Diskuse

Neodsuzujme Češku za to, že jela do Egypta. Odsuzujme islámský radikalismus

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H51a60n73a 76V85l97k12o34v63á

27. 7. 2017 13:46

Ačkoli ten náš strach považuji za záměr teroristů (a útok na cestovní ruch), hodně, hodně bych váhala jestli se do Egypta nebo Tuniska vypravit... To už bych si raději odpustila šortky v SAE. Je to smutné, protože pro potápění jsou v Egyptě opravdu skvělé lokality.

0 0
možnosti
JN

V SAE tak hezké moře jako v Egyptě pravda není, ale bezpečněji tam nepochybně je.

0 0
možnosti
PB

.... si je držíme (zatím!) na distanc a přes to máme z tzv. východního bloku (V4), hnedle po Polácích, druhý největší ztráty,- ...... vážně může někdo uvažovat o vítání?!

1 0
možnosti
EH

Máte pravdu, že něco takového se už stává běžně v Evropě (v Londýně zařvali nejvíce také turisté), ale poměr teroristických útoků je stále větší v muslimských zemích. Turisty sice nikdo plánovitě neloví, zato to tam bouchá ve velkém.

Ale taky nechápu tu snahu házet vinu na oběť, ať už jde o znásilnění nebo okradení. Turistka se chovala tak, jak se od ní předpokládalo, nic riskantního nepodnikala.

3 0
možnosti
JS

Nevím co se děje, ale v poslední době s vámi často souhlasím, to i dnes R^

2 0
možnosti
Foto

Tak já se přiznám, že bych do Egypte jel hned a rád. A za levno ještě raději. Ale "brzdou veselosti" je manželka, která od roku 2011, kdy nám ministerstvo zahraničí cestu zrušilo, nechce o Egyptu ani slyšet.

2 0
možnosti
ZB

Karma.Za to,že vidíte rozdíl mezi obyčejným muslimem a fanatickým radikálním islamistou,který si od dalších fanatiku nechal vymýt mozek...to už zde spousta lidí není schopna rozlišit a podle toho některé diskuze vypadají.Oblíbeným cílem mnoha českých turistu je Bulharsko a vsadím se,že nikoho ani nenapadne,že by v této multikulturní zemi,kde muslimové tvoří 10 procent obyvatel mělo být právě proto nebezpečno...

6 0
možnosti
Foto

A občas také je. Nevybuchl tam, myslím v Burgasu, nějaký autobus s turisty?

1 0
možnosti
PK

Předem bych chtěl říci, že nejsem znalec islámu a korán jsem nikdy nečetl a vše co o této ideologie středověku znám je jen z doslechu od medií.Netrpím stihomamem, ale pokud byl vrah student a slušný mladý hoch pak je riziko ještě vyšší. Co když přeskočí kuchaři v hotelu,nebo pokojské, nebo číšníkovi...

Ten kdo se do muslimské krajiny vydá v rámci své dovolené by si toho měl být plně vědom a nést případné důsledky svého svobodného rozhodnutí. Asi se budu cítit lépe v evropských letoviscích, kde je pravděpodobnost excesu personálu,resp. okolí jistě nižší a to i při zvyšujícím se počtu imigrantů.

5 0
možnosti
Foto

Ale cílem těch útoků je egyptská vláda, která má být takto připravena o příjmy z cestovního ruchu,. Tuším z patnácti milionů na pět milionů turistů, tak to už je pěkný zářez.

1 0
možnosti
Foto

Jistěže je cílem poškodit vládu. Ale bohužel, zařvou u toho i nevinní lidé.

4 0
možnosti
TT

a) Rozdíl mezi umírněným a radikálním muslimem je jeden den.

b) Kdo chce kam, pomožme mu tam.

Dubai asi čímsi nadchl, ale obhajovat muslimy a muslimstány je trapas.

0 1
možnosti
ZB

Jo,máte recht.Ještě jeden podobný blog a autor dostane odpornou nálepku pravdoláskaře,vlastizrádce a sluníčkaře.Kdoví jestli v Dubaji tajně nepřijal islám a už je z něj muslim...;-)

5 0
možnosti
MN

Neodsuzovat turistiku do destinací, kde hrozí útoky islámských radikálů? Proč neodsuzovat? Vždyť jak je tomu dávno, co jsme odsuzovali dvě Češky, které se vypravily do hraničních oblastí Afganistánu a Pakistánu a byly zajati také islámskými bojovníky.....

Prostě si musíme zvykat, že země, kde je islám velmi rozšířen přestávají být bezpečné a zvažovat, zda stojí za to riskovat, že tam dojdu jako nemuslim újmy.

Mimochodem, pojedete se podívat na islandskou sopku, pokud tam začne docházet k projevům sopečné činnosti a bude zřejmé, že dojde k erupcím?

12 0
možnosti
JN

Tak srovnávat z hlediska nebezpečí oblast, v které se pohybovaly "Hanča a Tonča", s týdenním pobytem v egyptském turistickém letovisku, mi přece jen přijde trochu mimo.

8 0
možnosti