Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Domnívám se, že spousta lidí by docela ráda viděla nějaký zcela objejktivní (!!!!!) film i o Gottwaldovi nebo o Havlovi. Ale to není možné, protože je třeba plnit politické zadání, tak jako jej plní třeba Ustav pro studium totalitních režimů.

Pokud jde o dotace - nejvíce mi vadí nesmírně velkorysé dotace na takové zbytné věci jako jsou profesionální sport a na šoubyznys, ale chybí peníze na zcela podstatné a opravdu nezbytné věci..

7 0
možnosti
LU

"Němečtí producenti se chystají natočit film o islámu a uprchlících, který téměř jistě Českou republiku ve světě poškodí.";-D;-D;-D;-D;-D

Tento výrok si zaslúži ocenenie ako "najväčší blud blogov na idnes"

(význam slova blud: chorobné a nevývratné přesvědčení neodpovídající realitě, ale svědčící o poruše percepce, myšlení i emocionality, celé osobnosti)

Pre Česko je len + keď sa celý svet dozvie resp. si pripomenie, že Česko je bezpečná krajina kde nehrozia teroristické útoky.

3 1
možnosti
VK

Tak jsem se podíval na ten odkaz. Dojmologie jednoho člena. Dvěma z pěti se zdál projekt divný. Pán už dokonce věděl, jak film vyznívá dříve, než byl natočen. Tomu se říká smrt z leknutí. Jen abychom byli v obraze. Zahraniční filmaři u nás docela točí. A pro vaší informaci, v dost filmech jsme vykreslováni jako postkomunistická rezervace. Možná právem. Neměli bychom jim komisí omezit filmování?

8 2
možnosti
JN

Já si rozhodně nepřipadám, že bych žil v nějaké rezervaci. Takže bych to viděl spíš na dojmologii jednoho Václava Kopřivy.

4 2
možnosti
Foto

Já osobně bych byl pro, aby takových filmů vzniklo několik. Čím více se bude vědět o našem postoji k uprchlické krizi, tím méně zájemců o azyl se najde.

15 0
možnosti
TT

Ten film ale neřekne, proč nechceme následovníky proroka. Ten film řekne, že je nechceme, protože jsme blbí. A zlí. A špatní. A škodliví Evropě. A líní. A neschopní. Atd. atd.

0 0
možnosti
VK

Proč nedat najevo svůj postoj? Nebo se za něj stydíme? Jinak, hledal jsem paralelu. Proč stát přispívá obskurnímu spolku Přátelé Ruska, který jde proti našim zájmům?

11 3
možnosti
JN

Aha, zase argumentace ve stylu: tamti zase bijí černochy... 8-o

6 3
možnosti
Foto

Jedna technická. Přiznám se, že ta pravidla pobídek pro zahraniční filmové společnosti detailně neznám.

Ale v článku je slovo vratka a přece ta pobídka vypadá tak, že se filmařům refunduje část peněz, u nás utracených?

4 0
možnosti
JN

Ano, je to tak. Při výrobě jakéhokoliv filmu se samozřejmě peníze utratí a část z nich se ve formě daní možná do státního rozpočtu dostane. Přesto, je podle Vás smysluplné poskytovat tu vratku i v případě filmu, který naši zemi nepropaguje, ale naopak poškozuje?

2 3
možnosti
MR

možná nepoškodí, možná se pak muslimové Česka budou vyhýbat jak špekáčkům

4 0
možnosti
JN

Jelikož jsem se teprve před chvílí vrátil z jedné zajímavé společenské akce, diskusi otvírám až nyní. Ovšem jak vidím, o nic jsem nepřišel, zejména pánové Polický, Bárta a Vrabec opravdu nepřekvapili. :-)

P. S. Scénář k uvedenému filmu jsem možnost číst neměl (předpokládám, že pánové Polický a Bárta také ne), ovšem v článku zmíněný pan režisér Dobeš jej četl a ve svém komentáři ho i stručně popisuje. Navíc zde i píše např. o tom, jak mu bylo ze strany některých osob kvůli jeho pochybnostem vyhrožováno odvoláním z komise. Pokud snad nevěříte - sežeňte si sobotní MF DNES a přesvědčte se.

21 4
možnosti
Foto

Je dobre, ze takovy film o islamu a uprchlicich v Cesku vznikne a snad to muslimy odradi se sem nakvartyrovat.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 40,02
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik