Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Banášová byla naprosto vynikající.

Pokud někdo nerozumí slovenštině (nemyslím úplně každému slovu), tak se obávám, že mu nepomůže nic... :-)

4 1
možnosti

Na rozdíl od maďarštiny ovšem slovenštině převážná většina obyvatel ČR rozumí, s Maďary jsme nebyli ještě před 25 lety společným státem, atd. ;-)

0 0
možnosti

Banášová je dobrá. soudě podle jejího suchého humoru, je stejně rodem Češka, nebo Židovka. podle obličeje Němka, podle postavy Angličanka. tak co ta holka vlastně je? no, je dobrá

2 0
možnosti

Vzhledem k tomu že žijeme v České republice kde úředním jazykem je čeština tak nechápu proč máme ve veřejně právní televizi nebo na úřadech poslouchat nějakou slovenštinu. Od doby kdy došlo k rozdělení republiky je tady již více než jedna nová generace která s tímto jazykem nemá žádné zkušenosti a ani je nikdy potřebovat nebude. Vypadá to že nemáme dost našich kvalitních herců ,zpěváků, moderátorů nebo úředníků a proto je sem musíme dovážet ze Slovenska i za cenu že nejsou ochotni se úřední jazyk naučit. Toto by jim v žádném jiném státě neprošlo.

1 5
možnosti

slovenština je pěkná a na většinu mužů, co znám, působí slovensky mluvící ženy afrodiziakálně. jednak mluví měkce, jednak jsou na rozdíl od nás, více západních a studených, k mužům laskavější a plné pochopení (tedy do svatby, nebo když od nich něco potřebují). nevšiml jste si? vaše škoda ;-)

1 2
možnosti

To sa zasáj tuná v dýškúzýji zošlo šovýnýstov...

2 0
možnosti
Foto

Mému uchu lahodí, když žena mluví slovensky, uklidňující a zárověň sexy.

Myslím, že pro muže to musí být přímo rajcovní, tedy nemohu uvěřit tomu, že jsou lidé, kteří byli nespokojeni.

Jsem Moravačka, na což jsem hrdá, ale to neznamená, že bych zapomněla na naše společné soužití, které mi vyhovovalo. Při návštěvě Slovenska se stále cítím jako ve své domovině.[>-]

11 1
možnosti

Takže bude příště moderovat nějaká Angličanka? Někomu může přijít angličtina jako sexy a uklidňující? 8-o

4 6
možnosti

Dnešní mladá generace se domnívá, že za totáče se slovenština v českých zemích vyučovala, ale pokud si vzpomínám, šlo jen o pár hodin gramatických základů. Slovní zásobu nás nikdo neučil, tu jsme všichni pochytili ze hlavně slovenských televizních pořadů a filmů. Kdyby ti dnešní mladí nebyli líní a sem tam nějaký slovensky mluvený film zhlédli, zorientovali by se velice rychle. Na Slovensku česky mluvené pořady vůbec nedabují a nikomu to nedělá žádný problém.

12 1
možnosti

J23a98n 66H27r13u84z77a

11. 3. 2017 15:03

Nevyučovala, ale třeba já dva rokyvojenské služby a zaměstnání, kdy jsem půl prac. týdne byl na Slovesku přineslo své. Přes to některá slova stále neznám a na východě Slovesnka se domlouvám velmi obtížně. Po rozdělení navíc vtipy a narážky na místní události jsou pro oba národy naprosto nesrozumitelné, pokud nepronikly do médií obou států.

0 0
možnosti

Na Slovensku by moderování v češtině neprošlo, muselo by se přtlumočit8-o

7 6
možnosti

V tom se nejspíš mýlíte - před několika lety moderoval Miss Slovensko Jan Kraus (v češtině).

4 0
možnosti

J25a18n 16K76o70v34á76ř

9. 3. 2017 14:50

Moje generace výrůstala v Československu. Moje děti už jsou ale narozené v České republice a slovenštině rozumí velmi málo. Chápu, že spoustě lidí to může přijít divné, ale pro ty mladší je to totéž, jakoby se moderoval přenos v polštině. Co byste na to řekli? Já bych si pomyslel, že se někdo zbláznil.

9 14
možnosti

Slovensky mluvící občané se u nás vyskytují všude možně. Nejde jen o moderátory, ale i o zástupce různých odborných profesí, nebo umělce, kteří běžně hovoří v televizním zpravodajství všech našich televizí. Přirovnávat z hlediska srozumitelnosti polštinu ke slovenštině je nesmysl.

10 2
možnosti
Foto

Taky mi to nevadilo a nevadí. R^

8 1
možnosti
  • Počet článků 1580
  • Celková karma 39,81
  • Průměrná čtenost 3246x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik