Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je oblíbený argumentační omyl těch sociálních inženýrů. 

Neumí zajistit kvalitu, tak se snaží nahradit ji zglajchšaltovanou kvantitou.

5 0
možnosti
VS

Kromě toho zmiňovaný pan Feřtek je všechno jen ne odborník ve vzdělávání.

2 0
možnosti
JP

Víte, proč je dost kadeřnic a málo obráběčů kovů? Protože kadeřnice k tomu, aby se naučila kadeřit, potřebuje nástroje za pár desetikorun a několik hlav, na kterých se to naučí. Zatímco obráběč kovů potřebuje soustruh na půl miliónu a může ho i poškodit, než se tu práci naučí. Zatímco mistrová odborného výcviku snadno dohlédne na pět kadeřnic, mistr od obraběčů kovů nemusí mít k dispozici ani ten soustruh. Prostě ty obory jsou drahé a firmy se učňů zbavily, protože s nimi měly jen náklady.

4 0
možnosti
JN

S tím nelze než souhlasit.

0 0
možnosti
Foto

R96o65m82a49n 51K56o18z32e28l

21. 9. 2014 10:34

O tomto se mluvilo už před 15 lety, kdy jsem vycházel z devítky - že je inflace středního vzdělání, přibývá maturantů a není pro ně odpovídající práce. Fungovala i propaganda, kdy se spolužačka se slušnými známkami (průměr 1,6) rozhodla jít na učební obor a kdekdo jí to rozmlouval, že je to na ni škoda. A tehdy ještě také platilo, že kdo měl na vysvědčení čtverky, tak na střední školu nešel, dnes to tak asi není.

2 0
možnosti

váš problém je ve způsobu "socialistického" myšlení, že když někdo vystuduje určitou školu, má najít zaměstnání odpovídající zaměření škole a maturitě. Jenže - jaká je "odpovídající práce" maturanta? Proč by nemohla mít maturitu prodavačka? Vzdělání totiž není pouze příprava na budoucí povolání - to v dnešní době většina lidí během života změní...znám absolventa VŠ, který se dnes živí jako truhlář - z vlastní vůle, protože ho to baví. A naopak - původně vyučenou prodavačku )které se v 15 už nechtělo učit a šprtat), která se ve 30 rozhodla studovat a dnes končí VŠ... Vzdělání je šancí na lepší život (pozor - nikoliv lepší zaměstnání) pro každého

0 2
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,28
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik