Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Dolte dvě poznámky. V prvé řadě čekám, kdy na Barrandově se konečně Mynářová objektivně - M.Zemana zeptá, proč ještě nevyhodil jejího muže, nemá přece prověrku !? ... Potom přiznávám, že Státním vyznamenáním, zcela nerozumím. Chápu zachránce lidského života, podobně nějaký mravný a společnosti dobro přinášející počin . Ty zbylé oblasti pak mají své kategorie hodnocení. Např. umělec - hudební, filmové ceny, podnikatel - svůj obrat a zisk, sportovec - OH, tabulky, další ceny ... Nechme bokem, že každý prezident tam pak vmíchá své věrné - úsměv přínosu u F.R. Čecha, D.Hůlky ... Horší ovšem je, že hradní pán došel k takové pověsti, že oceněním je - být neoceněn ! Např. - Nechte V.Mišíka zpívat ... :-)

0 1
možnosti
VS

Máte se načekat...

Onemanshow je na TV Barrandov právě a pouze proto, že podobná otázka nezazní ani omylem.

2 0
možnosti

Vážím si biathonistky Gabriely Koukalové, nejen za sportovní výkony, která by od Zemana, vyznamenání nepřijala. Vy Nožičko, mu lezte stále do zadku.

6 7
možnosti
JN

Pane Šmejkale, vás přesvědčovat nemá smysl. Takže jen faktická poznámka (tak jako již minule): v prvním souvětí máte opět jednu čárku navíc. ;-)

5 2
možnosti
ZH

S vaším článkem se dá skoro souhlasit. Ale rozlišoval bych mezi rozčilováním a nenávistí. Rozčílit se je lidské a také to občas bohužel někdy provedu, ale nenávist právě sahá ža za smrt, obrací se do věčné symbolické roviny. Ať si koneckonců vyznamenává a amnestuje podle práva MZ koho chce, ale proč bylo nutné říci koho nevyznamená? To je šokující nenávist.

10 0
možnosti
RJ

No, konec konců, ať si Eman vyznamená koho chce - jako president na to má právo. Ale nechápu, proč má zapotřebí zdůrazňovat, koho nevyznamená... to evidentně napovídá tomu, že záměrně a škodolibě provokuje své odpůrce, navíc v případě pana kardinála Vlka "brnká" na struny antiklerikálního populismu...

15 2
možnosti
JN

Viz to, co jsem odpověděl panu Hornerovi.

0 0
možnosti

Takhle si to myslím taky.R^

7 2
možnosti
JN
JL

Myslím, že se jedná o typicky Zemanovskou čertovinu. Jen aby bylo o čem mluvit.

Jedním ze smyslů udílení cen, má být pro veřejnost určité překvapení. Pokud si dobře vzpomínám na ten loňský cirkus, kdy se Forejt dušoval, že nic neprozradí ani kdyby ho mučili. A teď najednou, bác ho, Zeman o tom paplá už teď. Takže klídek.

4 3
možnosti
JZ

Sice u nás poněkud přituhuje, ale pořád není tak zle, pokud mají občané (např. blogeři a diskutéři na iDNESu) právo jak souhlasit s prezidentem a psát o tom, tak i nesouhlasit s prezidentem a psát o tom. Že tak mnozí z obou stran činí vulgárně a jsou na štíru s demokracií, to už je věc jejich vychování.

5 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Nožičko, souhlas. Ta nenávist odpůrců pana prezidenta je opravdu něco hodně trapného. Není třeba ho oslavovat (ani já s ním v mnohém nesouhlasím, nejsem jeho zastánce, i když jako mnoho si myslím, že v minulé volbě byl tím menším zlem), ale je třeba přijmout fakt, že je to prezident naší republiky. Takže nenávistné výpady a trapné urážky, hodné tak "páté cenové", nejsou rozhodně na místě. V normální diskusi bych si dovolil tvrdit, ač pan Zeman v poslední době ztrácí šmrnc, že by tyto trapné urážeče rétoricky a argumentačně naprosto "rozsekal", protože se nezmůžou na víc než házení slovního bahna. Takto vyjadřované názory spíš svědčí o jejich intelektuální malosti, než o nějaké vlastnosti pana prezidenta. Pro vás karma za upozornění na tento nešvar.

21 4
možnosti
JN

Díky a souhlasím s Vámi.

2 0
možnosti
Foto

Bohužel, Josefe, převzít vyznamenání od tohoto prezidenta začíná mít pachuť trapnosti jeho předešlých projevů....

Věřím, že Martina Sáblíková ve své skromnosti a pokoře by i toto vyznamenání přijala důstojně (jde přece o státní vyznamenání), já bych jí ovšem přála aby ji vyznamenal někdo méně kabaretiérský....

9 13
možnosti
JN

Ohledně toho prvního odstavce máte bohužel trochu pravdu, ovšem na druhou stranu i když kolem udělování vyznamenání jsou od doby, co je na Hradě Zeman, vždy vzrušené debaty (hlavně kvůli tomu, kdo si ho nezasloužil), ten samotný slavnostní ceremoniál mi vždy důstojný přišel.

A ohledně toho, který konkrétní prezident to vyznamenání udělil - víte, tam je zase třeba problém, že např. Václav Havel, co si tak vybavuji, vyznamenával sportovce poměrně málo...

3 1
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 39,71
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik