Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pane Binko, nahlásit místo pobytu je samozřejmé, vzorek komisařům odevzdat musíte, pokud neodevzdáte, nejste k závodům připuštěn. Takže vojenská základna vás neochrání. Zkuste si přečíst ujednání o dopingu, které podpisují sportovci.

1 6
možnosti
ŠB

Zkuste si přečíst ty zprávy..... Samozřejmě to můžeme pojmout tak, že si inspektoři WADA (která má dost másla na hlavě), úplně vymýšlejí..... Pak ale není moc o čem diskutovat...

6 0
možnosti
Foto

H16a80n16a 74V84l39k40o18v44á

24. 8. 2016 21:15

Pane Binko, přišla jsem sem přes seznam diskusí netuše, kdo článek napsal. Posléze jsem si ho přečetla a chtěla znovu přečíst diskusi - vaše nicneříkající příspěvky jsou delší než celý článek a nemám chuť je číst. Víceméně je to výhřez vaší nenávisti, za jehož cíl jste dnes zvolil pana Nožičku.

Pokud nedokážete něco k tématu zformulovat do pěti vět, nepište. Jste troll - a s ohledem na to, že na pana Nožičku mají zasednuto ještě přinejmenším dva další trollové, nedivila bych se, kdyby vaše příspěvky začal mazat.

Za sebe se přiznám, že mám chuť nahlásit vás jako trolling. Možná to udělám.

4 11
možnosti
JN

Kdyby jenom dva... ;-D

Ale to nahlašování nedělejte a já ty příspěvky také mazat nehodlám - je to nakonec názorná vizitka pana Binko a některých dalších.

2 4
možnosti
ŠB

Doufám, že jsem jenom něco popletl a špatně pochopil, coautor dělá. Děsí mě představa, že by tenhle nátělníkový démon opravdu učil našeděti, že by byl pedagogem. Autore, prosím, že naše děti neučíte? Protože s přístupem,který tu předvádíte a který doufám, že těm dětem nepředáváte, lze jen stěžídoufat, že by z nich kdy vyrostly osobnosti schopné objektivně zpracovatnějaký text a pochopit jeho obsah. Je mi záhadou, co vás motivovalo k podobněargumentačně vyprázdněnému textu. Jak v článku, tak zde v diskuzi opakujetecelou řadu nesmyslů a účelově překrucujete realitu. Zaslepená láska k Rusku?Nehynoucí nenávist k Západu? Co za tím prosím je?

Tady přece nejde o žádnou politiku, o Putina, Rusko nebo zléAmeričany a jejich nebezpečné brouky, tady dokonce nejde o to, kdo dopuje víc auž vůbec ne o to, že by Rusové byli jediní, kteří si pomáhají nedovolenýmiprostředky. Tady jde o samou podstatu sportu, kterému hrozí, že když se doping stane normou, rapidně ubudetěch, kteří s ním vůbec na vrcholové úrovni budou chtít začít. A zřejměnejen na té vrcholové úrovni. Proto je správně, že se sportovní organizace zubynehty brání. A pro vaši informaci tak nečiní jenom v případě Ruska.

Pořád tady omíláte „argument“, že jde o jednu zprávuvytvořenou na základě jednoho „svědectví“ ruského činovníka nyní žijícího v USA,což vůbec není pravda. Ruský doping není žádné téma, které spadlo z čistéhonebe těsně před olympiádou. Nešlo o jednu zprávu jednoho člověka, jednu zprávujedné organizace. Dejte si tu práci a všechny informace si dohledejte. Rusovébyli dostatečně dopředu varováni, protože důkazů v posledních letechpřibývalo. Ruští atleti a atletky nedokončovali závody, aby se vyhnulikontrolám, hlásili nepravdivé informace o svém pobytu, aby znemožnili kontrolumimo závody (alarmujících více než sto případů za půl roku) a v desítkách případů.....

12 1
možnosti
ŠB

...si atleti nahlásili místo pobytu na ruských vojenských základnách, kam byl inspektorům odepřen přístup. Na vojenských základnách, chápete? Zřejmě tam mají na vojenských základnách ideální podmínky k tréninku. Jenom za období od února do května 2016 se kontrole cíleně vyhnulo 736 sportovců z Ruska!

To vše nebylo svědectví jednoho člověka, ale svědectvíkomisařů a dalších osob (atletů, činovníků) a šlo o výstup z důkladného vyšetřování,ale i běžné inspekční činnosti. Půl roku před OH se navíc, a i přes výšeuvedené, rapidně zvýšil počet pozitivně testovaných Rusů (přes padesát případů)a inspektoři vypovídali, jak byli zastrašováni a jak jim bylo vyhrožováno.

Před OH byli Rusové vyloučeni už z halového ME, resp. zevšech mezinárodních soutěží. Na základě dost obsáhlé zprávy WADA s řadou důkazů.Bylo jim odebráno i MS v chůzi i juniorské MS. Dostali nůž na krk, mělipřijmout reformní kroky, garantovat nápravu. Reformy a stav posuzoval ne nějaký„přeběhlík do USA“, ale pětičlenný inspekční tým, který vedl Run Andersen(Norsko). Před kontrolou mezinárodní komise záhadně umírá Kamajev, bývalý šéfRUSADA (odešel kvůli obvinění z krytí dopingu), kterému nečekaně selhalosrdce. A úplnou náhodou o pár dní později umírá i Siněv (jeho předchůdce). Opětproblémy se srdcem, jak překvapivé. Nemluvě o tom, že dle The Sunday TimesKamajev kontaktoval redakci s tím, že chystá vydání knihy s příběhem dopinguv Rusku.

Kromě těchto dvou záhadných smrtí se před příchodem další zkontrol WADA (tedy svědectví opět od komisařů, ne jednoho člověka) ztratilo,resp. bylo zničeno téměř 1500 krevních vzorků (nebo vzorků moči). Jakánesystémová náhoda! A byl to Nor Andersen, který doporučil na základě množstvíprokázaných nebo v té době částečně prokázaných obvinění neobnovit Rusůmčlenství RUSAF v IAAF, protože o systematické podpoře Ruska v oblastidopingu již nebylo pochyb. Ostatně ani hlasování nebylo sporné......

5 1
možnosti
ZP

Bojovat proti dopinku je více, než úsměvné. Zvláště, když farmaceutické firmy jsou o krok napřed. Dr. Hnízdil má pravdu, když říká, že by se měl dopink povolit, protože vrcholový sport tak nějak smrdí...

3 2
možnosti
Foto

I25v10a17n 68M23a60r24e33k

24. 8. 2016 20:00

Karma R^. . . . . Je to ubohost ! Rv

2 7
možnosti
JL

Že se v tom tak angažujete. Kdyby šlo o Čechy, tak bych to pochopil ale Rusové?

Já nepřeju nikomu nic zlého ani ruským sportovcům, ale jejich úspěchy, či neúspěchy,

mě ani nehřejou ani nestudí.

3 3
možnosti
JN

Já jsem prostě napsal svůj názor a od toho přece blogy jsou. Žádné "angažování" v tom nevidím a ani si nefandím v tom smyslu, že by snad na základě mého blogu Mezinárodní paraolympijský výbor nebo CAS své rozhodnutí změnily.

1 2
možnosti
PG

P22a12v32e63l 51G77ö81t24z62e

24. 8. 2016 18:36

Ono je ovsem nutno rici to podstatne. Trest neucasti na omlympiade byl primarne trestem Ruska jako statu, nikoliv trestem tech sportovcu. i kdyz to samozrejme odskacou i oni. Doping rizeny statem byl prokazan, nikdo to vpodstate nezpochybnil a je to neco zcela ojedineleho a proto ten puvodni navrh byl taktez ojedinely. Vytahovat jednotlive sportovce je a byla kolosalni blbost, rozbrednuti problemu. Sankcionovan mel byt stat jako takovy, tak tio bylo mysleno. jednotlivym cistym sportovcum mohlo byt umozneno zavodit maximalne nikoliv pod ruskou vlajkou (podobne jako tym uprchliku). Vzhledem k tomu jak to dopadlo, je evidentni, ze i v managementu olympiad je proste zahaknuta politika na nejvyssi urovni. O tom uz dnes nemuze byt zadna debata ani pochyby. Olympiada tak jak ji zname je mrtva.

8 1
možnosti
Foto

Ono je těžké napadnout zprávu WADA, která jestli jste ji četl se zrovna důkazy nehemží. Povětšinou se jedná pouze o domněnky a úvahy podepřené několika přeběhlých sportovců včetně odkazů na televizní zpravodajství pořadů USA nebo SRN. Je škoda, že při diskuzích se neobjevují i ty části, které se ve zprávě jsou. Možná je to tím, že zpráva v českém jazyce není co je mi známo přístupná.

Zatím co je mi známo WADA neposkytla konkrétní důkazy o dopingu ruských sportovců Kromě toho na žádost o právní pomoc v Kanadě, Spojených státech a Švýcarsku, ruský vyšetřovací výbor neobdržel žádnou odpověď. Takže možná se dočkáme o soudní dohru OH v Riu, kde už bude nutné doložit konkrétní důkazy. Jinak hrozí finanční náhrady v občansko právním řízení.

5 2
možnosti
JZ

Důkazy o tom, že Rusko praktikovalo státem řízený doping, nepochází jenom z Rodčenkovy zprávy, ale také například ze svědectví půlkařky Julie Stěpanovové. To, že agenti FSB pronásledovali místo těch, co šířili doping, dopingové komisaře, je rovněž fakt. Jistě s dopingem mají problémy i jinde, ale v Rusku ho řídil stát a dosáhl tam gigantických rozměrů. Rusko by mělo být zbaveno i pořadatelství MS ve fotbale v roce 2018.

17 4
možnosti
Foto

Nepřehánějte, Pane Zieglere, jako vždy.

Při slově Rusko vidíte rudě.

5 6
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,77
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik