Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Vy jste asi dobu před 89. nezažil, nebo jste vůbec ale vůbec nepochopil, co to svoboda slova je. K té patří mimo jiné i to, že každý má právo napsat jakoukoliv cypovinu aniž by byl za to jakkoliv státní mocí šikanovaný. Stejně tak má jiný právo jeho názor kritizovat.A je komicke, že zrovna vy, který této výsady využívá, za to kritizujete jiného. Pokrytectví a hysterie na n - tou.

11 1
možnosti
Foto

Tihleti rusofobní fanatikové jsou mimo jakoukoliv realitu.

Nemá smysl je brát vážně.

Když se podíváte např. do diskuse sem: http://wiltsch.blog.idnes.cz/c/485837/a-zase-ten-zly-putin-ted-si-pro-zmenu-ve-snaze-nas-znicit-nechal-sesestrelit-letadlo.html , tak si normální člověk řekne, jak je možné, že zastánci Turecké podpory islámských teroristů nejsou schopni pojmout naprosto jasná fakta.

Právě toto je shodné pro fanatiky ať již islámské, tak rusofobní.

Problém je, že většina podobných rusofobních fanatiků ovládá naše média.

10 3
možnosti
Foto

Zkuste se na to podívat z jiného úhlu: My jsme členy NATO, Turecko je členem NATO. Rusko členem NATO není. Z toho plyne, že Turecko náš spojenec je, RF není. A i spojenec může udělat chybu.

Incident s letadlem ještě není vyšetřen a jen tak nebude. Jinak bych očekával, že pokud RF hodlala v blízkosti tureckých hranic provádět nějaké vojenské operace, měla se s vládou TR o tom dohodnout s tím, že případná malá porušení vzdušného prostoru TR budou tolerována. Dále není jasné, zda skutečně byl letoun varován a že údajně na varování nereagoval.

A dále připomínám, že i Pátého První Lenin řekl: "Když se kácí les, lítají třísky."

Žádný zmařený lidský život nejde nahradit, ale se ztrátami při vojenských akcích se musí počítat, i s těmi nechtěnými.

5 6
možnosti
Foto

Na tom incidentu není co vyšetřovat. Turecko jen loni asi 2000x nelegálně narušilo vzdušný prostor Řecka a nic se nestalo.

Je to zcela jasná provokace, rozkaz k sestřelení ruského bombardéru musel pocházet od samotného Erdogana. Žádný turecký vojenský velitel by si toto nedovolil bez nařízení hlavy státu.

V opačném případě by se již Erdogan omlouval.

11 3
možnosti

pane Nožičko,

Turecko je opravdu náš spojenec v NATO, i když se chovají jak idioti. Však také Turci moc dobře vědí, jakou sviňárnu provedli a proto hned žádali o svolání rady NATO. Domnívám se, že na tom zasedání dostali od spojenců pořádně přes čumák a bylo jim sděleno, že se to nesmí opakovat. Jenže oficiálně samozřejmě musíme Turecko podpořit.

Turkové už dnes vědí, že dostanou od Rusů lekci, aniž by jim NATO pomohlo. Rusové sice nebudou už létat přes malý bezvýznamný cíp jejich území, ale Turkové musí zapomenout na své konvoje do Sýrie, které dodávaly zbraně rebelům a které dovážely ropu od ISIS. Ani bombardování Kurdů v Sýrii už jim neprojde. Rusové jim v minulých dnech zlikvidovali už dva takové konvoje nedaleko Tureckých hranic. A Turci najednou mlčí a vůbec neprotestují. Vědí, že po sestřelení ruského letadla jim nikdo jejich aktivity na území Sýrie chránit nebude.

Jinými slovy Turkové mají to, o co si řekli.

41 1
možnosti
Foto

Toto není tak úplně jisté.

Nechce se mi věřit, že by si Erdogan něco takového dovolil bez tichého souhlasu USA.

Už jen to, jak se USA okamžitě postavilo za Turecko a od té doby mlčí.

Takže je možné, že nakonec NATO (USA) rozhodnou, že veškerou vinu za sestřelení ruského bombardéru nese Putin a Rusové.

3 1
možnosti
Foto

Je to, jak to bylo. Jen s obrácenou polaritou.

5 6
možnosti
RH

Zapomínáte, že dnes si můžete přečíst třeba Haló noviny nebo Parlamentní listy, a tam se něco takového nedočtete. Že je v novinách něco, s čím nesouhlasím, je normální, a zlobit se na novináře, že má jiný názor než já, je dost podivné.

16 8
možnosti
Foto

K19a20r15e12l 14M37á21d90l44e

28. 11. 2015 10:37

A četl jste ten článek? Nic proti jinému názoru, ale tohle je čirá hysterie.

11 4
možnosti
Foto

K98a14r14e94l 81M49á71d61l68e

28. 11. 2015 10:23

Karma. Ten článek je tak praštěný, že jsem uvažoval i o tom, jestli to náhodou není nějaká parodie na Peszyńského. Něco podobně veselého jsem si před chvílí přečetl od Šiklové na Aktualitách. Není to o Turecku, jen se tam vysvětlují důvody u nás rozšířené xenofobie.

20 4
možnosti
  • Počet článků 1589
  • Celková karma 39,88
  • Průměrná čtenost 3227x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik