Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

R^, díky skvělý blog.Ono to s těmi našimi "umělci"- je vůbec takové "všelijaké";-). Pouští se do velkých politických soudů, kritizují Zemana a sklízí úctu za velké myslitelství- ale v momentě toho, kdyby si sedli tváří v tvář Zemanovi a měli svou argumentaci obhájit, budou totálně v ...... ;-). Chybí jim znalosti i osobnost.

9 4
možnosti
RC

No vite, se MZ neni uplne jednoduche polemizovat. On totiz budi dojem sloni pameti, neustale neco cituje a obcas se ukaze, pochopitelne az nasledne, ze jeho citaty jsou prekroucene. A to se opravdu v prime diskuzi spatne vyvraci.

Pamatuji si napriklad, jak obvinil KS v televizni debate, ze ho podporil podle Britskych listu i sef nemeckeho Landsmansaftu Posselt. Sedel jsem zrovna u pocitace a nasel jsem si v BL, ze to nebyl Posselt ani nemecky Landsmansaft, ale rakousky a nam neznamy nazdarek. BL to tez dementovali jeste tyz vecer. Navic je treba rici, ze NIKDO nema sanci ovlivnit, zda a kdo jej podpori. Jak na toto chcete v diskuzi reagovat?

4 1
možnosti

Josefe máš pravdu,co ti hlava nebere ,tak to je třeba odsoudit;-D

6 5
možnosti
JN

Aloisi, tak když to říkáte Vy... ;-D

5 3
možnosti
JN

Oni Brňáci odjakživa trpěli nějakým komplexem. Tah holt dokázali, že je to pořád drží.

12 3
možnosti
JV

Kolem Hradišťa je situace úplně nejhorší;-D

3 1
možnosti
OK

Umění není samo pro sebe, ale jeho smyslem je něco vyjádřit. Ptejme se tedy po smyslu aktu na hradním stožáru.

A zde smysl vidím a může jej vidět každý, kdo má schopnost chápat metafory.

Prezidentský standarta je symbolem nejen české státnosti, ale standarta vlající nad Hradem je symbolem samotného úřadu prezidenta a - v neposlední řadě - i symbolem prezidenta Miloše Zemana.

Poničení standarty, resp. její záměna, pak může docela jasně vyjadřovat poničení důstojnosti úřadu prezidenta osobou, která se nachází v budově pod standartou.

Znevážení státního symbolu je ošemetná věc a neměla by být brána na lehkou váhu, stejně jako by neměla být brána na lehkou váhu urážlivá slova na osobu prezidenta samotného. Ale podle mne je tady právě kámen úrazu.

Začněme Masarykem. Ten samozřejmě měl také své odpůrce, mezi těmi nejznámějšími je možné jmenovat Karla Kramáře. Ovšem jeho osoba byla jakýmsi zosobněním národního sebevědomí a důstojnosti, že i komunisté po roce 1946 a zejména 48 si na TGM dávali pozor a jen opatrně jej "umrtvovali", než aby jej "odstřelili" přímo (alespoň se jim podařilo vytvořit stejně nesmrtelnou jako stupidní frázi "Masaryk střílel do dělníků").

Ovšem následující prezidenti našich zemí už byli problematičtější. Beneš asi nejvíc ztratil ve chvíli, kdy rezignoval a utekl, pro mnohé pak i po svém návratu, když vědomě otevřel dveře nástupu komunistů k moci.

Poté byli v prezidentském úřadě buď skuteční zločinci typu Gottwalda a Zápotockého, nebo lidé morálně sporní typu Háchy (který ve srovnání s ostatními má pořád ještě vysoký kredit), slabého generála Svobody, pragmatika moci Husáka či strejdy Novotného.

Velkou změnou byl Václav Havel. Protože byl spojen s pádem komunismu, pro některé se stal modlou, pro jiné byl tak jiný, až se stal pro jisté osoby čirou posedlostí bezmezné kritiky a urážek. Ani Václav Klaus nebyl urážek ušetřen, hlavně v závěru. Jsme tedy země zvyklá urážet hlavu státu, pouze MZ přinesl nový jev - hlava státu, která sama aktivně uráží.

5 4
možnosti
RC
JV

J45i65r40i 95V64r76a13b19e33c

28. 6. 2016 14:08

S dobrym prezidentem by se to urcite nestalo.

7 4
možnosti
RC

No nestalo se to zatim ani s nekterymi spatnymi, natoz dobrymi

4 0
možnosti
RC

A ze Vam nevadi, ze tento konkretni symbol zostouzi sam prezident. Mam tim na mysli zejmena tu vetu, co je tam napsana.

6 3
možnosti
PV

P76a24v90e32l 19V24é53b43r

28. 6. 2016 13:37

Pán je zřejmě taky "umělec"...

2 6
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 40,03
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik