Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Na jednu stranu je trapné, když se podpora pozůstalým rozděluje podle toho, jestli daný stát máme rádi nebo ne. Kdy v minulosti odradilo panovníky zahraniční "trestání" jejich občanů?

Na druhou stranu komu pomůže nasvěcování památek? Za chvíli bychom museli být v permanentním truchlícím módu, protože není týden, kdy by se něco nedělo nebo alespoň nepřekazilo.

2 0
možnosti
JN

Samozřejmě, že nepomůže. Ale určité gesto to je a když to udělali v případě Francie, Anglie či Turecka, tak to měli udělat i v případě Ruska.

1 1
možnosti
Foto

Taky jsem se nad tím pozastavila. A nebyl to jen Berlín - i jiná města (třeba Paříž) v případě teroristického útoku osvítí své dominanty národními barvami. Ale tady se opět objevil ten dvojí metr, který úplně nechápu. To jako v Rusku nežijí lidé?

1 7
možnosti
ON

Ano žijí ale evidentně nepatří do našeho kulturního společenství. Stejně jako třeba Pákistán Irák u těchto zemí také se nic nenasvěcuje po teroristických útocích.

10 1
možnosti
ON

Ono někdy něco v Rusku svítilo nějakou vlajkou státu kde došlo k teroristickému útoku?

9 3
možnosti
JN

A například v Istanbulu ano?

2 3
možnosti
Foto

S Vaším posledním odstavcem plně souhlasím. Při těchto teroristických útocích umírají nevinní lidé, ať jsou to Rusové či občané jiných států. Nejhorší na tom je to, že už tito extremisté jsou rozlezlí po celé Evropě a jestliže jsou to převážně sebevrazi, jsou takřka neodhalitelní a nezničitelní. Výkřiky postižených států - nedáme se zastrašit, nebojíme se, atd., jsou k ničemu. To teroristy nezlikviduje.

8 0
možnosti
JN

Omlouvám se těm, kteří si již článek do doby napsání tohoto příspěvku článek stihli přičíst: v posledním odstavci jsem zapomněl napsat, že se jednalo o Braniborskou bránu. Nyní je to již v článku opraveno.

1 0
možnosti
Foto

Po útocích v Paříži, Londýně, atd. Vám vadilo nasazování národních barev zasažených zemí. Po útocích v Petrohradu Vám naopak vadí nenasazování národních barev příslušné země. Jaká forma solidarity s oběťmi je pro Vás přípustná?

15 3
možnosti
Foto

Nesmyslná argumentace.

4 10
možnosti
Foto

Vážně nechci do ničeho šťourat, ale co že se to mělo rozsvítit 8-o?

3 4
možnosti
Foto

Braniborská brána konkrétně v Berlíně, dominanty měst jinde, tak jak to obvykle dělají v případě teroristického útoku ve světě...

Proč vy jen vždycky tak ochotně ukazujete svoji neznalost....

5 3
možnosti

asi jste zapomněl v posledním odstavci napsat, že se nerozsvítila Brandenburská brána ...

Jinak, její rozsvícení není povinnost. Navíc, marně přemýšlím, kdy naposledy svítila nějakými jinými barvami než rudou, třeba taková Spasská věž. Takže prostě radnice Berlína se tak rozhodla a upřímně nechápu, proč to stále pitvat.

9 1
možnosti
Foto

A proč ne? Vždyť to je tradice.

1 3
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,28
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik