Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Máte pravdu p.Nožičko,že investovat do vzdělání je velmi důležité.Já si však nemyslím,že je to jen o penězích.V systému školství,podobně jako ve zdravotnictví je peněz přebytek,avšak problém je ve využití,rozdělování a černých dírách,které jsou u nás snad všude.Všichni bychom chtěli adekvátní platy.Zdravotnictví,školství,já nevím elektrikáři či zedníci.Problém je ve slově adekvátní.Zatím co,v soukromém sektoru se platy,potažmo zistky troří poptávkou či jinými okolnostmi,u zdravotnictví a školství stavem veřejných financí....Pokud má prodavačka v Lídlu 20tis....je to o tom,že pracuje u soukromníka a automatické nemůže být to,že učitelka,která na to poukazuje musí mít 30tis.Avotomtoje...alespoň dle mne.

p.s.volit Topku ani já nikdy nebudu,ale nikdy neříkej nikdy :-)

0 0
možnosti
Foto

H21a73n95a 50V49l70k88o91v72á

31. 5. 2017 14:43

No, ta prodavačka nestudovala 9 let, ale v lepším případě 4... Taky může mít pouze základní vzdělání....

A zdravotnictví a školství prostě není soukromý sektor - už jen proto, že by bylo hezké, kdyby naše školství vychovávalo lidi co se o sebe umí postarat - a rodič bez zaměstnání by asi těžko obětoval své cigarety za školné (vím, že mluvím o extrému). Stejně tak zdravotnictví nejde provádět čistě tržním způsobem, protože...lidskost. je možné diskutovat o černých dírách, ale to je otázka etiky a ne systému.

1 0
možnosti
Foto

Pane Nožičko jinak se prosazuje změna systému v době ekonomického růstu a v době krize. Ale je pravdou, že pan Kalousek nija zvláště za školství v minulosti nebojoval. Jeho priority i priority TOP09 byly malinko jiné-např. průchod krizí.

Nicméně TOP09 není majetkem jednoho člověka jako je to třeba u ANO takže na svých prioritách se strana musela domluvit. U TOP09 se stalo školství hlavní prioritou (hned po zachování demokracie) prostě proto, že to tak chtěla členská základna a bojovalo za to v rámci strany mnoho lidí-tak to v demokratických stranách chodí, že se dohodnou priority.

0 1
možnosti
JB

A proč "pravicová" strana prosazuje socialistické školství?

0 1
možnosti
JB

Neustále se mluví o TOP jako o pravicové straně. Ale já opravdu nevidím naprosto nic pravicového na tom ukradnout navíc daňovým poplatníkům 30 mld, a nalít je do školství, tím ještě více školství socializovat. To je tvrdý socialismus.

Od pravicové strany čekám novou koncepci školství, která bude založena primárně na kvalitním privátním školství, větší svobodě škol a vzdělávání, obecně větším zapojením privátního sektoru (firemní "učňáky" apod.) apod., takže naopak mnohem méně státních peněz do školství, ale celkově více.

Vím, že toto vůbec není jednoduché, potýkají se s tím všude, ale jsou i úspěchy ve světě v tomto oboru, takže předpokládám, že na této koncepci strana může pracovat neustále, i v opozici apod.

2 1
možnosti
RC

Privatni skolstvi existuje, MSMT jeho kvalitu tezko zajisti. Firemni ucnak samozrejme mozny je, ale oboji - jak firemni ucnak, tak privatni skolstvi ma narok na stejne penize jako verejne skoly.

3 0
možnosti
SB

Kalousek je především lhář a demagog a obojetník. Proto ho nikdo z našich blízkých lidí nevolilo a volit nebude.

1 1
možnosti
RC

K tem platum ucitelu (tarif versus osobni ohodnoceni) - tam byl hlavni problem ne u vlady, ale u kraju, jako zrizovatelu zakladnich a strednich skol. MSMT poslalo penize podle zavedenych pravidel, ale kraje je potom prerozdelovaly podle sveho uvazeni. Takze bylo znamo, ze kraje preferovaly financne napriklad viceleta gymnazia pred zakladnimi skolami.

A kdopak to v tech krajich sedel a rozhodoval? Ze by to byla CSSD?

1 0
možnosti
JN

Přerozdělování v krajích je vždy problém, a proto jsou dost velké rozdíly v rámci ČR nejen u platů učitelů, ale třeba i zdravotníků nebo řidičů autobusů.

Ovšem ono to bylo trochu jinak, než Vy píšete: hlavní problém byl v tom, že vláda (např. za ministra Dobeše) občas více peněz učitelům i přiklepla, avšak peníze už na to krajům nedala.

0 0
možnosti
DB

Neosvítil . Kalousek sice umí zorganizovat kampaň vzniku nenávisti občanů vůči jedné specifické osobě, tedy umí manipulovat, ale jen negativně, sám se po debatě vyjádřil, že neumí manipulovat kladně, aby v lidech vznikl dobrý vztah k EU.

http://daliborbartos.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=604404

1 1
možnosti
JB

J94i68r73i 56B68o46r

31. 5. 2017 7:52

Pane Nožičko,jsou svobodné volby.Volte si koho chcete. Nevím proč nám to tady ventilujete.

3 3
možnosti
JN

Pane Bore, pokud jste to nezaregistroval, tak obdobný problém zde čas od času rozebírá ve svých článcích i řada jiných blogerů. A pokud se Vám to nelibí, tak Vás přece nikdo nenutí takové blogy číst. ;-)

5 0
možnosti
Foto

Já sice nebudu volit ČSSD (ale ani TOP09), nicméně kolem sebe slyším od učitelů i jiných pracovníků ve školství (ať už jde o vychovatele, hospodáře či kuchařky, uklizečky a školníky - na ty se při zvedání platů dříve docela zapomínalo), že nejvíc peněz do školství přinesla právě odstupující ministryně Valachová.

2 0
možnosti
JN

S tím souhlasím i já. Valachovou sice lze za dost věcí oprávněně kritizovat (pamlsková vyhláška, ne moc dobře promyšlený kariérní řád pro učitele a především přílišná důvěra ve svou náměstkyni Kratochvílovou, na což nakonec dojela), ale na druhou stranu skutečně dokázala na vládě víc peněz pro svůj resort prosadit a jako vůbec nejdůležitější vidím prosazení reformy financování škol (tj. že školy by již neměly dostávat peníze pouze počtu zapsaných žáků).

1 0
možnosti
MB

Je svoboda, pak je právem každého být orientován ... Připadá mi rozumné být pravým středem - Vpravo jako výraz odpovědnosti - začít od sebe + střed, neodmítat solidaritu. Pak je tady ODS - (jistě, s bývalými skandály) - nebo TOP 09. Kalousek je umný rétor a racionální bijec A.Babiše. Po zřejmém odchodu M.Zemana, pak asi jediný nepřehlédnutelný . Řečnit není problém ... On pak asi nejzřetelněji sděluje, že přes veškeré problémy, je naše místo v EU - (85% exportu) + i doba nechtěnného Eura se blíží ... Mj., kterákoliv strana - hnutí - hrad, pokud nezaujme mládežníky - bude mít problémy. Pak, z tohoto pohledu jsou pro ně i Piráti zajímaví. Účelové spolky budované shora - ANO, Okamura - jednorázovost k ničemu, KSČm je pak exponátem Valašského muzea - na své prahistorické putovní výstavě našich dějin ... :-)

1 0
možnosti
PK

Vykřiknout, že přidám na školství "x" miliard je skutečně "slibem nezarmoutíš". Jestli se nemýlím tak něco obdobného má i "Fiala". Spíše bych od pravicové strany očekával nějakou ucelenou koncepci ze které pak lze finance odvodit.

7 1
možnosti
Foto

TOP09 má koncepci-jen autor to zkrátil na peníze navíc.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS