Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... politika do sportu nepatří,- alespoň nééé na úrovni sportovního komentátora, kerej hodnotí jakýkoliv sportovní výkon!,- bohužel bez politiky, v tom obecném slova smyslu, by zase nebylo sportu,- takže vono je to všecko na zvážení kdy je to přínosem a kdy je to naprostá pohroma. V tomhle konkrétním případě převládají více emoce než zdravej rozum,- ...... ešivá to ty kopačky brilantně ovládají a byli nominovaní svazem do reprezentace tak ať laskavě reprezentujou Německo jak nejlíp to dovedou !

3 0
možnosti
MP

Tak rozhodně celá situace svědčí o tom, že lidé s tureckými kořeny žijící v Německu prostě nejsou Němci, ale stále to jsou Turci žijící v Německu, byť již s německým pasem. To je ta skvěle zvládnutá integrace, která je nám občas předhazována. Moc by mě zajímalo, pokud by teoreticky vypukl válečný konflikt mezi Tureckem a Německem, za kterou stranu by se dotyční rozhodli bojovat...

10 1
možnosti
Foto

Integrace přece není o tom nehlásit se ke svým kořenum a zapomenout na to od kud pochází on sám nebo jeho rodina.To jste to nějak nepochopil...

3 4
možnosti
Foto

P50e92t90r 97O12m88e21l26k78a

20. 6. 2018 14:49

Pokud napíše někdo na dres, věnování svému prezidentovi, tak by měl reprezentovat ten stát, kde je tento prezident prezidentem. To by asi v tomto případě nešlo, protože jsou to Němci. Ale pokud se jako Němci vnitřně necítí, nemají v německé reprezentaci co dělat. Měli je vyloučit už před začátkem MS. Teď si AFD přihřívá polívčičku na neúspěchu reprezentace. Němci jsou stejní pokrytci jako všude jinde, kdyby se vyhrálo tak drží AFD hubu.

7 3
možnosti
VV

To je samozrejme v prvni rade problem DFB, ktery je nominoval.

0 0
možnosti
PK

Ten kdo má v D kamarády a občas tam zajede, tak ví že Turků je tam velmi mnoho, říkalo se kolem 5 milionů. většinou žijí komunitně a dodržují vztahy a zvyklosti své a se svou starou vlasti. AFD je relativně mladá strana, která ovšem začíná celkem dosti posilovat a to navzdory tomu, že vyvolává velké a hysterické reakce v celém D. Pokud se však porozhlédnete po Evropě skoro v každé zemi takto vyprofilované strany vznikají jako reakce na současné dění. Já osobně bych ty fotbalisty odvolal za slabý výkon a né za citové projevy k Turecku....

1 0
možnosti
VV

Slaby vykon predvadi i AfD, bohuzel odvolat ji jen tak nelze. podobne jako ceskeho prezidenta.

0 4
možnosti
JZ

Tentokrát zasloužená karma.R^:-) Ani já oba fotbalisty za jejich čin nechválím, ale vyhazov by byl přehnanou reakcí.i

2 0
možnosti
JN

Díky, pane Zieglere.

2 0
možnosti
Foto

Nějak jste zapomněl na to,že i Rusko a tedy Putin mělo a má s Erdoganem velmi dobré vztahy.Dokonce spolu v Moskvě otvírali největší mešitu v Evropě.:-PTak Vám se tento nacionalistický žvást politika nezdá dost nacionalistický?Jak by to mělo vypadat,aby to bylo pro Vás dost nacionalistické?Němcum prostě zápas nevyšel a hned si na tom nějaký německý "okamurovec" ohřívá dost přihlouplou polívčičku...až budou Němci opět mistři světa,bude tento exot všem jen k smíchu...

2 2
možnosti
JN

Pane Bárto, možná by to chtělo přečíst si v klidu celý článek ještě jednou a být méně emotivní. :-P

P. S. S tím Putinem máte pravdu, nicméně článek je o německých fotbalových reprezentantech, nikoliv ruských.

1 0
možnosti
AL

Oba fotbalisté se s Erdoganem nechali v neděli vyfotit v Londýně při jeho oficiální návštěvě Velké Británie. Özil i Gündogan darovali prezidentovi své podepsané klubové dresy, přičemž druhý jmenovaný ke svému autogramu připsal "s velkým respektem k mému prezidentovi".

.

Ještě, že nejsou původem z Ruska a nenechali nenapsali to Putinovi pod společnou fotografii.

To by někteří zdejší blogeři co se jich zastávají začali zpívat okamžitě jinou písničku"

:-)

2 1
možnosti
BJ

Zaznamenal jste nejake reakce zdejsich blogeru na Dmitrije Jaskina?

Narodil se v Omsku, ale v osmi měsících se jeho rodina přestěhovala do Vsetína. Teď reprezentuje Česko na mistrovství světa a čeká ho duel proti Rusku. Když se hokejového útočníka Dmitrije Jaškina zeptáte, jak se cítí vnitřně, odpoví: "Je to těžké, jsou to smíšené pocity."

Zdroj: https://hokej.idnes.cz/dmitrij-jaskin-hokej-ms-2018-09l-/ms-hokej-2018.aspx?c=A180509_183610_ms-hokej-2018_cig

2 0
možnosti
JU

J27o14s13e16f 46U83l75m41a69n

20. 6. 2018 13:01

Já bych je z týmu také nevyhazoval, i když byl Özill údajně nejslabším hráčem utkání. Každopádně u Turků v Německu je silné nacionalistické cítění typické. Ano, přesně to nacionalistické cítění, které je v případě rodilých etnických Němců tolik dehonestované, proklínané, opovrhované. U Turků to stejným lidem vůbec nevadí.

2 0
možnosti
AL

Pravicová AfD ale není zdaleka jedinou politickou stranou, které politická angažovanost fotbalových reprezentantů ve prospěch prezidenta Erdogana vadí. "To, co oba předvedli, je opravdu výsměch. Očekávám, že se od této levné, propagandistické show pro autoritářského vládce jasně distancují," uvedl Cem Özdemir z německé Strany zelených. I když je sám tureckého původu, chování Özila a Gündogana údajně nedokáže pochopit.

3 0
možnosti
JN

Máte pravdu, že to vadí i jiným (ani mně by se něco takového, být Němcem, asi nelíbilo), ovšem pouze AfD přišla s radikálním požadavkem, aby byli oba hráči z reprezentace vyloučeni.

0 0
možnosti
AL

Máte zkreslené informace z českého tisku. Bylo a je to trochu jinak. I tak v mnohém souhlasím. Otázkou je, zda se opravdu cítí být Němci.

--

Oba fotbalisté se s Erdoganem nechali v neděli vyfotit v Londýně při jeho oficiální návštěvě Velké Británie. Özil i Gündogan darovali prezidentovi své podepsané klubové dresy, přičemž druhý jmenovaný ke svému autogramu připsal "s velkým respektem k mému prezidentovi".

0 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,79
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik