Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já si myslím, že SPD byly a KSČM byly zvoleny v demokratických volbách, ale problém je asi v tom, že na přední místo ve svých kandidátkách nasadili osobnosti se prazvláštními názory a ti se potom dostali do parlamentu. Ale je možné, že i kdyby tito lidé byli na zadním místě kandidátek, tak by je voliči možná zakoužkovali a i tak by byli v Parlamentu. Když by v SPD byli schopni nasadit do čela bezpečnostního výboru někoho, kdo nešíří evidentní desinterpetace, tak by nebyl takový problém. Novináři mají mít právo ve svobodné společnosti vyjadřovat své názory a třeba i určité osobnosti štvát, vést proti nim cílenou kampaň, když cítí, že jim tak velí jejich etika. Ostatně tak činí dlouhé roky bulvární tisk a je v této zemi neustále tolerován. Obdobné problémy jako Okamurovci má i pravice v Německu. Členové AFD pronáší extremistické názory ohledně například židovského holocaustu anebo nacistické minulosti Německa a vedení strany se k tomu nevyjadřuje. Nechává tyto členy zatím ve straně. Proto také stranu už opustilo několik jejich čelních tváří, ekonomů, vzdělaných lidí, protože s těmito extremistickými názory nechtělo mít nic společného.

0 0
možnosti

U komunisty ve vedení sněmovny s vámi souhlasím, tam problém nevidím. Ale ten Koten, to je vážně kvítko. Nejde snad o nebezpečí pro demokracii přímo, jen o to, že fakt, že se takoví jedinci dokáží dostat i do vedoucí funkce ve sněmovně, svědčí o pomalém přerodu naší společnosti. Někteří lidé používají termín "doba postfaktická". Ano, dnes již není tolik podstatné, jestli je něco podloženo fakty, jen to, že to úderně zní a říkají to ti správní lidé. Bohužel tyto postoje pronikají i do odborných kruhů a tam působí opravdu destruktivně.

0 0
možnosti
HJ

Ses zb8aznil? Tohle není útok, ale konstatování faktů.

3 0
možnosti
PG

To co predvadi porazene strany, to jen obhajuje ty duvody, proc dopadly, jak dopadly. Prazdne fraze, vytvareni strachu, zadna vize, zadne myslenky, zadna nabidka alternativy, neceho lepsiho, nic. Vubec nic.

4 2
možnosti
RM

Nejhorší je, že se prostě spoustě lidem nelíbí výsledek voleb a tak se mluví o ohrožení demokracie. Také nejsem spokojen a proto vyhlížím další volby.

Ale co - UK měla už být též nyní na kolenou po odhlasování brexitu a není. Lidé tam hladem netrpí, krize zatím nenastala a ano, nebudou to mít jednoduché, ale stopro z toho vyjdou s "bradou nahoru".

USA už taky měla být v krizi po volbě Trumpa, Trump už měl mít snad uzavřené registrované partnerství s Putinem atd.

Prostě vždy je někdo nespokojen.

Mne osobně jen občas zaráží, jak svou nespokojenost najevo redaktoři veřejnoprávní televize a to za peníze nás všech. Ale toť můj subjektivní názor.

Holt řeči se vedou, voda teče.

8 7
možnosti
NM

...když ona ta pověstná hůl se válí opodál ale vidí ji jen ten kdo ji chce použít a už neuvažuje,co bude dál;-O;-O

1 0
možnosti

Pro strašení nebezpečí pro demokracii platí hodně stará průpovídka o pasáčkovi, který tak dlouho volal že přišli vlci, až se na něj lidé vyprdli, když skutečně přišli.

Určití lidé prostě nemají soudnost ...

7 3
možnosti
KB

K29a40r42e57l 45B45o70k

30. 11. 2017 18:53

Tradiční strany by se měli snažit o co nejlepší umístění v příštích volbách " pokud ještě nějaké budou ".

3 0
možnosti
JP

J42a21n 66P78a13l50l39a44s

30. 11. 2017 21:30

Neumím si představit scénář, podle něhož by další volby nebyly. Můžete ho aspoň naznačit?

3 1
možnosti
Foto

Ohrozit demokracii by mohli jen zrušením voleb.

2 6
možnosti
RC

A Babis snad o zruseni voleb nesni? Tech senatnich.

Bez Senatu by mel pak vse jednodussi k dalsim cilum, o kterych jeste nemluvi.

13 8
možnosti
JH

J84a79n 56H75l86e41d63í58k

30. 11. 2017 16:38

poslanci zřejmě nikdy neodsouhlasí zákon, že v parlamentu může pan XY SEDĚT POUZE 2X ZA SEBOU. Dívat se a poslouchat tolik roků jednoho mazaného tlučhubu je pro voliče nepříjemné. Udělat ze zástupce lidu = povolání poslance do penze, přece nemá s demokracií nic společného.--- Atributem komunistů byl fakt, že ti vzorně poslušní seděli ve sněmovně a i jinde 50 let, a dnes to děláme úplně stejně.

2 7
možnosti
RC

pravidlo 2 krat a dost je pro zakonodarce naprosto nesmyslne. Nez clovek nacerpa nejake zkusenosti, nejakou dobu to trva. Navic ma i vyhodu, kdyz tam sedi nekteri dele. Rika se tomu historicka pamet. BTW, v cem mate problem? Mam pocit, ze 2/3 soucasne snemovny jsou novi lide.

Kolik poslancu sedi v PS nepretrzite rekneme 25 let? Tusite to? Muzete nejake jmenovat?

8 0
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,86
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik