Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Zaujalo mne, co rekl Stech (CSSD), toho (do)casu sef Senatu. Na pozadavek, aby se jeho pripojeni pod ten hanopis ctyr ustavnich cinitelu projednalo v Senatu, rekl, ze se pripojil jako senator Stech, nikoliv za Senat 8-o8-o8-o8-o

Jinymi slovy - setkani Hermana s dalajlamou v uradu je brano jako oficialni jen proto, ze to bylo na pude uradu a kdyz se sef Senatu k necemu pripoji, co je nazvano prohlaseni ctyr nejvyssich ustavnich cinitelu, tak to chce vydavat za svou soukromou akci, na kterou zadny mandat od Senatu nepotrebuje. Na to se da rici slovy dnesni mladeze jedine: WTF

Podobne je to se Sobotkou - pripojil se k tomu jako premier, ale vetsina vlady (ANO a lidovci) s tim hanopisem nesouhlasi.

12 3
možnosti
JB

J56a19n 25B60u53r19i80a72n

31. 10. 2016 12:03

Souhlas, jen jedna technická - premiér to za vládu opravdu udělat může, protože čistě teoreticky může prezidentovi podat návrh na odvolání nesouhlasících ministrů.

2 0
možnosti
PN

P62e98t35r 78N34ě61m73e18c

31. 10. 2016 11:44

Zkus si místo slova "dalajlama" dát slovo "papež".

Hned by to vyznělo úplně jinak.

2 1
možnosti
Foto

Já by si přál aby jsme měli co nejlepší vztahy jak se západem tak s východem včetně Ruska. Bez zbytečných konfrontací. Obchodování turistika,co nejméně zákazu a příkazu z Brusele nebo od kohokoliv.

4 1
možnosti
JB

J47a15n 21B60u52r64i46a37n

31. 10. 2016 11:56

Myslíte, že třeba Německo nestálo o dobré vztahy s Ruskem? Jenže ono se ukazuje, že Rusku samotnému o žádné dobré vztahy se západem nejde. Putin rozehrál podivnou hru a západ na to má jenom koukat?

4 3
možnosti
KC

Ale jděte, pane blogere, přesně ty důvody, které přisuzujete panu Hermanovi s návrhem odchodu s vlády, lze přisoudit v ještě větší míře panu Zemanovi, Chovancovi, Sobotkovi & spol. Vaše horování pro odchod pana Hermana je tudíž falešné a neobjektivní. Zdůrazňuji, že nejsem členem žádné politické strany, takže se nemusím ohlížet na partikulární stanoviska kterékoliv partaje.

13 5
možnosti
KC

Omluva za překlep: ...odchodu z vlády...

0 0
možnosti
RC

No neprekvapil jste, jako vyhlaseny obrance prezidenta.

Nejprave k Vasi poznamce o Hermanovi a Sudetacich - staci vzit citaci z verejnych zdroju:

"Český premiér Bohuslav Sobotka svému bavorskému protějšku Horstu Seehoferovi, patronovi sudetoněmecké národnostní skupiny, oficiálně sdělil, že česká vláda poprvé v historii pošle ministra na sudetoněmecký sjezd, a sice ministra kultury Daniela Hermana," uvedla Schusterová. Podle ní Herman na sjezdu v neděli přednese zdravici.

https://www.novinky.cz/stalo-se/403336-ministr-herman-se-zucastni-srazu-sudetonemeckeho-landsmansaftu-jako-prvni-clen-ceske-vlady.html

1) Tedy Herman OFICIALNE zastupoval vladu.

2) vzhldem k jeho zidovskemu puvodu je to skoro nejvhodnejsi clovek. Jak dlouho chceme jeste jitrit povalecne vztahy? Neni lepsi usmireni na bazi oboustraneho odpusteni???

A ted k dalajlamovi - nekteri rikaji, ze se mel setkat jako soukroma osoba. Ale jini lide z tehoz tabora zaroven rikaji, ze ministr neni NIKDY soukroma osoba. Tak jak tedy? Kmonicek rika - mel se setkat po pracovni dobe. Ministr ma nejakou pracovni dobu? 8-o

Operuje se zde celistvosti Ciny. Pokud je mi znamo, dalajlama uz davno nebojuje za samostatny Tibet, ale za obcanska prava jeho obyvatel. To je tak spatne? Osobne mi vice vadi setkavani prezidenta s podivnymi osobami z Ruske federace a neplneni jeho statnickych povinnosti. Proc ma byt Zeman s kagebaky na Rhodosu a ne na pohrbu jednoho z velkych statniku?

23 5
možnosti
JN

Vy jste také nepřekvapil... Víc myslím není třeba k Vašemu příspěvku dodávat. :-)

1 12
možnosti
LB

L36u46b10o45s 32B87a19r86t89a

31. 10. 2016 10:48

Hluboké nepochopení pana autora dokumentuje vhled celé české společnosti. Odstupovat nemá ten spravedlivý - byť je sám proti všem. Odstoupit by měla garnitura, která iniciovala a podepsala se pod ten hanebný servilní dokument. Už tam chybělo jen "drazí čínští soudruzi, žádáme vás o internacionální pomoc..."

22 2
možnosti
JB

J15a59n 79B40u84r82i46a10n

31. 10. 2016 10:46

K Vaším důvodům:

vláda ČR nemá žádné usnesení, že se členové vlády nemají setkávat s Dalajlámou. Herman tudíž takovou věc slíbit opravdu nemohl. Vláda snad měla prohlásit, že plně uznává celistvost Číny a že Tibet je její součástí. Toto je v souladu s prohlášením samotného Dalajlámy, tudíž opět není důvodu k tomu, aby se s ním Herman nesešel. Navíc je to ministr kultury - má mimo jiné na starosti oblast náboženství a Dalajláma je vrcholný duchovní představitel Tibeťanů.

A jak už tu psali jiní - na sudetoněmecký sjezd byl oficiálně vyslán vládou.

Takže prosím o nějaké další důvody, proč by měl odstoupit, nebo se omluvte!

12 1
možnosti
JN

„Před dvěma lety se řeklo, že všechny kontakty s dalajlámou budou na neoficiální bázi. Dva roky dohoda platila, všichni jsme ji respektovali. Ministr Herman to letos porušil a udělal to z mého pohledu vědomě,“ doplnil Chovanec.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/herman-schuzkou-s-dalajlamou-podle-zaoralka-nesplnil-slovo-pq0-/domaci.aspx?c=A161030_113557_domaci_jj

(jedná se o článek, na který je z mého blogu daný přímý odkaz...)

2 7
možnosti
Foto

Samozřejmě, tzv. prohlášení 4 bylo jen slabou, velice zbabělou reakcí na kroky pana Hermana. Místo toho měl být na hodinu vykopnut z vlády. Je to stejné, jako když přistihnou řidiče, lékaře či policistu pod vlivem alkoholu či drog - musí dostat na hodinu padáka. Pokud tak Bohumil Sobotka neučinil, kope si politický hrob Rv

3 5
možnosti
JB

J22a31n 73B33u39r66i16a80n

31. 10. 2016 10:50

Zatím stále žijeme v právním státě. Politik je odvolán nebo sám odstupuje, pokud se dopustí porušení zákona nebo se zachová nemorálně, ačkoli to zákon jako takový neporušuje.

Proto se tedy ptám - jaký zákon Herman porušil či je snad přijetí jeho svatosti nemorálním činem?

4 0
možnosti
OF

Je smutné, že Zeman hledá pomoc v Rusku a Číně.Ale já si myslím, že to má pragmatické pozadí a že nejedná o nějaký špinavý kšeft..Rusko a Čína to je obrovský trh.EU nám dokonale utlumila zemědělství, na vývoz ocele máme limity, naše výrobky mají nízkou přidanou hodnotu...spolupráce s Ruskem a Čínou by mohla zajistit přísun peněz na rozvoj nějakého odvětví a technologický vzestup. V rámci EU se nám to nedaří. Zeman asi zná naši ekonomickou situaci lépe než my. Pokud je to tak, tak to má národu opatrně říct.Tonoucí se stébla chytá.Pokud bychom byli bohatým státem s moderními technologiemi, trhy, Zeman by se k podlézání Rusku a Číně nesnížil.Je to jako před válkou kdy Masaryk naprášil Hitlerovi Poláky, že se na něj chystají /byla to pravda, Francie však odmítla..po obsazení Poruří/.Poláci / Beck/ také lezli Hitlerovi do zadku. Prostě podlézání je údělem chudých a malých států.My i Polsko s tím máme přece bohaté zkušenosti, ne ? Tak se nedivme.To se najednou vyrojilo svobodomyslných hrdinů.Já jsem volil KS a Zemana opět volit nebudu.Nicméně se snažím Zemanovo jednání pochopit i když s ním nesouhlasím. Já bych zkusil spíše těsnější spolupráci s Německem / třeba to nejde ?/.S Hermanem také nesouhlasím,měl si myslet svoje ,ale být loajální. Mně se to jeví jako začátek předvolební kampaně/ ani nevím, kdy budou prezidentské volby/ .Souhlasím však s Hermanovou účastí na sudetoněmeckých dnech.Co si budeme říkat, odsun byla msta, která se nám posléze vymstila / volby 1946/

2 3
možnosti
VS

Má být loajální k vládě, která se snížila k podlézavéímu prohlášení a nebo k svému svědomí?

3 1
možnosti
MK

R^ Herman, při tom svém lhaní není schopen odejít sám, je to na Sobotkovi.

6 13
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,27
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik