Diskuse

Výročí atentátu na Heydricha versus Bělobrádkova cesta na sudetoněmecký sjezd

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vzhledem k tomu ze se vedeni sudetskych Nemcu vzdalo vsech naroku na odskodneni je clanek jeden velky, fasisticky nesmysl.Rv

7 0
možnosti
Foto

Ta vaše logika je poněkud zvrácená. Proč bych měl trestat dnešní Němce za to, jak se chovali jejich předci? 8-o

Neškodí si připomenout, že úplně stejně se chovali komunisti. Fotr není ve straně? Tak zapomeň na studia, ty kapitalistickej zmetku...

5 2
možnosti
Foto

Sudetoněmecký Landmandschaft založili právě předkové dnešních Němců, kteří tak pokračují v politice svých předků.

K čemu Sudetští Němci vůbec takovou stranu potřebují?

0 3
možnosti
SS

Začal jsem pátrat po slovech E. Beneše, který zde okopíroval Pavel Zouhar, jež dostal nejvíce kladných hodnocení, protože mi připomínal novodobý text z pera nějakého nacionalisty a skutečně jsem zjistil, že se jedná o podvrh:

1) Referenční služba knihoven ČR do níž je zapojena i národní knihovna, označuje text za podvrch:

http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/odkaz-edvarda-benese-zdroj

zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Milan_Loukota#cite_note-10

Poté již "V únoru 1998 přečetl během schůze Poslanecké sněmovny tzv. „Odkaz Edvarda Beneše“, který byl později identifikován historikem a místopředsedou Společnosti Edvarda BenešeKarleNovotným jako podvrh z okruhu Sládkových republikánů. V březnu 1998 byl na sjezdu SPR-RSČ zvolen členem předsednictva strany."

2) Tatkéž se nejedná o navrácení majetku, který je neměnný a nezpochybnitelný, ale třeba je panem Hermanem kritizována amnestie a komunistické sféry vlivu, jež tuto otázku řešili etnicky:

"A amnestuje je jen proto, že byly spáchány na občanech německého nebo maďarského původu. To v praxi znamená, že když těhotné dívce jeden z revolučních gardistů rozpáral břicho a na jejím krku oběsil miminko, které v břiše nosila, tak se mu nic nestalo, byla-li to Němka nebo Maďarka, což se skutečně dělo. To je něco otřesného a nedá se to žádným způsobem ospravedlnit. Dá se to, zdůrazňuji, částečně pochopit v kontextu doby, kdy zločiny páchané nacisty byly strašlivé, ale přesto pro toto neexistuje pardon. Takové věci se děly,“

Pan Herman dlouhodobě kritizuje vliv komunistů a východ, jež zde mají značný vliv s nástupem Zemana a Klause, kteří se podporují již od opoziční smlouvy a při přímé volbě též vsadili na tuto lživou sudetoněnemeckou kartu, kdy tak podněcovali nejnižší pudy ve společnostni, jak jsem zde již zmínil. Násldně to samé se předvedli i u Peroutky, kdy z archivu (četl jsem všechny jeho texty) se můžeme dozvědět, že naopak zesměňoval Hitlerovo učení a následně varoval i před komunisty. Ti mu nazovali klamně psí hlavu

2 0
možnosti
SS

zesměšnoval, atd.*

a činí tak dodnes všechny známé konspirační a "východní média" včetně pana prezidenta, kdy Peroutkovi opět nasazují psí hlavu, zaměňují významy a kontext.

dále jen:

Podle Hermana existoval jasný rozdíl při vyrovnávání se s početnými německými menšinami v zemích, které se po druhé světové válce staly součástí svobodné části Evropy, jako jsou Belgie, Holandsko, Itálie či Francie, a státy, které spadly do sovětské sféry vlivu.

Rozdíl je podle Hermana v tom, že v demokratických státech byli stíháni konkrétní zločinci, kteří se dopustili konkrétních trestných činů. „Kdežto země, které se staly součástí sovětského impéria, řešily pod diktátem Moskvy tyto otázky optikou etnickou. Nezkoumala se tedy vina či nevina, nezkoumalo se, jestli se ti lidé třeba Hitlerovi za války postavili, ale bylo to na základě etnických čistek,“ D. H.

0 0
možnosti
JS

J34o61s70e76f 21S16u94k

31. 5. 2017 9:22

Princip kolektivní viny a nenávist až za hrob, ke kterým svým článkem vybízíte, je odpuzující. K potrestání Sudetských Němců /Českých Němců/ došlo, oni trest přijali včetně toho, že se vzdali nároků na svůj majetek..A tak to zůstane, je to historie.Těším se na nějaký váš příspěvek ohledně násilné okupace naší země komunistickými armádami..Tam si myslím, že Rusko opravdu pracuje na přepracovávání dějin.

4 1
možnosti
Foto

Jste si opravdu jistý, že se Sudetští Němci vzdali majetkových nároků? Sice podepsali, že se majetkových nárok vzdávají, ale není žádný problém tato slova nahradit nějakými ušlechtilými výrazy o nápravě křivd atd.

A na tom pracuje Herman společně s Bělobrádkem, Kalouskem a Schwarzenbergem.

Mně stačí, jakým způsobem byly prosazené vysoce nadsazené církevní restituce, kdy se naši svatí neštítili ani politické korupce.

0 2
možnosti
MR

Ať pan Bělohrádek jede, já bych mu na cestu přidal i ze svého, úplně klidně. Volby se blíží a není lepší způsob jak nasrat statisticky významnou část voličstva.

4 1
možnosti
MS

Statisticky významná, ale pěkně přitroublá část voličstva. Hlavně z řad příznivců KSČM. :-/

2 2
možnosti
ZJ

Všichni co tady omlouvají Bělobrádka a Hermana de facto souhlasí s okupací Československa. Jsou to vůbec občané České republiky???

2 5
možnosti
LV

Kterou okupaci myslíte? Tu před 49 lety? Vašimi spřátelenými armádami pěti států?

3 1
možnosti
BM

Jen mě zajímá kdy budeme takoví kamarádi s Ruskem. SSSR nás totiž od fašistů osvobodil. Víte?

0 0
možnosti
SS

Není vše tak jednoduché. Pakt Ribbentrop Molotov 1939, rozdělení sfér flivu mezi Hitlerem a Stalinem v Moskvě a vytýčení hranice. Pobaltí přestalo existovat. Společné napadení Polska. Hitler Stalina ale zrazuje, ten však jeho nápor odvrátí a pokračuje v původním plánu.

Dva Vaši sousedé v bytovce se rozhodnou rozdělit byty ostatních. Jeden soused však druhého podrazí a chce i jeho byt, ale ten ho porazí, ale ve Vašem bytě již zůstane.

Vy s tím nesouhlasíte, ale Vaše manželka s ním chce sdílet lože a naivně věří v jeho ideály. Stejně tak Vás zprvu zradili i ostatní sousedé, o kterých jste si myslel, že jsou Vaši spojenci, kdy Vás prodali za třicet stříbrných a po sléze svou chybu zkoušeli napravit. Následně však nemají ani potřebu Vás vlivu souseda zbavit, protože existuje mnoho těch, co věří jeho ideálům. Své klapky ztratí mnozí až později a někteří jsou naopak za tyto ideály schopni bojovat dodnes.

0 1
možnosti
MN

Přesto sdělovací prostředky, TV, tak silně lidovce propagují.

Přesto pochybují, že se členům lidové strany Bělobrádkova cesta líbí

1 0
možnosti
JSS

Já neobhajuju Bělobrádka a další, kteří se účastní sudetoněmeckého srazu. Je vždycky věcí, jak se k tomu stavía jak si váží vlastní země a vlastních lidí a co chtějí jim za nás vzkázet !! O to jde - něco jim vzkázat.udeťáci Mám osobní dojmy, jak Sudeťáci - alespoň mluvčí na srazech uvažují..... Nepáčí se mi to vůbec!!

Takové postoje k ničemu dobrému nevedou - ti co byli aktivní až po ty, co museli z donucení zabíjet mají mít především pokoru a lkát se!! Bohužel ze strany Německa ani ofićiálních míst se toto patřičně nekoná. Nestačí, když německý prezident, bavorský předseda a další se ukloní v Terezíně, Lidicích,ap.!! Jde o celkové postoje Němců - jejich chování vůči ostatní Evropě a to bohužel je stále tvrdě německé !!

0 1
možnosti
RC

Jak jste prisel na to, ze ze strany Nemecka neni zadna pokora v souvislosti s okupaci Ceskoslovenska?

1 0
možnosti
MK

Opravdu mi uniká, proč někdo 72 let po válce spojuje atentát na Heydricha s odsunem Sudetských Němců. Dokážu pochopit, že bezprostředně po válce panovala nenávist vůči všemu německému, nicméně vystěhovat obrovskou část původního obyvatelstva z jejich vlasti pouze na základě národnostního principu bylo už tehdy zvěrstvo a pouhý akt pomsty, který se spravedlností neměl nic společného. Místo zasévání nenávisti zkuste zkontaktovat nějakého Sudetského Němce a pobavit se s ním. Nejste hloupý člověk, jsem si jist, že po takovém rohovoru už nikdy takovou hloupost nenapíšete.

4 2
možnosti
JH

To vystěhování nebyla ani tak msta, nýbrž i velmocemi schválená prevence proti další válce. Byla to drsná doba, válka je holt daleko horší věc než odsun.

2 0
možnosti