Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

ad "Navíc, Vojtěch Filip byl místopředsedou Sněmovny zvolen v polistopadové historii již počtvrté a tento post zastával i po celé volební období, kdy vládní koalici tvořily ODS, KDU-ČSL a Zelení."

Argumentacni faul. Dobre vite, ze tehdy byla Snemovna rozdelena napul. 100 hlasu budouci vladni koalice, 100 hlasu budouci opozice.

Jinymi slovy - mela-li byt Snemovna ustavena, musel Topolanek a spol. ustoupit. Nebo si nevzpominate na hratky s mistem predsedy, kterym se nakonec stal traktorista Vlcek a ktery mel byt docasny a nakonec jim byl cele volbeni obdobi?

ad hon na Kotena - mne teda prislo dost ujete chovani SPD, kdy vedeni (Okamura, Fiala) poslalo novinare za Kotenem a ten se jim pak vyhybal. Mimochodem - nevzpominate si na odpoved jakychsi poslancu SPD? Kdyz se jich novinari na neco ptali, odpovedeli, ze se dohodli, ze medialne budou vystupovat pouze Fiala a Okamura. A proc? Protoze by to pravdepodobne ti ostatni intelektualne nezvladli na tak kvalitni manipulativni urovni, jako Fiala a Okamura. Staci si vzpomenout na par lidru z predvolebnich debat, mezi kterymi vycnival Mila Rosner. Strana, ktera se ohani primou demokraci a pritom odmita komunikova s medii je trochu schizofrenni, ze?

12 1
možnosti
JN

Myslím, že už jsme to spolu nedávno probírali v jiné diskusi: Sněmovna byla rozdělena v době volby vedení 100:100, ale pak nastoupili někteří přeběhlíci. A nic pak nebránilo "zásadové" ODS v tom, aby se vedení Sněmovny převolilo.

1 1
možnosti
JV

Neznám pana Kotena, ale myslím, že alternativně inteligentních lidí, dokonce ověnčených akademickými tituly z obou stan, mají i jiné politické strany v poslanecké sněmovně více než snesitelné množství.

Pan Koten zatím ještě neměl příliš možností seznámit veřejnost se svým intelektuálním potenciálem, ale věřte mi, je-li jeho koníčkem sledovat na twitteru či facebooku poněkud výstřední diskutéry a tím se snažit utvořit si vlastní názor na okrajové minority uživatelů PC, určitě tím neohrožuje demokracii, ale maximálně vlastní optimismus.

9 3
možnosti
Foto

Obávám se, že svůj intelektuální potenciál chovance ústavu už projevil. ;-D

9 4
možnosti
JP

J80a77n 18P42a61v43l34í69k

30. 11. 2017 15:40

Takové myšlení či přístup nazval B. Doležal nechumelismem. Chumelí se, ale ti lidé si to nepřipouštějí a budou tvrdit, že nechumelí. Bohužel si to uvědomí, až bude pozdě. A pozdě už je.

9 1
možnosti
Foto

Honzo, pozdě je na co? Sebrat Babišovi volební výhru? Ano, na to je vážně pozdě, na tom měly diplomatické strany popracovat před volbami a nedovolit Sobotkovi, aby se zesměšňoval.

11 8
možnosti
Foto

Inu, není kvalitou nad PL.

2 0
možnosti

P40a19v92e16l 74Č87e43r21n94ý

30. 11. 2017 16:07

No tak, konečně mám jasno...;-D;-D;-D

8 0
možnosti
Foto

Pokud by šlo jen o sdílení na FB, měl bych pro Váš článek větší pochopení. Mne mnohem více zaujaly konkrétní slova pana Kotena. Jsou-li projevy na hranici příčetnosti (byť i jen jako provokativní hra) kvalifikací na takovou funkci, pak by snad mohl žádat kdokoli o post jakýkoli. Ony tradiční strany se jistě mohly starat více, ale odpovědné za aktivity jmenovaného nejsou. Možná za budoucí, protože některým z jejich členů nepřekážejí.

9 0
možnosti
JL

Jediné nebezpečí pro demokracii jsou politici nebo politické subjekty, kteří jsou antidemokratičtí - historii učí, že to vždycky dopředu řekli - marxist-leninisti hlásali diktaturu a udělali ji, Hitler mluvil o nacionalismu a expanzi - a taky to splnil. Nevšiml sjem si, že by někdo ze současných politiků v parlemtnu mluvil diktatuře. Babišovi jde o kšefty, SPD je lehce nacionalistická a komunisti by rádi nějaký komunismus, ale sami to nedají.

3 3
možnosti
Foto

Obávám se, že jste zůstal pouze na povrchu jak historie, tak i reality.

5 0
možnosti
Foto

Asi máme výrazně jinak nastavená měřítka a hodnoty, protože já neviděl žádný hon, ale marnou snahu získat vyjádření od kandidáta na jednu z vrcholných funkcí tohoto státu v oblasti bezpečnosti. Vyjádření od člověka, jehož výrok a aktivity jsou v příkrém rozporu s dosavadním směřováním a politikou tohoto státu. Viděl jsem spíše aroganci, neochotu a asi i neschopnost. Vypadá to, na dalšího "GIGANTA" ve vedení státu. Tak to jsem viděl... na rozdíl od vás.

25 0
možnosti
JN

A přišlo vám OK i to, když příslušná redaktorka stále dokola kladla budoucímu šéfovi mandátového výboru otázku ohledně toho, jaký má názor na Klementa Gottwalda a Miladu Horákovou (přičemž Grospič hned po prvním dotazu vcelku výstižně odpověděl, že v době, kdy se tato zvěrstva děla, on ještě nebyl na světě). Mně to tedy na rozdíl od Vás přišlo jako laciná snaha někoho zdiskreditovat za každou cenu. A mohl bych pokračovat i ohledně první reportáže, ale každý si ji může přehrát a udělat si obrázek sám...

14 2
možnosti
Foto

Osobně si myslím, že větším nebezpečím pro naši demokracii je Kalouskův Demokratický blok. Přijímání muslimských migrantů dle kvót z Bruselu či rusofobie volající téměř po válce s Ruskem.

17 25
možnosti

P66a17v86e32l 88Č24e53r29n34ý

30. 11. 2017 14:43

Klasika ala Petřík....

13 6
možnosti
Foto

"Souhlasím s tím, že když je 28 let po sametové revoluci KSČM stále parlamentní stranou a její šéf místopředsedou parlamentu, tak to moc dobré vysvědčení pro naši společnost není. Ale neměli bychom za tuto skutečnost místo Andreji Babišovi spíše spílat takzvaným tradičním politickým stranám, které tu ještě donedávna vládly, že svou politikou nedokázaly přesvědčit všechny příznivce KSČM o tom, že jsou tu jiné, demokratičtější strany, které budou lépe hájit jejich zájmy?

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=636614";

Na které planetě žijete, pane učiteli?

Ty podle vás tradiční politické strany dostaly komunisty na bezmála polovinu jejich dlouhodobých volebních výsledků, tzn. necelých 8 procent a je to Andrej Babiš, který z této ministrany se špinavým kreditem udělal jednu z nejdůležitějších stran v parlamentu. Chápu, že se to vám a dalším milovníkům nedemokratických postupů nelíbí, ale je to tak.

25 7
možnosti
JN

Paní důchodkyně, myslím, že se jako obvykle mýlíte: na polovinu jejich předchozích volebních výsledků dostal komunisty především Babiš, neboť dle různých průzkumů nejvíc bývalých voličů KSČM přešlo právě k ANO.

Naopak soudný člověk by asi těžko uvěřil tomu, že by snad voliči KSČM přešli např. k ODS, TOP 09 či lidovcům. ;-)

11 1
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,29
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik