Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Doporučuji všem přečíst Americkou tragédii, kde se řeší problém, zda byl vrahem mládenec, který chtěl milou utopit při plavbě na lodičce, v poslední chvíli si to rozmyslel, ale lodička se převrhla, milá utonula přes jeho pokusy ji zachránit.

0 0
možnosti
Foto

Může za to Kalousek a odpůrci hradního pána, pražská kavárna a EU...

2 1
možnosti
Foto

Tak jak to je? Manipulovalo se s mostem při, nebo těsně před průjezdem vlaku, nebo ne? Nemám čas to hledat, peču.:-)

0 0
možnosti
Foto

I38v44a74n 42M88a18r36e25k

8. 12. 2017 13:46

Doufám , že jste ty rohlíčky p.Jandová nespálila. Ano , na vině je stavitel který stavbu realizoval, ale "máslo na hlavě" mají i odpovědné drážní instituce. Ze své kariéry na draze vím, že omezení provozu, např výluka a nebo zavedení tzv. Pomalé jízdy se provádělo i při daleko menších akcích. Zabýval se vůbec někdo tím, jaký vliv měly na stavbu či rekonstrukci přemostění přes kolejiště desítky ne-li stovky tisícitunových vlaků prohánějících se v těsné blízkosti stavby plnou traťovou rychlostí ? Stačí když je např v nákl. vlaku byť i jeden vagon, který má tzv. "plochá kola" a ten dokáže vyvolat vibrace půdy na hezkých pár metrů od kolejového svršku . Jak znám kvalitu či techn. stav nákl. vagonů není to žádný neobvyklý jev. Zkrátka provozovat v blízkosti takové stavby žel. provoz bez omezení byla velká chyba, to je můj názor .

3 0
možnosti
VT

...zdá se mi to opravdu zvláštní - přeci existují postupy, jak co udělat, stavební dozor, stavební deník, kvalifikační předpoklady, pověření k výkonu práce atd. A pokud si někoho najmu na provedení práce a já za to inkasuji, pak zodpovídám za svůj výběr... Pokud to spadlo, má to jasnou příčinu, to ať mi nikdo nepovídá...[>-]

3 0
možnosti
VK

Asi gravitace, ne?

Já jen, proč neděláte soudního znalce?

1 1
možnosti
JE

Třeba pro mě je zasádní otázka to, kdo dal pokyn (pokud se to tedy nerozjelo "samo") k posouvání konstrukce do profilu tratě, bez povolení správce kolejí!!!!!!

0 0
možnosti
JR

J42a73n 47R74á71ž

8. 12. 2017 11:13

Vyslovuji domněnku, že se prostě soudce chtěl té meidálně sledované a složité kauzy nějak elegantně zbavit. To, co v odůvodnění svého rozhodnutí řekl, je z věcného hlediska kravina a jako "švejkovinu" lze rozsudek označit i z hlediska právního, ale účel to splnilo. Kauza se přesunula na stůl jiného soudce a když odvolací soud šalamounsky, jak už u odvolacích soudů běžné, vrátí kauzu zpět s nějakým dovětkem, například že se soud prvího stupně nedostatčně vypořádal s důkazy žaloby, tak soudce Pšenica onemocní, jen aby tu spletitou kauzu nemusel opět řešit.

PS. Kdyby soudce prohlásil, že když se ani po tolika letech znaleckého bádání vědeckých instutucí i expertů na stavebnictví nezjistilo proč most spadl, či kdo je za nehodu odpovědný , existuje důvodné podezření, že to má na svědomí Temná hmota vesmíru, působil by rozsudek na veřejnosti věrohodněji.

3 0
možnosti
RC

Jenze problem je, ze je znam pomerne dlouhy seznam chyb. Ale neni znamo, ktera z nich je duvodem nehody. Nebo maji odsoudit vypravciho, ktery treba vyslal vlak pozdeji, protoze kdyby jel o minutu drive, nic by se treba nestalo?

1 4
možnosti
BM

Nikde jsem se nedočetl že by si klidně tahali most nad kolejemi ale vůbec se nesnažili snížit rychlost vlaků. Zapomněli tomu mostu přidělat křídla?

0 0
možnosti
BM

Soudnictví. Je to jedna z několika institucí které u nás vytvářejí blbou náladu.

0 0
možnosti
RC

ma soudce odsoudit nekoho, jen proto, ze se hleda vinik, i kdyz neni jasne, co muze za to, ze to spadlo?

3 0
možnosti
MN

To opravdu nikdo nenapíše, že tam na kolejích vlak neměl co dělat! Pokud posunuji most tak samozřejmě může spadnout.

Vina je především na činitelích ČD.

0 0
možnosti
RC

kteri se ovsem nedozvedeli, ze tam nemaji jet. ;-D Protoze jim SZDC nic nereklo. Ale evidentne vite vice, nez soud.Rv

2 2
možnosti

Naše justice pracuje, bohudík, na principu, že když se nenajde viník, nikdo se neodsoudí. Občas to vede k nepříjemným situacím, jako v tomto případě, ale bohudík za to.

Spíše vidím opačné případy, kdy se v případech nešťastné náhody pečlivě hledá někdo, kdo zanedbal nějakou povinnost, aby se alespoň někdo odsoudil. Zbytečně

4 0
možnosti
JN

V tom s Vámi souhlasím - akorát mi přijde, že naši soudci jsou obvykle přehnaně horliví v případech, kdy např. při dopravní nehodě někdo nadýchá 0,2 či 0,3 promile a nehodu přitom fakticky zaviní někdo jiný, atd. Zatímco u velkých kauz se většinou viník nenajde.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1580
  • Celková karma 39,81
  • Průměrná čtenost 3246x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik