Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

psali 9% všech migrantů ... takže já to chápu tak, že těch 9% jsou pracovníci z Ukrajiny, Ruska, Běloruska , Srbska ...i třeba z Vietnamu ... z těch Afričanů nebude pracovat nikdo ....

5 0
možnosti

Ano, tak bych to viděl i já.

0 0
možnosti

Jestli paní ministryně tvrdí, že během 5 let vstoupí do pracovního poměru 25% migrantů, tak pokud ona říká to číslo 25%, vsadím so s kýmkoli, že to bude nanejvýš 15%. A to si myslím, že jsem ještě hodně velký optimista.

Propaganda vždy přikrašluje čísla ve svůj prospěch. Dělá to u čísel platících pro přítomnost i pro budoucnost, ale u těch pro budoucnost to dělá ještě o to spíše, že v danou chvíli, tedy v okamžiku vyslovení, to nelze nijak zkontrolovat.

Kdyby řekla 50%, tak by hodně velký optimista mohl věřit 25%. Ale když řekla 25%, tak hodně velký optimista může věřit 15%.

1 1
možnosti

.... tak de to pomalu, ale za chvilu to bude 10% a jednou aj 50,70,100% a Helmuti už nebudou muset hákovat,- ....... teda ešivá tam nějací vůůůbec zbydou, žejoVEU?!

6 0
možnosti
Foto

Kolik honáků velbloudů a nosičů vody Evropa potřebuje?

7 0
možnosti
Foto

Tak ti nosiči vody by se mohli uplatnit v cyklistice, ne 8-o?:-)

0 0
možnosti
Foto

I68v25a63n 74M56a68r40e14k

16. 8. 2017 21:38

Tak ono to není tak jednoduché , upíchnout tolik nových inženýrů a doktorů na nové pozice . ;-(

6 0
možnosti
Foto

V émže článku je například psáno i toto:

Analytici se však domnívají, že většina migrantů se v současné době účastní vzdělávacích programů. „Brzy by se Německo mělo dočkat pomocné pracovní síly,“ píše server Quartz.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/migranti-prave-nemecko-zamestnanost-dsd-/eko-zahranicni.aspx?c=A170815_145406_eko-zahranicni_are

A těch 9 % není zas tak málo když započtete, že minimálně 1/3 uprchlíků jsou ti, kteří jsou nezaměstnatelní (děti, matky v domácnosti, zdravotně handicapovaní....), že značná část z těch co přišla se teprve vzdělává ....

Např učiliště u nás trvá minimlně 3 roky a uprchlíci by měli získat kvalifikaci za pár měsíců často bez znalosti jazyka?

Kolik jich bude zaměstnáno za 2,3,4...let se teprve dozvíme, ale ti co přicházeli v minulosti (a patří do kategorie práceschopných )jsou v drtivé většině zaměstnáni.

4 10
možnosti

V článku se píše o tom, že jde o uprchlíky, které registrovaly pracovní agentury. Ale i kdybyste měl dejme tomu pravdu, že 1/3 z nich jsou děti či matky v domácnosti a odečetl je z celkového počtu, tak mi těch 34 000 zaměstnaných pořád vychází na necelých 13 %.

3 1
možnosti

Karma a podtržení myšlenky, že styl úvah špiček EU a dalších západoevropských politiků je hrubě iracionální, pokud nejsou schopni předvídat, jaké důsledky může liberální imigrační politika přinést. Tento nezvládnutý experiment historie nepochybně odsoudí a naši nástupci s jeho následky budou zápasil celé generace.

11 1
možnosti
Foto

H24a25n10a 15V29l58k14o64v32á

16. 8. 2017 20:48

R^Zejména by se ti naši politici měli poučit. Protože ten náš pracovní trh skutečně potřebuje pracovníky na místech, kde někteří naši spoluobčané na dávkách pracovat nechtějí, ale tu ochotu pracovat vidím spíše na lidech z Ukrajiny a Polska.

"Uprchlíci" mají o životě úplně jiné představy, což už i u nás předvedli svým úprkem k Německým hranicím.

Jen z hloubi duše doufám, že neprojde ta stupidita "jednotné sociální dávky pro uprchlíky".

14 2
možnosti
Foto

Karma.

Opravte si, prosím, v nadpisu i v textu procenta. „Devět procent“ jsou dvě slova, proto jako dvě slova musíte zapsat i „9 %“, tedy s mezerou.

Bez mezery („9%“) je to jen jedno slovo – devítiprocentní, případně devítiprocentně.

7 1
možnosti

Děkuji za karmu i za upozornění - opraveno.

4 0
možnosti

Na našem trhu chybí i zedníci,řidiči autobusu,všichni možní řemeslníci,pracovnice v sociálních službách a tak bych mohl pokračovat,opravdu nám nechybí jen lidé z vyšší kvalifikací,třeba otec součastného londýnského starosty byl řidič autobusu...Pro spoustu uprchlíku,záměrně píši uprchlíci protože lidé ze skupiny ekonomických migrantu čekají na deportaci nejsou ve statistice zahrnuti,není určitě lehké začít znovu a každý začátek je dobrý.Jak to vidí domácí Němci?Merkelová je stejně silná jako před migrační krizí a znovu bude s velkým náskokem zvolena.Němci uvažují racionálně a díky Bohu je nezachvátila stejná hysterie jako dost našincu...

2 10
možnosti

P64a92v73e50l 30V11é10b26r

16. 8. 2017 20:26

"Němci uvažují racionálně a díky Bohu je nezachvátila stejná hysterie jako dost našincu..."

Tak to je tedy průšvih!

11 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS