Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo, přesně tak! EU nebo hraniční státy mají ostatní žádat "pošlete vojáky, policisty, nebo se finančně podílejte na ochraně hranic". Ne nechat hranice děravé nebo dokonce z organizace Frontex s původně ochrannou funkcí udělat bezplatnou cestovku na aktivní dopravu ekonomických migrantů z Afriky do Evropy a pak kňučet, že to nejde zvládnout.

1 0
možnosti
PZ

Odpoved by mela byt:

My jsme Lybiji a Irak nerozvrtali tak at berou Uprchliky staty ktere to udelali.

1 0
možnosti
Foto

Takto, my jsme zpočátku nebyli v koalici ochotných v rámci prvního útoku na Irák, ale bylo tam Polsko, jež nechce přijímat migranty. My jsme ale v rámci své účasti v NATO na vojenské operace v Iráku přispěli vojenskou nemocnicí a tréningem irácké policie. Otázkou je, jestli by Kaddáfího režim opravdu vydržel, protože se proti němu začali bouřit lidi a byla velká vůle jej svrhnout. Pokud by se udržel u moci, tak by tam asi byla jedna vláda a jeho diktatura, případně by patrně přistoupil na jednání s opozicí. Ale nikde nemáte garanci, že by i bez útoku NATO nebyl Irák rozvrácená země se dvěma anebo více vládami. Stejně tak by se Husajn asi udržel u moci, ale sankce na něj uvalené by zemi decimovaly a decimovaly a obvytelstvo se tam nezačalo bouřit. Problém je, že tam v těch zemích žije hodně etnik, skupin, klik, které soupeří o moc a vliv a patrně tam bude docházet k různým střetům.

0 0
možnosti
JL

Možná bychom mohli vymyslet jakýsi migrační "průtok": migranti připlouvají do Itálie - vstupují do Evropy z Evropy jsou posíláni do Ruska - na Sibiř - do Mongolska - do Číny a pak se vracejí zpátky domů do Afghánistánu, Bandladéše, Iráku, Iránu, a arabských a afrických zemí, protože už je po válce a cestou zbohatli svou usilovnou prací a mohou se uživit jako učitelé jazyků. PS: Četl jsem jednu memoárovou knihu, jak zacházeli během druhé světové války Rusové s Poláky, kteří se ocitli na jejich území. Některé odvezli dobytčáky někam do kazachstánu, tam je odvezli na náklaďácích do stepi a odjeli: postarejte se o sebe. Bylo jim zcela jedno, že šlo o matku s malými dětmi. Kdyby je místní obyvatelé nezvali do svých jurt, velmi brzy by byli mrtví. Možná řeknete, že svět pokročil a není válka. Ano, svět pokročil, ale z Afriky se k nám na sever chystá asi 100 milionů lidí , a to neuživíte, pokud nehodláte jít dolů se svojí životní úrovní, a to nechce nikdo.

1 1
možnosti
VPS

Dobře jste to napsal, pane Nožičko!

Napada mne ale taková záškodnická myšlenka:

Co tak vzít. dobrovolně,do republiky několik desetitisíců migrantů, trošíčku je opečovat a pak jim nebránit, ale naopak, pomoci se přesídlit do jiné země EU (hlavně do Německa), protože volný pohyb osob je jednou se zásadních svobod, na kterých stojí EU.....

Co myslíte - stavěli by Němci slavobrány nebo spíš ploty?

4 0
možnosti
JN

Myslím si, že b) je správně. :-)

4 0
možnosti
JC

J26i68r48i 12C90e96e

6. 12. 2017 10:18

Doporučoval bych všem místním chytrákům, co tu blouzní o "solidaritě", vymýšlejí si neexistující právní předpisy a trpí záchvaty oikofobie, aby si přečetli primární evropskou legislativu.

Migrační a azylová politika byla a doposud (!) je ve výlučné pravomoci toho kterého členského státu. Tzn. ani jiné členské státy, ale ani Brusel, nemají pravomoc nutit jiným členům obskurního spolku antiEvropská unie přijímání nějakých voluntaristických dávkových turistů.

Dublin III stále platí a ještě nějakou dobu bude. Dublinská dohoda není ŽÁDNÝM (!)způsobem vázána na "Dohodu o partnerství 2014 - 2020", na jejímž základě probíhá podpora méně rozvinutých regionů, nebo jiné dotační programy.

Všechny výhrůžky Bruselu, že nedodržování ad hoc upečených opatření směřujících k nastavení relokací budou "trestány" krácením dotací jsou samy o sobě porušením Lisabonské dohody.

Příslušná řízení o infrigementu proti Maďarsku, Polsku a ČR ještě ani nezačala, protože samotný Brusel nemá jasno, v čem by vlastně porušení mělo spočívat.

Podle obecných zásad práva totiž nelze vymáhat nároky vzniklé z porušování smluv.

Takže kdo tady nedodržuje zákony?

20 2
možnosti
Foto

Díky za odkaz na rozhovor s italským ministrem obrany, byl hodně podnětný a mnohé jsem se z něj dozvěděla.

0 0
možnosti
PH

Já bych ty peníze použil na dorovnání korporátních platů na úroveň země jejich původu.

0 0
možnosti
PH

Psáno jako reakce na "vzdání se dotací".

0 0
možnosti

Říkat ne dokáže každý. Být konstruktivně destruktivní, to je umění. Dokážete si představit politika co řekne "ok, podle kvoty mám přijmout 500 lidí. Přijememe 5 000 lidí, neboť chápeme solidaritu a že je potřeba situaci řešit. Ale na oplátku chceme, aby se situace skutečně řešila a hranice se staly o dost méně prostupnějšími"? To se nestane

Co se samotné migrace týče, lze jí silně omezit. Ale není vůle

4 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik