu

20. 08. 2022 18:15:00
Pokud patříte mezi těch 28 % lidí, co dle posledního provedeného průzkumu ještě stále věří Fialově vládě, pak vás jistě potěší články Pavla Šafra i jiných novinářů z deníku Forum 24.

Pokud patříte mezi těch 28 procent lidí, co dle posledního provedeného průzkumu ještě stále věří Fialově vládě, a jste přesvědčeni, že její údajné nezdary jsou jen dílem Marka Prchala či novinářů z „Babišmédií“, pak vám doporučuji číst místo iDnes, Lidovek nebo Seznamu internetový deník Forum 24. Novináři tohoto média v čele s jeho šéfredaktorem Pavlem Šafrem totiž dokáží obhájit prakticky jakoukoliv vládní aféru a ještě navíc zkritizovat všechny neuvědomělé zástupce „sedmé velmoci“, kteří si na ni dovolí upozornit. Znovu jsem se o tom přesvědčil v tomto týdnu, když jsem si přečetl komentář pana Šafra s výmluvným titulkem „Bradáčová podrazila Fialu. Na Babiše takhle nikdy nereagovala“.

Ten, kdo aspoň okrajově sleduje politické dění, nejspíš z tohoto titulku pochopil, že se jedná o komentář k případu ministrem vnitra Rakušanem jmenovaného šéfa civilní rozvědky Petra Mlejnka. Média na ni začala upozorňovat poté, co vyšlo najevo, že tento člověk měl v minulosti kontakty s lobbistou a někdejším sponzorem hnutí STAN Michalem Redlem, který patří mezi hlavní aktéry v kauze Dozimetr, o které se mluví a píše již od poloviny června.

Pokud snad i vám přišlo poněkud nestandardní, že se nový šéf civilní rozvědky Mlejnek již někdy od roku 2012 stýkal s člověkem, který měl úzké vazby na Radovana Krejčíře a navíc byl dle zdravotního posudku nesvéprávný, pak vás jistě pan Šafr uklidní tvrzením, že absurdní lynčování Petra Mlejnka je naprosto skandálním selháním médií. Nevíme totiž prý nic o tom, že by ty kontakty měly nějaký kriminální charakter.

A pokud vám snad přijde zvláštní, že zatímco tehdejší šéf České pošty Roman Knap byl v červnu ze své funkce odvolán kvůli jedinému kontaktu s obviněným Redlem, a u šéfa civilní rozvědky ministru vnitra Rakušanovi nevadí těch kontaktů mnohem víc, i zde vám dá pan Šafr jasné vysvětlení. Jak je totiž v jeho komentáři napsáno: „Celá obludná mediální štvanice na ministra vnitra Víta Rakušana, hnutí STAN a potažmo na vládu kvůli směšným blábolům o působení zločinecké organizace kolem pražského magistrátu je s největší pravděpodobností účelovým výtvorem vlivové agentury Andreje Babiše v policejních kruzích a na státním zastupitelství.“

A jak se tedy stalo, že to od šéfredaktora deníku Forum 24 kromě Andreje Babiše a novinářů z jiných médií, kterým to správně politicky nemyslí, tentokrát schytalo i státní zastupitelství? Když se totiž premiér Petr Fiala po návratu z dovolené podle očekávání postavil na stranu vicepremiéra i předsedy hnutí STAN Víta Rakušana a Petra Mlejnka se zastal se slovy, že pomohl rozkrýt kauzu Dozimetr (viz odkaz zde), vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová si dovolila veřejně prohlásit, že o pozitivní roli pana Mlejnka při vyšetřování této kauzy jí není nic známo.

Tato „drzost“ Lenky Bradáčové zřejmě šéfredaktora Šafra vytočila úplně nejvíc a tak její počínání okomentoval hned na začátku svého článku slovy: „Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, která si v éře vlády Andreje Babiše úspěšně budovala image protikorupční bojovnice, promarnila příležitost mlčet.“ Následně jí pak ještě vyčetl, že v minulosti „nikdy ani jedním slovem nezpochybnila tuny lží a nesmyslů, které navykládal bývalý premiér Andrej Babiš.“

Co k článku šéfredaktora Forum 24 ještě dodat? Nedávno jsem zde jednoho kolegu blogera a některé diskutéry naštval tím, že jsem s trochou nadsázky označil tohle médium za jakési „novodobé Rudé právo“. Ovšem pokud novináři tohoto deníku budou psát v takovém stylu, v jakém to (nikoliv poprvé) předvedl tento týden Pavel Šafr, pak se nikdo nemůže takovému přirovnání divit. Nebo opravdu někomu (včetně těch, jejichž důvěru Fialův kabinet stále ještě má) přijde normální takhle nekriticky hájit jakékoliv aféry současné vládní koalice a navíc ještě kritizovat ty, co si o nich dovolují veřejně mluvit či psát?

Autor: Josef Nožička | sobota 20.8.2022 18:15 | karma článku: 43.34 | přečteno: 1866x

Další články blogera

Josef Nožička

Jak uliční výbor iFčil zapíjel Karlův mimořádný úspěch

Byť to původně nebylo v plánu, v tomto týdnu se v jedné valašské čajovně uskutečnilo mimořádné zasedání uličního výboru iFčil.

26.3.2024 v 18:30 | Karma článku: 38.53 | Přečteno: 1114 |

Josef Nožička

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumím

V případě obětí na lidských životech při teroristickém útoku mně přijde nesmyslné uplatňovat jakýsi princip kolektivní viny na všechny Rusy.

23.3.2024 v 17:26 | Karma článku: 44.10 | Přečteno: 5480 |

Josef Nožička

Mimořádná schůze Sněmovny - komedie U nás v Kocourkově byla proti ní slabým odvarem...

Je otázkou, zda se s ohledem na komedii, jaká se včera v Poslanecké sněmovně odehrávala, podaří vládní koalici vylepšit si v očích veřejnosti své renomé.

20.3.2024 v 8:15 | Karma článku: 45.74 | Přečteno: 5050 |

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 32.88 | Přečteno: 686 |

Další články z rubriky Média

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učtelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 14.09 | Přečteno: 420 |

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 28.03 | Přečteno: 3848 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 20.62 | Přečteno: 364 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 796 | Diskuse
Počet článků 1574 Celková karma 39.70 Průměrná čtenost 3245

Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...