Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je zbytečné ztrácet čas učením věcí, které děti nepochopí a nic si z nich nezapamatují. Osnovy svým objemem připomínají kýbl, ze kterého se vědomosti musí v krátkém časovém limitu přelít úzkými hrdly do láhve. Učitelé musí chvátat a většina zůstane rozlitá mimo. Co si děti ze školy odnesou vidíme v různých soutěžích.

0 4
možnosti
RC

Osnovy uz leta neexistuji, rychlost si urcili ucitele ve VLASTNIM SVP

0 0
možnosti
DB

začnu poznámkou ke sportu......máte naprostou pravdu.......ve sportu vždy někdo zvítězí a někdo je druhý a někdo třetí...........a je to tak protože je někdo nejrychlejší a někdo o málo pomalejší a někdo o dost pomalejší a někdo je nejpomalejší..........

a teď PŘIJDE JAZYK...dokud bude existovat stupňování přídavných jmen a příslovcí, pak bude vždy někdo nejrychlejší a někdo nejpomalejší, ale bude i ten nejchytřejší a i ten nejhloupější............

Ale je tam malinký zádrhel.........sport se dá provozovat pro potěšení z pohybu a ze hry a z výkonu a to bez ohledu na to jestli jsem první druhý nebo desátý..........

a tak tedy jde o osobní nastavení člověka ............z Trumpova životopisu se dozvídáme, že nesnášel prohry a byl ochoten jakkoliv podvádět..........a to není ten správný přístup ...............

no a co se týká humoru.......ne každý to umí při výuce matematiky či jiné podobné vědy.......ale je vždy dobré nějak malinko tu suchopárnost vědeckou opepřit nějakým vhodným vtípkem.......nejde to pokaždé ale je to dobré odlehčení..........a upoutá studenty a to nejen na středních školách ale i na VŠ..........ale skutečně záleží na povaze kantora......a neviděl bych to jako přínos kantorům diktovat, kdy mají říci jaký vtípek......to musí přijít samo od sebe ze situace..........

9 0
možnosti
JN

Přesně tak. Jak už jsem napsal i v článku: když je učitel vtipný, žáci to umí ocenit, ale vymýšlet moderní vyučovací metodu typu aplikace humoru v matematice mi přijde nesmyslné.

5 0
možnosti
VS

Svobodný a svobodomyslný automechanik ( 18 let) neumí napnout řetěz na malém motocyklu. Svobodně se rozhodl, že to nepotřebuje. Maturant strojař neumí měřit na posuvce a nepozná volnou kladku. Maturant gymnazista nevidí rozdílu mezi bitím a bytím, takže vlastně nikdo neví, zda není náhodou agresivní násilník. Stavař neumí s metrem udělat na zemi pravý úhel. To je humor v nejkrystaličtější formě :-)

21 0
možnosti
JZ

J29a28n 92Z59i56e50g58l22e51r

13. 12. 2017 17:08

Tak třeba výuka dějepisu by se měla radikálně změnit. Jestliže hodina probíhá ve stylu otázka učitele: bitva na Bílé hoře, odpověď žáka 1620, a je to za jedna, tak vychováváme cvičené opice a nikoliv myslící bytosti.

3 5
možnosti
MD

Vidíte - vy ten rok umíte, protože vás to naučili. A chcete snad, aby odpověď žáka byla (a bohužel už jsou a budou) "Nevím, vypad ́mi internet na mobilu."

6 0
možnosti
JN

J65o67s13e29f 51N58i93k31l

13. 12. 2017 16:59

ˇ...odpověď jednoho učitele ZŠ: " Vlastně nezáleží na tom jestli se žáci něco naučí...bláhový učitel, který chce žáky něčemu naučit...nejdůležitější je, aby se žáci nestresovali...čekáme na ministra, který zavede jednotné osnovy, jednotné(stejné) učebnice a jasné požadavky co žák má umět a jak se má chovat...na ministra, který bude brát v úvahu názory a připomínky od zkušených pedagogů (určitě jich je u nás dost) a nepřebírat nařízení EU (např. inkluze...)..."

5 3
možnosti
RC

Takovy clovek by vubec nemel ucit

3 0
možnosti
RC

Tak to, ze neco nechapete, neznamena, ze to nemuze fungovat, mimojine na oblibenost vyucujiciho. Nase fyzikarka na nas byla v prvaku jako drak, spoluzak pa 13. petce rikal, ze uz se neuci, ze je to jedno a dostal dalsi. Ale ve tretaku (rok 88) uz jsme si povidali politicke vtipy a meli jsme s pani profesorkou dobre vztahy.

Na Ohmuv zakon sice nic nemam, ale tenhle vtip je fakt vybornej (neni od pani profesorky). Akorat, ze v beznem zivote nema cenu ho nikomu rikat (a to casto ani v pripade lidi s vysokou skolou):

Archimedes, Pascal a Newton hrají na schovávanou. Archimedes pyká. Pascal se rozhlédne a hbitě se schová do křoví. Newton vezme klacek, do hlíny vyškrábne čtverec metr na metr a postaví se do něj. Nijak se neschovává. Archimedes dopyká, rozhlíží se kolem sebe. Samozřejmě, že ihned vidí Newtona a volá "Deset dvacet Newton!" Newton v klidu řekne: "Tak to teda pěkný prd! Jeden Newton na metr čtvereční je přece pascal!"

Nerikejte, ze pak uz si studenti nezapamatuji vztah sily a tlaku!!

9 1
možnosti
TT

Kdyby bylo v té výuce míň fórků a víc výuky, možná bychom my čtenáři i angažovaných příspěvků nemuseli za tu výuku naplněnou fórky pykat. :-P

1 0
možnosti
Foto

obávám se, že vás v tomto směru čekají ještě hlubší zážitky.

P.S. je to důsledek přetlaku absolventů VŠ se sociologickým, či podobným zaměřením. Jinak neuplatnitelní, vymýšlejí podobné ptákoviny.

14 0
možnosti
Foto

Viďte, ale muší to tak být. ;-D

0 0
možnosti
MB

Už jsem školstsví vzdálen - pochopil jsem , že je , "Pouhých 28 let v reformách" . Život mi prokázal - veselost a soutěživost, má své místo. Humor jako vypouštěcí ventil a zaujme pozornost. Následně, je vše o soutěživosti, pak i prohra dobrá, ona posílí. To podstatné na závěr - Vy jste kreativní člověk s názorem, (čtu blogy). Zřejmě potvrdíte mé poznání, že asi není nic hroznějšího - kdy člověk v rámci výkonu své profese musí vykonávat opatření = Bludy, se kterými sám nesouhlasí ! To je schíza, pak i racionální snahy jsou načítány jako rebelantsví. Mj., mne to pak dovedlo k ŽL, u Vás asi k alternativě přechodu na svobodomyslenější školu - pracoviště ... :-)

5 0
možnosti
JS

Ředitel školy byl, respektive býval, autorita. Dodnes si pamatuji jak jsem přišel do školy se třemi vousy vpravo a se dvěma vlevo na mém "plnovousu". Potkal jsem soudruha ředitele a ten mně pouze stručně řekl, abych zítra přišel oholený nebo už nemusím chodit vůbec. Byl to soudruh ředitel, přesněji řečeno PAN ŘEDITEL. Může si to dnes někdo z těch současných pánů ředitelů dovolit? Pokud by to udělal, jakákoliv nána ho začne vláčet po soudech a nevím kde. Lituji, ale v tomto případě jsem zastáncem starých pořádků.

14 0
možnosti
Foto

Protože je škola vězení, tak stejně jako to vězení bude fungovat, jen když se učitelé budou k žákům chovat jako nekompromisní bachaři.

0 4
možnosti
PB

..... a jakej teda ten multikulti - feministickogenderově vyváženej moderní sport bez vítěze a poraženejch v tej Británii provozujou ?! ,- nebo voni ty poražený jako pozitivně zdiskriminujou a vyhlásijou za vítěze a vítěza, aby sa z tej radosti nezbláznil, prefentivně vyhlásijou za poraženýho ?!,- .... nebo jááák, doboha ?!?

2 0
možnosti
JB

Budou hrát fotbal bez branek a košíkovou bez košů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1589
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3227x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik