Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J62o86s55e32f 18K97l11a96t

1. 4. 2018 21:26

Ač ne vždy,dnes s vámi stopro souhlasím a karma

8 1
možnosti
MR

Nevim co si o tom myslet. Autor se odkopal tim demagogickym podsouvanim, ze budou chit zakazat sportovat a kulturnit. Mozna mu ale krivdim ze to byl umysl a jenom nepochopil o co vubec jde. Myslim ze tady nejde o nejakou viru ale jistou kulturnost a uvedomeni si naseho silenyho konzumu a rozezranosti. To ale malokdo pochopi, bo skromnost a pokora z lidi prakticky vymizely a se za necim honi a hrabe jen pod sebe.

3 16
možnosti
TT

Já teda žádné šílený konzum ani rozežranost kolem sebe nevidím. S nějakým bičováním sebe sama běž do kláštera, ale nevykládej nám duševně zdravým, že jsi kvůli tomu nějak lepší nebo že tím zlepšíš život na zemi. Obtěžuješ tím. Rv:-P

13 1
možnosti
MK

Zaujímavý článok. prinútilo ma to zamyslieŤ a zmeniť názor. Doteraz som predavačom držal palce....

Len aby to nedopadlo tak, že napríklad cez obed budú mať v reštauráciach a jedálňach povinnú 2hodinovú obedňajšiu prestávku.

9 0
možnosti
JN

Přesně tak, fantazie či hloupost některých zákonodárců v tomhle směru nezná mezí...

9 0
možnosti
JB

J76a96n 24B98u28r83i13a40n

1. 4. 2018 19:43

A víte o tom, že se kdysi třeba v Anglii obhajovala dětská práce tím, že přece je jen na nich, jestli budou pracovat a plošný zákaz jim vlastně něco nařizuje?

Nechováte se nyní podobně k prodavačkám v supermarketu?

1 10
možnosti
Foto

Ano, oba zákazy jsou zbytečné.

1 1
možnosti
Foto

Je mnoho profesí,kde je přítomnost pracovníku i o svátcích nutná.Další lidé pracují o svátcích tam,kam se ostatní,třeba učitelé chodí bavit.Sportovní areály,kulturní podniky a další.To je celkem přirozené.Je však nutné,aby byly otevřeny obchody,kam lidé chodí nakupovat a kde si nákupy mohou vyřídit ve všední dny?Nějak Vám z těch Vašich uvah vypadl člověk.Pokud bude víc lidí trávit svátky doma s rodinou než někde za kasou v obchodáku,tím to bude lepší.Nebo ne?Nebo si myslíte,že prodavačky z Lidlu,by raději nešly s dětmi na výlet,než by trčely v práci...?Vy osobní zkušenost v práci o víkendech a svátcích evidentně nemáte,já ano.A mohu Vám říci,že příplatek za práci ve svátek není opravdu vše....

4 9
možnosti
MP

No jo, ale v obchodu platí "náš zákazník, náš pán", takže pokud lidé chtějí nakupovat o víkendech, tak je v zájmu obchodníků vyjít jim vstříc a vydělávat na tom. Pokud by lidé dobrovolně nechodili nakupovat o víkendech a svátcích, tak by obchodníci brzo zjistili, že se jim nevyplatí otevírat a měli by zavřeno sami od sebe. Takže je potřeba přesvědčit lidi, že to je pro ně nevýhodné nakupovat o víkendech, (což půjde dost těžko, protože to je naopak velmi výhodné...). Mluvím rovnou i o víkendech, protože do roka tu máme novelu na zákaz prodeje minimálně v neděli.

9 0
možnosti
MP

No upřímně řečeno, při čtení některých příspěvků si opravdu připadám jak u Tatarů. To Vám, co to obhajujete, to nepřijde ani trochu nekoncepční? Zákony musí být psány koncepčně a musí platit pro všechny. Nelze přece vybrat určitou skupinu subjektů a pouze na tu uvalit nějaký plošný zákon, aniž by byl nějaký dostatečný a přesvědčující důvod, proč se vybrala zrovna tato skupina. Pokud někomu leží na srdci zaměstnanci, kteří musí pracovat i o svátcích, tak koncepční přístup by byl zakázat veškeré práce, mimo integrovaného záchranného systému (=hasiči, policie, záchranka a armáda), tzn. zavřou všechny továrny s nepřetržitým provozem, kina, divadla, restaurace, hospody, kavárny, fitcentra, zoo, hromadná doprava, elektrárny apod. Pokud někdo chce zavřít obchody, tak koncepční by bylo alespoň zavřít všechny obchody (jako proč by se do větších nesmělo a do menších ano, snad nakupování jako nakupování...), když už tedy. A co kdyby někdo schválil zákon, že zrovna Vy osobně musíte být každý víkend komplet doma a číst pouze vznosné knihy (jak např. tlačí níže pan Bartoš), ať už chcete nebo nechcete, a jiní nemusí? Bylo by to správné?

Kromě toho, tady se samozřejmě dá předpokládat, jak to bude dál. Teď jsou zavřené velké obchody jen o některých svátcích, teď je na stole novela, že to bude o všech svátcích (ale "o nedělích není ani slovo"), takže se dá čekat, že do roka budeme číst, že je na stole novela, která to rozšiřuje i na neděle, a za další rok i na soboty, pak přijdou konečně na to, že jen velké obchody jsou nekoncepční, a další novela to rozšíří komplet na všechny obchody... Následně přijde nařízení, že ve všední den musí obchody zavírat už o půl šesté nejpozději (prodavači chtějí být večer doma s rodinou...). To opravdu chceme?

27 0
možnosti
Foto

J53i76ř80í 77L47i64b52e85r

1. 4. 2018 18:49

Vzal jste to do pěkné myšlenkové hyperboly. I tak by to mohlo, díky sociálním inženýrům, jiným slovem nazvaných "dobroserové", skončit. Osobně se přikláním k minimální, nebo žádné státní regulaci. Ať si o takových věcech rozhodují majitelé sami.

10 0
možnosti
Foto

Je úsměvné, že o právo lidí pracovat ve svátek se zde bere člověk, který má samozřejmě svátky všechny plus nějaké ty prázdniny :-)

4 7
možnosti
Foto

Každý hlas hájící svobodu je správný. To, že autor hájí svobodu někoho jiného, vůbec nesnižuje důležitost tohoto hlasu a je to jedině dobře.

9 0
možnosti
Foto

Jsou jistě profese,jejich přítomnost je na pracovišti nutná nepřetržitě,tedy i ve svátky.To přece nikdo nezpochybnuje.Je však nezbytně nutné,aby o svátcích byly otevřeny všechny ty super,hyper,mega...markety?Co by se stalo,kdyby byly zavřené.Vubec nic....a o tom to je.

1 11
možnosti
RC

a co takhle nechat rozhodnuti na nich?

9 0
možnosti
MH

Vždyť ten zákon protlačila ČSSD, kterou volíte. Kritizujte hlavně je.

0 0
možnosti
JN

Zákon, který aktuálně platí, beru jako určitý rozumný kompromis mezi těmi, kteří by chtěli mít zavřeno o všech svátcích (a časem možná i nedělích) a těmi, kteří byli proti jakémukoliv zavírání v den svátku. Jestliže je např. nyní o velikonocích zavřeno pouze v pondělí, tak to pro převážnou většinu lidí asi problém není, ale jestliže by dle zmíněného návrhu lidovců bylo zavřeno v pátek, neděli i pondělí, tedy 3 dny ze 4, tak už by to bylo trochu horší.

0 0
možnosti
Foto

J25i36ř69í 30L76i11b85e92r

1. 4. 2018 17:21

Přiznám se, že to, zda má nějaký obchod o státním svátku otevřeno, či ne, nesleduji. O státních svátcích nakupovat nechodím, nemám problém nakoupit jindy. :-)

3 1
možnosti
RC

Nikdy jste nezazil, ze se neco pokazilo zrovna o svatcich?

1 0
možnosti
  • Počet článků 1586
  • Celková karma 39,44
  • Průměrná čtenost 3233x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik