Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Žádné krásné řečičky

o přátelství, pochopení a usmíření nemohou odůvodnit účast našich vládních činitelů na sudetoněmeckém sjezdu.

I já znal mladé lidi v Německu a byli to slušní lidé, kteří s minulostí nemají nic společného, ani tu minulost nechtěli křísit, nebo se k ní vracet.

Naivní představa, že nejsme Češi, ale Evropané je nesmyslná. Pokud Evropa nebude společenstvím národů a jejich států, tak žádná demokratická Evropa nebude, ale bude to další žalář národů řízený z Německa, či USA.

My nemůžeme řešit problémy Evropy, jak si přeje KDU-ČSL, my musíme řešit naše vlastní problémy a naše vlastní dluhy.!!

6 4
možnosti
VV

Neni problem si precist program setkani SL zde: http://www.sudeten-bw.de/?Willkommen___Sudetendeutscher_Tag_2017

Autor ovsem ocividne te reci nerozumi a tak musi cerpat vedomosti z RT nebo sputniku.

4 5
možnosti

Setkani vyhnanych z jejich vlasti po druhe svetove valce se uskutecni tam a tam... to jste tomu teda pomoh. ;-D

0 0
možnosti
SS

jsou zneužívány nejnižší pudy ve společnosti. Akt usmíření, hledání cesty a nadhled za některé křivdy, které jsme se při odsunu dopustili s pocitem oprávnění a zadostiučinění, přesahuje možnosti chápání některých, čemuž se dá porozumět, ale je účelově zaměňován různými klamnými analogiemi až za kolaboraci a jiné vlastnosti, kdy i představitelé na nejvyšších pozicích vždy křísí účelově tyto nejnižší pudy ve společnosti.v příhodných chvílích již od první přímé volby prezidenta, aby mohli nějak pošpinit oponenta, jež je zrovna nějak v popředí a s jehož názory nesouhlasí či ohrožuje jejich politiky apod.

Paradoxně tak potřebu tuto cestu vyzdvyhovat a jitřit vztahy ve společonsti, mají tak oponenti a klamně ji poté zaměnují s čímkoliv, kdy společnost rozdělují a oponenty mají potřebu dehonestovat. Pokaždé tak činí v příhodných chvílích.

Někteří blogeří, východní parta z Our media (http://www.ourmedia.cz/portfolio/), tyto myšlenky šíří v příhodných chvích, kdy chtějí pošpinit oponenta. V mých očích jejich jednání má větší vypovídací hodnotu o nich samotných než-li třeba o panu Hermanovi či panu Bělobrádkovi.

Např. zejména rodina pana Klause a voledbní štáb pana Zemana se tohoto dopouštěli jako první. Celá ta východní klika a jejich mediální mašinérie Our media má i spoustou následovníků a ochotu tyto názory v příhodných chvílích následovat, ve společnosti je šířit a nadále ji rozdělovat.

Co se tedy týče oficiální návštěvy či soukromé osoby, je celkem problematické, jak vystupovat, pokud tyto myšlenky chci propagovat a zároveň zachovat diplomatické vztahy tam, kde je společnost stále nějak rozdělená a existují vyhraněné názory z více stran, které nechce nikdo jitřit, čehož se ale evidentně někteří rádi účelově ujmou ve chvílích, kdy potřebují podpořit své politiky a dehonestovat klamně oponenty.

Hledat cestu není nikdy snadné a neměli bychom přistupovat na radikální řešení, názory a logické klamy z žádné ze stran či vyloženě něktérá lživá tvrzení.

7 4
možnosti
SS

Oceňuji tak i věcnou připomínku pan Rudolfa Starého a dovolím si citovat:

"Autor zde slatal dve veci dohromady. Atentat na Heydricha a sudetonemecky sjezd. Pritom zapomel nam vyzradit jaky program na tom sjezdu bude. A pan Belobradek to bude met z prvni ruky.

Chtel bych taky upozornit pana Nozicku, ze styky Cechu se sudetskymi Nemci na akademicke pude ma jiz tradici.

Tak napriklad spolecnost Collegium Carolinum v Mnichove ma v predstavenstvu radu profesoru Karlovy university.

Collegium Carolinum ma nejvetsi sudetonemeckou knihovnu a v projektech resi problemy vztahu mezi Cechy a sudetskymi Nemci. Pane Nozicko. X

Nase republika lezi v neuralgicke casti Evropy a bylo by scestne se nezajimat o to, jak to vypada na druhe strane nasi hranice."

5 2
možnosti
DB

Milý pane Nožičko, velmi často jsem vás pochválil ale poslední dobou mám dojem , že se pouštíte na velmi nebezpečnou cestu. Tedy pokud vám dobře rozumím. zde váš citát....

Jsou nepochybně naopak lidé, kteří Bělobrádka i Hermana za takové aktivity pochválí a budou argumentovat tím, že 72 let po skončení druhé světové války je již třeba na staré křivdy zapomenout, zvlášť když jsme se jich divokým odsunem sudetských Němců po skončení války dopustili i my. Na tom samozřejmě kus pravdy je. Ovšem na druhou stranu, těch křivd, kterých se během druhé světové války a v době těsně před ní dopustili Němci na českém národě, bylo mnohonásobně víc a i 72 let po válce stále žijí lidé, kteří si nacistická zvěrstva prožili na vlastní kůži nebo jejichž blízcí příbuzní zahynuli během války v koncentračních táborech.

Zdroj: http://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=606287

konec citátu

I vy zde částečně máte pravdu, ale je skutečné nutné na osobní křivdy zapomenout. Pakliže to totiž někdo nedokáže, tak směřuje k mafiánským praktikám vendety, tedy krevní msty. A s tímto směrem vývoje bychom se skutečně moc daleko nedostali.

Především je to ale problém kolektivní viny. Jestliže chcete uplatnit kolektivní vinu, tak ji ovšem prvně musíme my Češi sami proti sobě..a musíme si jít všichni sednout za to, že jsme povolili existenci komunizmu u nás...a to na principu kolektivní viny..i ti kdo v té době vůbec nežili. Jistě sám uznáte , že by to byla veliká hloupost, a tak je to i hloupost uplatňovat kolektivní vinu jakýmkoliv způsobem proti jiné evropské jazykové lidské skupině.

Mnohem důležitější je si uvědomit , že jsme všichni PŘEDEVŠÍM EVROPANÉ, narodili jsme se nebo žijeme v Evropě, tedy na evropském kontinentu. Máme zdánlivou nevýhodu mnoho jazyčnosti, ale mohu vám říci, že tato nevýhoda je vlastně obrovskou výhodou. A věděl to již Masaryk...kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem. A tak jen musíme dokázat se naučit každý několik jiných jazyků

Málo místa. Na další vysvětlení.

5 2
možnosti
RS

Autor zde slatal dve veci dohromady. Atentat na Heydricha a sudetonemecky sjezd. Pritom zapomel nam vyzradit jaky program na tom sjezdu bude. A pan Belobradek to bude met z prvni ruky. Chtel bych taky upozornit pana Nozicku, ze styky Cechu se sudetskymi Nemci na akademicke pude ma jiz tradici. Tak napriklad spolecnost Collegium Carolinum v Mnichove ma v predstavenstvu radu profesoru Karlovy university. Collegium Carolinum ma nejvetsi sudetonemeckou knihovnu a v projektech resi problemy vztahu mezi Cechy a sudetskymi Nemci. Pane Nozicko. Nase republika lezi v neuralgicke casti Evropy a bylo by scestne se nezajimat o to, jak to vypada na druhe strane nasi hranice.

12 3
možnosti
SS

Pěkný a faktický příspěvek.

4 1
možnosti
JD

J63i30r61i 78D57v58o94r61a46k

28. 5. 2017 11:40

Nikdo me nepredsvedci, ze mistopredseda Vlady a ministr se muzou zucastnit jako "soukroma osoba" NEEXISTUJE ;-€Rv

13 5
možnosti
VV

Proc? Pokud tam jedou za sve jsou vyzdy soukrome osoby. Pokud tam pojedou na neci pozvani a budou za to placeni, je to uz neco jineho a mel by se tim zabyvat parlament.

Ale jeden takovy poslanec jel uplne nejasnych financi na Krym, a vubec nikoho to nezajimalo.

2 2
možnosti
MS

Vcelku stupidní článek, navíc od učitele. Se stejnou logikou byste mohl napadat všechny aktivity Čechů, související s Německem. Například náš automobilový průmysl, který už drahnou dobu táhne naši ekonomiku a který by se bez Němců dodnes potácel nejspíš někde na úrovni Favorita. :-P

14 9
možnosti
JN

Pane Stehlíku, já samozřejmě souhlasím s tím, že spojení české Škodovky s německém Volkswagenem bylo pro naši ekonomiku velmi výhodné. Ale přišlo by mi stupidní, kdyby někdo tvrdil, že kvůli našim ekonomickým vazbám na Německo by se čeští politici měli povinně zúčastňovat sudetoněmeckých sjezdů. Případně, že by kvůli tomu měli nadšeně chválit i současnou německou kancléřku za její názory na migrační krizi.

8 5
možnosti

Nožičko, vaše uvažování a závěry, jsou hloupé.

8 11
možnosti
JN

Pane Šmejkale, s ohledem na to, že vás z diskusí již nějakou dobu znám, by mě překvapilo, pokud byste napsal něco jiného. Takže jen jedna faktická poznámka: ta druhá čárka nemá ve vaší větě co dělat.

11 3
možnosti
NM

;-O..ohledně cenzorů moje přípěvky budou pouze ANO nebo NE..;-O!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
VK

Víte autore, já jsem od narození sudeťák. Moji rodiče i prarodiče jsou ze Sudet také. Házet sudetské Němce do jednoho pytle je nebetyčná hloupost a vězte, že mnoho našich předků má velice černé svědomí. V mnoha případech se projevily nespravedlivě pudy nejnižší a odnesli to nevinní a to i životem. Kolik desítek let je dobře udržovat nenávist?

18 4
možnosti

Pane Kopřivo,

problém je v tom, že Němci udělali s Hitlerem tolik zla, že se to nedá z historie vymazat ani za 100 let a Sudečtí Němci se hlásili k Hitlerovi a Německé říši.

Nikoliv všichni a tak mnozí, kteří byli vinni unikli a mnohdy to zase odnesli i ti nevinní.

President ČR Edvard Beneš svým dekretem zarazil poválečné msty a snažil se zajistit řádný odsun, který se netýkal těch Sudetských Němců, kteří se k Hitlerovi nehlásili.

Ti, co zůstali to neměli lehké, ale přežili tu nejhorší dobu nenávisti k Němcům.

Mám dojem, že se to týká i vás.

5 2
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,68
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik