Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

...... a voni jako ti Ivani na tech vozejkách maj nadupanější rámy, nebo hlubší vzorek na gumách ?,- nebo ti slepí po šlehu naráz vidijou a nepotřebujou vodiča ?,- nebo na tech lukách maj tětivu z hovězích střívek ?!,- ....... nebo jako cóóó ?!?

6 9
možnosti
Foto

Platí známé přísloví: "Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde".

Takže jste se trefil naprosto přesně R^

4 7
možnosti
Foto

Po přečtení textu jsem se nedokázal dopracovat k názoru, co vás k tomu vedlo. Buď jste hodně naivní nebo jste zapálený příznivec dopingu nebo jste jen zastánce především ruských sportovců.

U nic nešlo o žádnou kolektivní vinu!!! Je prokázáno, že doping u ruských sportovců je stále (jako byl i u nás) státní doktrinou a je státem nejen podporován, ale i řízen. Jaksi cudně jste ve svém textu opominul řadu pozitivních testů u ruských sportovnců, u některých i nedlouho před olympiádou.

Ono je něco jiného, když dopuje individuálně některý ze sportovců a něco jiného je, když doping ordinuje v podstatě povinně stát a řídí to ministr sportu.

Pokud doping sledujete tak určitě víte, že v této oblasti je to jako u organizovaného zločinu - doping je vždy o něco vepředu, hledá nové podpůrné prostředky a antidoping hledá způsoby jejich odhalování.

Souhlasím s tím, že Rusko muselo dostat důraznou výstrahu, že takto organizovaný doping nebude tolerován. Sportovci to opravdu poněkud odnáší, ale všichni věděli do čeho jdou.

33 6
možnosti
JN

K té Vaší větě "Je prokázáno, že doping u ruských sportovců je stále státní doktrinou a je státem nejen podporován, ale i řízen" - musím znovu zopakovat to, co jsem již napsal v článku: bylo to "prokázáno" pouze na základě jednoho bývalého ruského činovníka, žijícího nyní v USA.

Já nepopírám, že pozitivní testy v minulosti u ruských sportovců nebyly, ale Rusové rozhodně nejsou jediní, u nichž byl doping zjištěn (což v v článku rovněž zmiňuji). A i když je pravdou, že u ruských atletů bylo v posledních letech těch dopingových hříšníků víc, v období posledních cca 15 let za americkými atlety stále v tomto směru zaostávají.

7 12
možnosti
Foto

Nechte stranou politiku a připomeňte si, kdo jsou tito sportovci. Jsou to lidé, kteří místo sebelítosti nad svým osudem na sobě tvrdě pracují a díky dobrým sportovním výsledkům, znovu nacházejí smysl života.Toto je jejich největší vítězství a oni si zasloužili poměřit své síly na olympiádě a zvednout si ještě více sebevědomí.

Nechápu tento zákaz, který postihl ty, pro které je jejich sport jediné povyražení.

Nikdy jsem také neodsuzovala amerického cyklistu Lance Armstronga, u kterého testy jasně prokázaly doping. Mnoha lidem jeho vůle po vítězství ukázala cestu, jak bojovat se zákeřnou nemocí a porazit ji.

Tady chceme býti papežštější jako papež a v jiných životních situacích klidně tolerujeme mnohem horší nešvary.

Vážím si lidí, kteří nepláčí nad svým osudem a znovu si hledají nové místo na slunci.VV Je mi z tohoto zákazu smutno a nesouhlasím s ním. Bylo to nešťastné rozhodnutí.Rv

5 10
možnosti
OZ

Tím hůře, ne? Když dokáže nějaký stát pro svou propagandu využít, či spíše zneužít i takové lidi...??

7 2
možnosti
ON

O75n50d46ř66e58j 32N27ý35č

24. 8. 2016 15:45

A ani slovo že za to může samo Rusko. Pouze vnější nepřítel. Nezklamal jste.Rv

17 3
možnosti
MJ

Proboha , jakou politiku, kdo v tom hledá - zobeš tak nikam nejedeš a Rušští atleti zobali téměř všichni správně nikam nejeli a paraolympionici úplně všichni a bylo jim to dokázáno, no tak nikam nejedou , no a co, tak jaká politika. ( a pro pana Petříka - atleti Ruska chtěli dosáhnout nejlepších výsledků podvodem -tedy dopingem, který byl řízen státem- tady pod dohledem Putina a tady teprve by s toho tento diktátor udělal politiku)

22 2
možnosti
JN

Ruští atleti zobali téměř všichni a paraolympionici úplně všichni - ptát se Vás, zda takové tvrzení můžete něčím věrohodně doložit, je asi naivní, že ano? 8-o

3 3
možnosti
ZS

Členství v mezinárodních sportovních organizacích se v mnohém podobá členství třeba v klubu filatelistů, jen členy nejsou jednotlivé osoby, nýbrž národní federace. Stejně jako má každý spolek pravidla pro získání nebo ztrátu členství (většinou pro nedodržování pravidel), má je i MOV či IAAF. Orgány IAAF podle předložených zpráv usoudily, že Rusko tato pravidla nedodržuje a pozastavily mu členství. Můžeme si myslet, že to bylo nespravedlivé a příliš tvrdé, stejně jako kdyby filatelisté třeba vyloučili Frantu za to, že ošidil vdovu Blažkovou při odkupu sbírky známek po jejím zesnulém manželovi, ale pokud to tak mají ve stanovách, je to jejich právo. Vyloučený Franta se proti tomu může bránit u soudu, stejně jako Ruská atletická federace u CAS, ale jejich šance je mizivá, protože ta pravidla a dobré mravy prostě porušili a poukazování na skutečnost, že jiní to dělali také, na to nemá žádný vliv.

19 1
možnosti
Foto

Co je špatného na tom, být zásadový a důsledný? Já myslím, že nic. Mezinárodní paralympijský výbor se - na rozdíl od MOV - tak zachoval.

20 3
možnosti
Foto

Kdyby se všechny sportovní výbory zachovaly jako Mezinárodní paraolympijský výbor, tak už dávno byla zrušena Tour de France.

4 13
možnosti
Foto

Tragédií je, když se do sportu zatáhne politika.

A že kolektivní vyloučení ruských atletů a vzpěračů byla politická záležitost je bez jakýkoliv diskusí. Však se majitelé západního maistreamu pustili do MOV, že nezakázal všem ruským sportovcům účast na olympiádě.

Tak se pomstili alespoň ruským paraolympionikům.

Západ už neví, s čím by ve svojí nevyhlášené válce proti Rusku vyrukoval.

Nevím, jestli to víte, ale ruský předseda vlády Medveděv se vyjádřil, že Rusko nebude platit WADA žádné příspěvky.

2 17
možnosti
VV

Jako bych četla Sputník a opět lžete, jak je vaším stálým zvykem. Rusko neřeklo, že nebude nic platit WADA. Pouze bude místo 200 000 euro ročně, platit 150 000 ročně....

14 1
možnosti
ZH

Ona ta zpráva o dopingu sice vychází z výpovědi jednoho člověka, ale je to clověk, který se na to falšování a dopingu vůbec velkou měrou podílel a tudíž zná dobře celý systém. Navíc se prokázala minipulace s lahvičkama, někteří sportovci nebyli k nalezení, když je měli kontrolovat a nakonec 2 i promluvili. Žádný sportovní svaz, nebo organizace nemůže bojovat proti tajným službám. To je prostě nejlepší všechny sportovce odstavit, oni jsou totiž jediní, kdo to může zarazit. A to že MOV neudělil generelní zákaz, ale delegoval to na svazy, je pochopitelné. Jsou to totiž stejní úplatní funkcionáři, kteří přidělili hry Soči. Ty má Putin v hrsti. :-/

13 1
možnosti
Foto

Samozřejmě, vším je vinen Putin, tak musíme zakázat jakoukoliv účast na sportovních soutěžích všem ruským sporotovcům.

1 9
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,73
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik