Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Samozřejmě karma.

Člověk je dnes zvyklý na ledacos, přesto je dnes a denně překvapován tím, co všechno je možné. Já v MF DNES články o školství už asi dva roky zásadně nečtu - nemám zapotřebí se rozčilovat. Na popisovaný text mě nicméně upozornilo nezávisle na sobě několik rozlícených učitelů. A tak jsem si ho přečetl. Neudržel jsem se a (poněkud se zpožděním) jsem taky něco sepsal. Něco asi stejně kritického, ale poněkud méně uhlazeného. Nejdříve do redakce. Dostalo se mi poučení, že jsem text patrně nepochopil, protože to prý byla značná nadsázka a vlastně skoro humor. A že redaktoři mají popsané kurzy vlastně taky za pitomost.

No - nevím. Možná jsem rozumu mdlého, ale nenašel jsem tam ani náznak humoru. A místo deklarovaného nesouhlasu zcela jasně vyslovené sympatie. A tak jsem svůj text pověsil na svůj blog. Máte li zájem, přečtěte si zde:

http://martisek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=586398

1 0
možnosti
JN

Děkuji, už jsem ho četl i karmoval.

0 0
možnosti

Agentúra pro SZ-Hejtfrí-aisis pavučina neomarxistických nátlakových organizáci sa v spoločnosti šíri ako metastázy. A najhoršie je, že je to financované z daní občanov. Prajem ČR aby vo voľbách vyhrali strany, ktoré príživníkom pretnú peňazovod.

2 0
možnosti
Foto

Tak trošku z praxe musím říct, že nejvíc žalují "záškodníci.

Stýkám se většinou se školními kolektivy 2 a 3 tříd jednu hodinu týdně a je pravda, že pokud má třída pevné vedení v osobě třídního učitele (spíše učitelky), jsou konflikty méně časté. Pokud ovšem učitelka přehnaně řeší každou (i domělou) křivdu, je to tristní situace.

Děti chodí žalovat jedno přes druhé a když se doberu podstaty, mnohdy zjistím, že ten na koho je žalováno byl v podstatě vyprovokován někým, kdo se rád staví do role "oběti".

1 0
možnosti
JF

Zde je vidět, jak moc už je nynější doba vymklá z kloubů a šílí!! Jak už zde mnozí napsali, i za mého mládí se to řešilo stručně a jasně, nějaký záhlavec, případně cvičkou přes zadek. Ovšem vždy nám bylo zde dáno na výběr, chceš přes zadek, nebo poznámku? Volba byla ale vždy jednoznačná, poznámku v žádném případě, protože ve výsledku by to bylo mnohem horší, sice nikoliv fyzicky, můj nebohý tatínek byl velmi mírumilovný, ale ty jeho výchovné řeči, to bylo něco, proti tomu bylo pár na zadek jen milým osvěžením. A hlavně jsem to pak měl prompně za sebou. A na všechny ty "přísné" učitele nejraději vzpomínám, měli ve třídách kázeň a naučili, a to bylo, je a bude vždy to hlavní. Nejpřísnější učitele jsem měl na gymnáziu na matematiku i na fyziku, ovšem dostal jsem od nich takové základy, že pak další studium na technické VŠ bylo už naprosto bez problémů.

6 0
možnosti
PB

..... tak penálem to začíná a vystřílením celý školy to končí, žejo !,- a po Hate Free nastupuje do školy specialista na bojový techniky a lektor boje proti dětskýmu terorismu;-D !,- ..... za mě se to zvládalo pár fackama a klečením v koutě ale v tech moderních školách de dneska regulérně vo držkuVEU !

15 0
možnosti
JJ

R^R^R^R^R^R^R^ Facky jsem taky zažil,měly těžce výchovný charakter a dodnes na ty učitele,kteří mi je dali,s láskou vzpomínám.Bohužel,většina už nežije,což je svým způsobem dobře,neboť by současnou situaci na školách nepochopili.Pane Brodský,plně Vám dávám za pravdu!V

12 0
možnosti
VV

Fascinující. Kdo to konkrétně je - ti školitelé?

6 0
možnosti
JH

To je moc hezký příběh o tom spadlém penálu. Jen si říkám, jak jsem to v časech mého mládí mohl všechno přežít, bez všech těch školení a hate...:-)

21 0
možnosti
Foto

Taky nechápu. Jakmile učitel opustil třídu, ta se zpravidla okamžitě změnila v bitevní pole. ...

1 0
možnosti
Foto

ten poslední odstavec je trochu mimo, ale jinak máte naprostou pravdu. A co se týká těch doškolovacích kurzů, tak manželka má na ně, jako učitelka, naprosto stejný názor.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1580
  • Celková karma 39,81
  • Průměrná čtenost 3246x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik