Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

To je zas blábol. Jde o to, aby řádově odhadli údaj. Jde o to, aby netvrdili, že rozloha ČR je 1 000 000 km čtverečních, že u nás je 100 000 obyvatel apod. Protože pak se lidi nechají lehce svést různými fake news a podobnými sračkami.

A jestli je uprchlíků 10 nebo 100 je už celkem jedno, podstatné je, aby si nemysleli, že jich je tu třeba 500 000.

Protože pokud mám aspoň trochu reálnou představu o nějakých základních věcech, dokážu z toho vydedukovat aspoň přibližně správné závěry. A nenechám se chytiti joudy jako je Tuump, který tvrdil, že nezaměstnanost v USA je 42 %.

0 0
možnosti
LF

L19u51k85á37š 20F95o58k53t

27. 6. 2017 1:08

Vy si hned 2 Eritnejce adoptujte, ju? :-P

0 0
možnosti
BV

Někteří antiuprchličtí zaslepenci jsou natolik hloupí, že ani nepoznají, že autor článku má na uprchlíky evidentně stejný názor jako oni sami... Co k tomu dodat?... komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí...

0 0
možnosti
RS

"A místo toho věnují spoustu úsilí a času tomu, aby si žáci na základních a středních školách vštípili znalosti, které z drtivé většiny zapomenou."

A copak by si ten pán jako představoval? Mozek je potřeba trénovat a to ustavičným cvičením jak paměti (drcení se látky do zblbnutí), tak logickým uvažováním (matematika), je potřeba trénovat zručnost a ohebnost vtvarný cit, ... Ale je jasné, že člověk, který bude mít v hlavě příliš mnoho informací (natož pak třeba o historii, kterou se snaží hlavy pomazané vymazat), je nebezpečný a těžko se s ním cvičí jako s cvičenou opičkou a vůbec tak nějak nedělá to, co si oni přejí.

1 0
možnosti
Foto

Já to také nevím, a kdo to ví? Stačí se porozhlédnout v Praze, v Brně či v Teplicích tak jich zde už je několik tisíc ale s tím rozdílem že mají platné doklady některé západo evropské země. Pobírají sociální dávky např. v Německu a pak zde si žijí jako lordi k nemalé radosti Českých děvčat.

5 0
možnosti
JC

J23i66ř20í 17C23á61s76e31k

22. 6. 2017 13:20

No možná je taky otázkou, jak žáci vnímají termín "z blízkého východu". Protože tak jak vnímám blízký východ já, bych usuzoval, že číslo bude pěticiferné.

4 0
možnosti
JL

Mě by spíš zajímalo, jak se tato partička novinářů a zaměstnanců neziskovek vůbec do škol dostala. Na jedné straně se tváří, že bojují proti propagandě a hoaxům, ale jejich hlavními zbraněmi jsou přitom jen další propaganda a další hoaxy. Např. ještě loni bylo jejich oblíbeným tvrzením, že mezi imigranty je sposta vysokoškolsky vzdělaných lidí, lteří pomohou nastarovat evropskou ekonomiku.:-P

9 0
možnosti
IH

Po pravdě řečeno, vyznat se v dnešním světě a informacích, které se na nás valí ze všech stran, je pro život mnohem důležitější než znát životopis Gabčíka a Kubiše.

Že Heyrovský vynalezl kontaktní čočky je možná super, ale pro běžný život je to naprosto na nic. Husovo dílo taky nikdo nečetl. Jediné, co si o něm pamatujeme, že ho upálili.

Takže ano, škola by měla v první řadě děti učit kritickému myšlení posuzování zdrojů, ze kterých informace pocházejí.

1 10
možnosti
JN

Ohledně Kubiše, Gabčíka, Husa: já nikde nepíšu, že by žáci měli detailně znát jejich životopis, ale pokud někdo neví ani to, čím byli tito lidé významní (což jsem měl na mysli), tak je to prostě ostuda.

Ohledně Heyrovského: on je významný něčím jiným, než co jste Vy uvedl - kontaktní čočky vynalezl Wichterle. ;-)

A teď to hlavní: souhlasím s Vámi, že vyznat se ve světě informací bude důležitější čím dál víc. Ovšem pokud jste můj článek četl pozorně, tak já v něm narážím především na to, že pan Kartous, který tento nedostatek u žáků ZŠ kritizuje, tím svým tvrzením, že se v případě uprchlíků jedná o jednotlivce, neprokázal, že by se v dnešním světě informací sám dobře orientoval.

10 0
možnosti
JS

Na to jaký plat berete byste se neměl ptát na takový hlouposti, skoro každý občan si nepřeje mít ve své zemi žádného uprchlíka, tahle země je natolik vybrakovaná různými zloději a tuneláři že už nemá na to aby ještě někoho živila a pokud se mnou nesouhlasíte doporučuji Vám abyste u sebe nějakého migranta ubytoval a potom si popovídáme o uprchlících.

1 0
možnosti
KB

To píšete komu? Autorovi blogu, který to kritizuje? Že jste si přečetl jen nadpis?

8 0
možnosti
Foto

Mě ani tak nevadí že žáci neznají to či ono. Dnešní svět je tak složitý že i dospělí se v tom moc nevyznají. Vadí mi a dost např. šikana, závislost na počítačích, telefonech a fetu. Oblbování školou v historii a náboženství, chybí výchova k vlastenectví a malá autorita učitelů jak ze strany úřadů, rodičů tak i dětí. Celková nevychovanost mládeže za což může celá naše věčně rozhádaná společnost.

3 0
možnosti
JR

Smím-li, nebudu reagovat na blog jako takový, ale rovnou na pana Kartouse:

Vážený pane Kartousi,

kolik je v současné době v ČR uprchlíků? A počítáte mezi uprchlíky i ekonomické migranty například z Iráku nebo Afghánistánu? Při Vašem vzdělání (neb jste ze, jak se říká, staré školy) jistě znáte rozdíl mezi těmito dvěma výrazy.

Já, pravda, nepracuji v neziskovce, ale v azylové politice se pohybuji, abych tak řekl, profesionálně, takže znám spisy těchto "uprchlíků", vím, jaké udávají důvody v žádosti o udělení azylu. Čtete tyto spisy? Nebo jen novinové články?

Pokud se k těmto žádostem nedostanete (jako že asi ne), rád vám o tom něco málo sdělím: nejčastějším důvodem bývá chudoba, tedy "chtěl bych žít v České republice, pracovat a mít se dobře". Naštěstí, přes veškerou snahu mnohých pseudohumanistů, právo "mít se dobře" dosud v Listině základních práv a svobod zakotveno není.

Dalším častým důvodem je obava z pronásledování někoho z rodiny, obyčejně bývalý manžel, příbuzný manželky apod.

U kosovských Albánců to pro změnu téměř bez výjimky je obava z krevní msty, to je takový jejich folklór, něco jako u nás dožínky.

A abych nezapomněl, velmi častým důvodem je poněkud bezelstné "mám tam dluhy a bojím se věřitelů".

A teď bych s dovolením zopakoval otázku - kolik je v ČR uprchlíků? Za odpověď děkuje

Jan Richter

18 0
možnosti
JR

Nepiště Kartousovi sem, napište mu na Britské listy, tam je jedním z kemnových autorů.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik