Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K64a80r93e34l 27R88a82d48a

30. 11. 2015 23:12

Pokud spojenec lže a dělá věci, které nás přímo ohrožují, pak to asi není dobrý spojenec. Je třeba takové spojenectví přehodnotit.

10 0
možnosti
JV

Máte naprostou pravdu. Ale Turecko je jen malé pivo. Začít by se mělo od USA. Ostatně nebýt US špinavostí, nebyla by ani migrační vlna.

5 2
možnosti

M31a11r43t31i59n 26Š73a88f70r

30. 11. 2015 21:55

Pane Nožičko,

Váš názor, že jsme se vrátili před r.89 je podle mě obludně demagogický. P. Macháček má názor, že kritizovat v tomto případě spojence Turecko je "smutné" - Vy jste z toho však udělal "zcela nepřípustné". Cítíte ten rozdíl, cítíte jak jste to překroutil?

Myslím si, že jste dobu před r.89 vůbec nezažil. Nezažil jste, jak za komunistům nepohodlný názor jste mohl přijít Vy i Vaše manželka o dobrou práci, děti mohly být vyhozeny ze středních a vysokých škol, mohl jste přijít o pěkný státní byt, atd, atd...... Skutečně si myslíte, že jsme se vrátili do této doby, nebo že si tuto dobu přeje p. Macháček? 

P. Macháček ve své kritice vůbec nikde ve svém článku po takové době nevolá, píše jen svůj názor, že by dětem měly být vysvětleny některé pojmy, např. spojenec....  Nikde jsem nevyčetl, že volá po umlčování jiných názorů, než má on.

Když to shrnu, je mi z Vašeho demagogického překrucování smutno. Jsem si ale jistý, že úplně všichni Vám to nezbaští.

4 8
možnosti
JC

J12i97r46i 22C98e83e

1. 12. 2015 11:52

Přesně tak. Bylo by záhodno znovu definovat pojem "Spojenec", aby si jej někteří slaboduší jedinci nevykládali tak, že jde o někoho, kdo vám imrvére mydlí schody, vydírá vás a na váš úkor si jede politiku, která vyhovuje pouze jemu a která vám v důsledku škodí.

Obávám se ovšem, že tohle pan ex-disident Macháček na mysli neměl.

Vám není divný, že člen NATO a kandidát na vstup do EU okupuje jiný členský stát EU (Kypr) a neustále testuje bojovou připravenost jiné členské země NATO (Řecko)?

9 0
možnosti
MB

Pane Nožičko, mně to připadá čím dál, tím častěji. Bohužel.

3 0
možnosti
JL

Od novináře Macháčka, signatáře Charty 77 a hudebníka v polozakázaných PPU a Garáži, zní vyzývání k znovuzavedení občanské výchovy OV obzvlášť smutně. Pokud si pamatuju, tak za komunistů sloužila OV hlavně jako politrucké chapadlo, kterým se KSČ vecpala do škol. Hlavní agendou bylo vysvětlování nelogičností typu, proč se budeme mít lépe, když zadrátujeme hranice, lidem zakážeme podnikat a zakážeme spoustu kulturních aktivit (např. skupiny PPU a Garáž). A proč je dobré odmítnout Chartu 77 bez toho, že by nám ji dali přečíst. Po revoluci tato potřeba odpadla, protože i přes všechna negativa byl společnost uspořádána logicky a konzistentně. Ovšem v současnosti se nelogičnosti opět objevily, a tak je asi třeba opět OV zavést. Sám bych tam rád na pár lekcí OV zašel, protože některé věci nechápu. Např.

Proč se v Irsku opakovalo referendum o Lisabonské smlouvě

Proč někde je nutné svrhnout diktátora a jinde ne

Proč bylo do eurozóny přijato Řecko, i když se vědělo, že své makroekonomické ukazatele zfalšovalo

Proč nám někdo tvrdí, že imigranti nám přinesou ekonomický pokrok, když jejich vlastní země nikdy na vrcholu pokroku nebyly

Proč je maďarský plot věc špatná a rakouské technické zařízení dobrá

Atd....

Nevíte někdo, kde se ta občanka dá dálkově studovat? :) :-)

8 1
možnosti
DB

velmi správné otázky.

1 0
možnosti
JC

J27i54r47i 13C36e64e

30. 11. 2015 10:49

Mě by strašně zajímalo, když je teda to Turecko takovej spojenec, jak je možný, že okupuje členskou zemi EU (Kypr) a neustále simuluje útoky na členskou zemi NATO a člena EU (Řecko).

Turecko je členem NATO jenom z toho důvodu, že v něm byly rozmístěny rakety středního a krátkého doletu namířené na SSSR.

Turci jsou především vyděrači a hochštapleři. Smutný je, že se v celý EU nenajde nikdo s koulema, kdo by jim jednoznačně vymezil jejich místo pod stolem. Jinam nepatří.

10 0
možnosti
AT

A93l96e30š 37T79r78o77j16a66n

30. 11. 2015 10:05

Jara Rank,nebo Jana z Arku ...?  ;-);-D

0 0
možnosti
VV

Od té druhé jsem nic nečetl, ale ta první je ultrahovězí.

0 0
možnosti
MZ

Tak prostě lidovky, co byste chtěl. Ty jsou na úrovni Haló novin, jen z druhé strany. Podporovat sestřelení letounu, který nijak neohrožoval svým průletem své okolí a pokud vůbec byl nad územím Turecka, tak pouze několik vteřin, může jen opravdu slaboduchý člověk. Ale samozřejmě existuje spousta zabed... kteří nenávidí USA, protože USA a tak se najdou i zabed..., kteří nenávidí Rusko, protože Rusko a kdykoliv se stane něco proti nim, tak to bezhlavě oslaví.

18 0
možnosti
MZ

Ještě bych dodal, že když se k těmto novinám přidá Reflex, tak vymývačka možků je dokonána :) iDnes či Novnky (tedy MF a Právo) jsou taky občas polituhodný, nicméně určitě nenabývají takových "kvalit", jako Haló noviny, LN či Reflex :)

0 0
možnosti
JR

J95a11r45a 47R15a68n22k

29. 11. 2015 5:05

Skutecne se mi libi, jak zde z neznalosti hledani na google vsichni jen spolehate, ze mate ty nejnovejsi informace, i kdyz neovladate jazyk, tak snad kazdy umi pouzit prekladac, nikde a opakuji NIKDE, neni psano, ze se Erdogan omluvil, naopak rekl, ze je opravdu smutny, jak dalece se cela situace s Ruskem vyhranila, ale nebrali na vedomi varovani, tak se stalo:

http://www.wvtm13.com/national/turkish-president-saddened-by-plane-incident/36695296

1 7
možnosti
MB

Když nejsou schopni chápat věty v češtině, tak snad byste po nich nechtěla, aby je dokázali chápat v cizím jazyku.

0 1
možnosti
JR

J48a63r68a 54R36a16n45k

29. 11. 2015 5:01

Erdogan pronesl, ze je "really saddened", to neni zadna omluva, mam pocit, ze zde nikdo nerozumi anglicky:

http://www.cnn.com/2015/11/28/middleeast/syria-turkey-russia-warplane-shot-down/

1 1
možnosti

Vy té angličtině zřejmě ale taky moc nedáte, či věříte do písmene co Vám někdo napíše. V tom Vašem odkazu je titulek "Turkish President 'saddened' by downing of Russian plane but doesn't apologize. " což znamená, že na to sestřelení není vůbec hrdý, a když na něco co jsem někomu provedl nejsem hrdý, tak se většinou omluvím. Protože ale nechce ztratit "tvář", tAK se přímo neomlouvá, that´s all. což dokládá i další věta z Vašeho článku: 

Erdogan said Saturday, "We wouldn't have wished this to happen. But, unfortunately, it did." Tedy Přáli bychom si, aby se to nestalo - což je nepřímá omluva podruhé. Takže se raději se svou angličtinou na nás příště tolik nevytahujte:-)

11 0
možnosti
KS

Turecko je náš spojenec a Zeman jako prezident sice může říct, že se mu kroky Turecka nelíbí, ale diplomaticky.

1 1
možnosti

"Turecko je náš spojenec" asi tak, jako bylo dřív naším spojencem Mongolsko;-D Po staletí země nájezdníků, která se v počátcích studené války náhodou dostala ze strategických důvodů do NATO, což ale nic nemění na tom, že si s Turkem dnes rozumět nebudeme tak jako s Rusem. Tím nemyslím Putina, ale obyčejnýho Rusa

7 0
možnosti
  • Počet článků 1589
  • Celková karma 39,88
  • Průměrná čtenost 3227x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik