Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Některé feministické či „genderově rovné“ organizace často argumentují například tím, že průměrný plat žen je u nás nižší než průměrný plat mužů,

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=639249";

Ne, že bych se chtěla těchto organizací zastávat, ale mám dojem, že když srovnávají platy mužů a žen, tak srovnávají platy na stejných pozicích, takže ne švadlenu a IT specialistu.

7 0
možnosti
JN

I pokud je to pravda, je otázkou, u kolika konkrétních profesí to srovnávali. Navíc: co jsou to stejné pozice? I u prodavače přece záleží na tom, jestli je pokladní nebo spíš vybaluje v obchodě zboží, také je dost možná při finančním ohodnocení rozdíl, když někdo prodává v potravinách a někdo jiný v obchodě s průmyslovým zbožím či spotřební elektronikou (zatímco to první může dělat téměř každý, to druhé už tak úplně ne), atd.

0 0
možnosti
VC

Jaký je můj názor na neziskové organizace typu Gender Studies? Je to eklhaft!!

7 1
možnosti
JZ

To je úplně jedno, odebrat 7 milionů ve prospěch "podfinancovaného" sportu (sport, to je ta věc s miliardovými platy a zisky z reklamy), který má jen od státu dvě a půl miliardy, je pitomost.

4 0
možnosti
JM

Taky musíte vzít v úvahu tu pozitivnější správu že ty peníze by nešli na Gender Studies ;-D

9 0
možnosti
VK

Mnoho povyku pro nic. 7 milionů je pod rozlišovací schopnost jakéhokoliv resortu. V podstatě méně než drobné.

4 2
možnosti
VK

Jen dodám, plánovaný úřad pro sport, jako trafika pro Jandy a Hniličky za to, že propůjčili svoje známé tváře a jména ve prospěch hnutí Anofert, bude stát daleko víc.

4 7
možnosti
RJ

R17a22d83e33k 74J77a95r47o83š

17. 12. 2017 13:22

Myslím, že paní Eliška Junková, blahé paměti, zřejmě nejslavnější automobilová závodnice, by celou tu feministicko-genderovou bandu poslala "někam".

"Tato pozoruhodná malá paní Junková je vším možným jen ne dobrodružnou mužatkou, která by se potýkala s mocnými koňskými silami ukrytými v motorech. Seděla-li za volantem své žlutočerné bugattky, byla vždy zrovna tak ženská a elegantní, jako když seděla ve vlastním saloně a pohlížela z okna na krásné panoráma ́Zlatého města".

Ing. Alfred Neubauer, dlouholetý vedoucí týmu Mercedes Benz

25 2
možnosti
Foto

J12a32n92a 61M61a93j76o68v61á

17. 12. 2017 13:14

...a ještě...jednou jsem byla na nějakém workshopu Ligy ohrožených mužů. Prezentovali nějaké analýzy o postavení otců a tak jsme šli. Kromě toho, že analýzy nestály za zlámanou grešli (taková středoškolská úroveň), celé to setkání bylo hloupaté a o ničem. Workshopy byly povinnou součástí evropského projektu a tam mi bylo poprvé až stydno, jak blbé věci to stát podporuje. Takže za mne - ani jedna cesta ne.

10 0
možnosti
ZH

Jsem se mohl stát před lety ředitelem této organizace :-)

https://hlinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=240894

1 0
možnosti
Foto

J84a27n51a 18M46a20j89o12v22á

17. 12. 2017 13:09

Ony to ty genderové dámy myslí dobře a tak bych jim jejich organizace ráda dopřála. Ovšem se stejnými pravidly, jako mají třeba zahrádkáři, včelaři, ochodničtí herci a tvůrci keramiky. Tedy (více méně) za své.

Ale upřímně - já bych, s výjimkou pohybových aktivit pro děti, nepodporovala ani sport.

25 0
možnosti
DB

asi jde spíše o obsah těch genderových studií a jak se k tomu postaví. Skutečnost, že muži a ženy mají odlišné myšlení se již do povědomí lidí dostala, a tak je možné studovat tyto rozdílnosti a i vlivy těchto rozdílností na život a i to jak se vzájemně ovlivňují.......ale to asi tyto neziskovky nedělají myslím.........

Ale je fakt, že každý začátek je těžký a tak jak kdysi alchymisté byli praotcové chemie....možná i genderové neziskovky se vyvinou...ale to nikdo neví...to se ukáže až potom.........

Ostatně podle toho jak postupuje robotizace......

https://www.youtube.com/watch?v=AgkM5g_Ob-w

budeme potřebovat více lidí s humanistickým či polohumanistickým vzděláním........

2 8
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 40,01
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik