Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Nechce se mi to hledat, ale vy mi to určitě prozradíte - když už nyní kritizujete korejský vítr, považoval jste také za nutné upozornit na vysoké teploty při olympiádě v Soči?

"Soči se těší ze subtropického klimatu a průměrné únorové teploty tu jsou kolem deseti stupňů Celsia. V pondělí byly teploty na pobřeží kolem 16 stupňů Celsia. Dnes (11.2.2014) se podle meteorologů přechodně ochladí na zhruba deset stupňů, ale od čtvrtka teploty opět vystoupají k 16 stupňům.

Teplé počasí už má značné dopady na soutěže. Několik biatlonistů v mužském stíhacím závodu na 12,5 kilometru na měkké trati upadlo. Kanaďan Jean-Philippe le Guellec, jenž v době pádu vedl, si zlomil lyži. Zatímco čekal na novou, vypadl z boje o medaile a nakonec dojel až na 26. místě.

Trénink na sjezd žen, který se měl konat dnes ráno, byl zrušen. Ve skokanském středisku RusSki Gorki rozměklý sníh na doskoku přinutil organizátory v pondělí zrušit tréninky skokanů i sdruženářů.

"To není jenom rozbředlé, je to jako kaše a hodně těžko se na tom lyžuje," postěžoval si novinářům americký sdruženář Bill Demong. "Trať byla trochu moc teplá," prohlásil v parku pro extrémní sporty v Roza Chutor australský jezdec v boulích Dale Begg-Smith. V sáňkařském areálu Sanki si zase Lukáš Brož posteskl: "Počasí je špatné. Mělo by být chladněji, protože na tohle počasí nemáme správné čepele. Ovšem i ve vnitřních sportovištích se udržování ledu tak, aby nezačal měknout a tát, ukazuje být problematické. V rychlobruslařské aréně Iceberg Skating Palace se v pondělí při závodech na krátké dráze na některých místech ledu tvořily louže vody."

To rozhodně stálo za nějaký blog, nemyslíte?

4 0
možnosti
JN

Pokud to stálo za nějaký blog, tak jste ho měl pane Studený prostě napsat. ;-)

Jinak - máte samozřejmě pravdu, v Soči před 4 lety (a zrovna tak i před 8 lety ve Vancouveru) bylo dosti teplo. Nicméně pokud si pamatuji, tak žádný závod zde na rozdíl od Pchjogčchangu odkládán být nemusel, těch Vámi uvedených několik zrušených tréninků bych za velkou katastrofu nepovažoval.

0 0
možnosti
RC

Mozna nevite, ze je snaha, aby OH navstivily pokud mozno vsechny kontinenty. Nejde je delat porad v Evrope.

3 0
možnosti
JN

Jelikož se o sport zajímám dlouhodobě a intenzivně, tak tohle mi opravdu neuniklo. Naopak si nejsem jist, zda Vám neuniklo, že na asijském kontinentu již dříve byly zimní olympiády v Sapporu i Naganu, letní zase v Tokiu, Soulu či Pekingu. Navíc další letní v roce 2020 bude v Tokiu a zimní v roce 2022 v Pekingu.

2 0
možnosti
JS

No to je "expert" na všechno.

1 0
možnosti
PB

..... tak s tem větrem a deštěm nic nezrobíme, ale porád mi tam chybí ta vsuvka náhradních disciplín pro bratry a sestry z muslimskejch zemí,- ten originální tělní trikot,- originální výkon v rozdílu nikoliv setin od vítěze, ale hodin od předposledního, - schází mi to srdečné stmelení, jednota, solidarita!,- zkrátka schází mi ta korektnost a proto sa na to nedívam !,- ...... by samotnej Piééér Coubertin zaplakalVEU!!!

1 2
možnosti
VS

Cha cha, che che, chi chi...

0 0
možnosti
KT

Mělo ji dostat Uherské Hradiště, já to říkám pořád

3 0
možnosti
MK

Je docela normální, že v zimě mrzne a fouká. Zatím bych to nedramatizoval, pamatuji i horší situace.

Například na ZOH v Naganu se sjezd odkládal třikrát, na MS alpského lyžování v Morioce (1993) se z důvodu počasí vůbec nejelo Super-G mužů a MS alpského lyžování 1995 v Sierra Nevadě se kvůli počasí nekonalo vůbec (resp. bylo odloženo o rok).

Mimochodem, protestoval byste, kdyby se olympiáda konala o sto kilometrů severněji?

3 2
možnosti
JN

K první větě: viz to, co jsem již odpověděl níže panu Vlkovi.

K poslední větě: že by někdo přidělil pořádání olympiády KLDR, to si asi sotva někdo i při nejbujnější fantazii dovede představit.

Proto Vaši první i poslední větu považuji za trošku hloupé. Jinak s Vámi souhlasím v tom, že do konce OH ještě zbývá spousta času a věřím, že se všechny odložené závody odjedou.

1 1
možnosti
PN

Zrovna dnes, když zase všechno venku zrušili, mě též napadlo, zda mají nějakou statistiku o počasí v této oblasti v únoru, což by možná mohlo být důvodem pro nepřidělení OH. Takto je to samá improvizace, souhlas s Vaším názorem.

2 0
možnosti
PK

Nejúspornější by bylo olympiádu nepořádat resp. pořádat stále na jednom místě, např. v Alpách. O náklady by se účastnické státy podělily. Ale to jsem se jen zasnil.

Jinak k počasí - pamatuji si jaký problém byly sjezdové discipliny v Sarajevu na Jahorině.

2 0
možnosti
ZJ

Z Olympijských her se stává pomalu cirkus, s cílem vydělat MOV těžké prachy.

Za chvíli se bude platit i za namalování pěti kroužků.

Avery Brundage byl rozmazlený milionářský synek, který nepustil v Saporu na start Karla Schranze (že prý za reklamu dostal zaplaceno). Ale tou dobou se dali hry uspořádat za rozumné náklady.

Nyní je tou šou a je to sakra drahá.

Už je zbývá, že některé další budou organizovat Arabové.

2 0
možnosti
JZ

Radostná zpráva dne Slovensko - Rusko 3:2. :-)R^

9 0
možnosti
JN

Já jsem to pane Zieglere Slovákům rovněž přál. A výsledek Slovinsko - USA 3:2 (po prodloužení) mě také potěšil. :-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS