Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

1) Vy chcete obvineneho premiera, estebaka, lhare a podvodnika?

2) Babis se se Zemanem dohodla o vzajemne podpore. Ktera strana by jinak pri tak obrim vitezstvi nepostavila vlastniho kandidata do voleb?

3) Zeman svymi vyjadrenim poprel vse, co v minulosti rikal o presumpci viny i 101 podpisech

4) samozrejme existuji i jina reseni - co treba odchod Babise do ustrani?

5) BTW, slovo nejoptimalnejsi neexistuje :-)

3 3
možnosti
JN

Já jsem Babiše nevolil a uvítal bych, kdyby byl premiérem někdo jiný. Což ale neznamená, že nectím výsledky voleb, a proto mi přijde zcela logické, že Babiš jako šéf vítězné strany má dostat šanci sestavit vládu jako první.

Co bude dál, se teprve uvidí a přijde mi jako neakceptovatelné, když Kalousek již dopředu straší tím, že Zeman chce nechat vládnout Babišovu vládu bez důvěry celé 4 roky. Pokud by snad něco takového opravdu měl v úmyslu, pak je zde přece možnost zabránit tomu tím, že si poslanci odhlasují rozpuštění Sněmovny.

4 2
možnosti
AK

Lidé musí někomu věřit.

Staří politici si myslí, že budou jen krást nebo krádeže krýt a lidé je budou pořád volit. Lidé by měli pořád volit ty přátele starých pořádků, kdy malí zloději přijdou do vězení, zatímco ti velcí zloději přijdou jen do novin. Jenže to se nestalo a tak je kolem toho takový kravál.

Kalousek ví co dělá, když bije na poplach že je ohrožena demokracie nebo když straší Ruskem - odvádí tak pozornost té špíny, kterou hájí.

Lidé se cítí poškozeni a okradeni těmi všemi zkrachovalými bankami, jejichž sanace vyšla na bilion korun, Pandury, CASA-mi, solárními barony, OKD, a řadou dalších kauz bez jakéhokoliv viníka a trestu. Vidí to - a správně - jako selhání systému a jeho institucí. Ve srovnání s tím jim připadá Babiš a jeho - zatím zcela imaginární a nade vší pochybnost neprokázaná - provinění jako pár drobných.

A tak začal boj podobný tomu v USA - Babiš proti deep state.

Demokracii ohrožuje především postoj Kalouska a Fialy, kteří nehodlají respektovat vůli voličů. A to blokováním vytvoření vlády.

6 7
možnosti
RC

50 mega jsou pro Vas drobne?

A jak Babis k majetku prisel Vas take nezajima?

3 2
možnosti
Foto

Fotografie obličeje pana Kalouska po volbách by mohla v učebnicích psychologie ilustrovat jak vypadá stav frustrace.

10 5
možnosti
Foto

I55v67a32n 32M56a48r55e44k

31. 10. 2017 21:39

5.01 % "šéfuje" ? 8-o Rv

7 1
možnosti
RC

no 30% take ne.....

1 1
možnosti
JP

J59a22n 93P74a73v77l91í76k

31. 10. 2017 20:59

Pokud jde o férovost M. Kalouska, nevšiml jsem si, že by klamal voliče způsobem, že by měnil názory podle lidových nálad, jak to předváděl před časem Paroubek a toho pak překonal Babiš, který byl schopen do druhého dne tvrdit něco zcela opačného. Nevšiml jsem si, že by jako člen vlády byl neloajální vůči svému premiérovi či kolegům, tak jak to předváděl bývalý ministr financí Babiš. Taky jsem si nevšiml, že by usiloval o destrukci parlamentní demokracie, tak jak to hlásá a usiluje o to Babiš. Přesně naopak. Kalouskova výzva je pouhým testem, jak se zachovají ostatní strany, které něco hlásají a zda jim skutek uteče. Nejde totiž o nic jiného, než zabránit tomu, aby Babiš začal řádit podobně jako komunisti v 50. letech. Babiš jako estébák, komunista, bezohledný podnikatel likvidující konkurenci k tomu má všechny předpoklady.

16 8
možnosti
Foto

Kalousek je křivák jak od pohledu, tak od skutku. Neznám podlejšího a zákeřnějšího politika.

5 5
možnosti
Foto

Jestli to tak půjde dál a opravdu to dojde k dalším volbám, tak volím ANO.

8 5
možnosti
Foto

1/ To co navrhuje pan Kalousek je v souladu s našimi zákony a je to legitimní možnost jak bránit "ohýbání" Ústavy Zemanem a Babišem. Pan Kalousek to nemůže vynutit a pokud by ostatní strany o tomto postupu přesvědčil a získal pro svůj návrh více než polovinu poslanců pak je to zcela v souladu s demokracií. 2/ Většinová vláda může bez větších problémů vzniknout pokud se z politiky ztáhne Andrej babiš nebo pokud se té vlády nebude on osobně za ANO účastnit. Jak KDU-ČSL tak ČSSD neodmítají ANO jako takové, ale odmítají vládu s Babišem

11 4
možnosti
PK

Nechte pana Kalouska dělat jeho ,,Práci" nic jiného neumí. Zastupuje přece svými činy své voliče. Je přece prima, že se mu podařilo vymyslet alespoň něco, i když to kvalitu zákonů a rychlost jejich uvádění do praxe zcela jistě neovlivní.:-)

5 3
možnosti
Foto

... kvalitu zákonů;-D on je zmínil i autor; no, kdyby to na chvíli zastavilo "výrobu" všelijakých nesmyslných zákonů, vůbec nic by se nestalo, konečně by se třeba i právníci měli čas, ve všech těch "zákonných normách" zorientovat - to jen tak na okraj;-)

8 0
možnosti
PB

..... tak von férovej určitě je;-D,- s komančama to v minulosti válel takovým způsobem až sa ho zřekla jeho rodná KDU-ČSL,- snad proto šel do hompoltu s tem knížecím uspávačem hadů a je to tady znova!,- ...... vono je mu to darebáctví souzenýVEU!

7 5
možnosti
Foto

Celé by to byl nesmysl, kdybychom měli prezidenta ctícího ústavu. Pak by byl zárukou slušného, demokratického a ústavního postupu. Pokud ale bude tahle figurka na Hradě znova zvolena, je schopna nechat vládnout vládu v demisi, nebo bez důvěry parlamentu, 4 roky. Sice to nebude třeba proti ústavě, ale určitě to nebude košér. Z tohoto hlediska je čin p. Kalouska asi jeden z posledních pokusů něčemu takovému zabránit. Je ale vidět že tomu nejsme souzeni.

10 7
možnosti
MK

Košér by to jistě nebylo,ale jelikož volby dopadly tak jak dopadly a my zde bohužel nemáme většinový sytém,moc možností jak ven z patové situace není.....opakovat volby stále dokola,no na to snad ani nemáme finance.Respektovat vítěze,umožnit menšinovou vládu,sestavit rozpočet.To by bylo fér,ale to se zde asi nenosí.

9 3
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,94
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik