Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Inu, to máte tak. Když třeba v Irsku, Holandsku anebo třeba v Albánii proběhne šampionát v čemkoli bez války, cholery a zemětřesení, béře se to jako úplně normální věc. Ovšem v Rusku si za to ožralí mužici musí navzájem opancéřovat své bohatýrské hrudě řády a letopisci sepisují oslavné byliny. ;-)

2 16
možnosti
JL

Prezident Zeman zase bojkotoval Jižní Koreu a nezúčastnil se olympiádě. Ani jednomu úspěšnému olympionikovi ani telegraficky nepopřál k úspěchu a už vůbec úspěšné olympioniky nepřijal, jak to dosud bývalo zvykem. A taky to šlo.

5 1
možnosti
JN

Tím, že tentokrát úspěšné olympioniky Zeman nepřijal, mě trochu zklamal. Ovšem jestli jim ani neposlal blahopřejné telegramy, tím bych si jistý nebyl - možná o tom pouze média neinformovala... Ostatně, jak jsem tento týden zaregistroval, Ester Ledecké chce prezident letos udělit státní vyznamenání.

7 0
možnosti
PK

Skotský a později Americký novinář John Swinton (1829-1901 pojmenoval práci novináře tak, že to platí po století i dnes:

The business of the journalists is to destroy the truth; to lie outright; to pervert; to vilify; to fawn at the feet of mammon, and to sell his country and his race for his daily bread. You know it and I know it and what folly is this toasting an independent press? We are the tools and vassals of rich men behind the scenes. We are the jumping jacks, they pull the strings and we dance. Our talents, our possibilities and our lives are all the property of other men. We are intellectual prostitutes.”

12 1
možnosti
JK

Je to presne tak. Možno sa potom Rusom (politikom, ale aj bežným občanom čudovať), že Západu nedôverujú?

Západ sa už 200 rokov k Rusku správa viac-menej konštantne. Rusko je zlé, pretože má všetkého nadbytok (pôdy, územia a nerastného bohatstva) a nechce prenechať "starostlivosť" /péči/ západným "pokrokovým" štátom.

Stačí si to porovnať so Saudskou Arábiou - mimochodom ťaží takmer rovnaké množstvo ropy ako Rusko. Navyše materiálne aj finančne podporovali teroristov v Sýrii. Ale spomínate si, kedy ste o tomto štáte, kde sa napr. stále konajú verejné popravy odseknutím hlavy, nejaký negatívny článok? Vadí novinám, že prakticky všetci arabskí teroristi boli "naočkovaní" vo wahábistických mešitách, ktoré finančne a personálne (vo forme imámov) štedro podporuje Saudská Arábia?

Len samé pozitíva - napr. že Saudky budú môcť čoskoro šoférovať autá... :-)

Holt ale Saudská Arábia je náš "spojenec", aj keď za bozk na verejnosti tam my, spojenci môžeme dostať ostrú basu a bitku palicou /holí/. Aj keď za homosexualitu tam hrozí trest smrti, a Rusko len zakázalo jej ostentatívnu propagáciu vo forme pochodov. Za slovnú urážku panovníka je v Saudskej Arábii mnohoročná basa.

Na tom, ako naše, resp. západné médiá informujú o týchto 2 štátoch, je najlepšie vidieť, že agenda ľudských práv je len bičom na štáty, ktoré nechcú tancovať tak ako na Západe pískajú...

39 5
možnosti
JN

Máte naprostou pravdu, ale některým to zkrátka nevysvětlíte...

19 1
možnosti
JZ

Inu, to je Rusko, taková jedna Potěmkinova vesnice. Navenek je všechno v pořádku. Stadiony jsou krásné a organizace klape. Jenomže, to je typické ruské pozlátko, uspořádají navenek skvostné sportovní hry, ale když jim někde začne hořet, tak k ohni dorazí nevycvičení hasiči se zastaralou technikou.

8 19
možnosti
PK

Nejen nevycvičení hasiči se zastaralou technikou, ale prej taky se starou vodou uschlou na troud. .. Neříkejte, velmi informovaný Zieglere, že o tom nevíte.

34 1
možnosti
JZ

Neříkám, že Rusům neklape organizace, ovšem tohle není v pořádku. Je to ubohé a možné jen v Rusku.

https://zpravy.idnes.cz/leonid-sluckij-komentator-rusko-egypt-alexej-navalnyj-pga-/zahranicni.aspx?c=A180620_105200_zahranicni_aha

Tak příště nevykládejte pane Nožičko, že je všechno v pořádku.

3 16
možnosti
JN

A nestalo se pane Zieglere v nedávné době například i v Německu, že jeden známý karikaturista dostal vyhazov za "politicky nevhodnou karikaturu"? Případně i někteří novináři?

23 0
možnosti
Foto

"Psalo se například o „bizarní tribuně“ na fotbalovém stadionu v Jekatěrinburgu (jde o části tribuny, které byly dodatečně přidány, aby byla splněná minimální kapacita 35 tisíc diváků, a které budou po skončení mistrovství zase rozmontované), o ruských problémech s fotbalovými chuligány, o tom, že většina Rusů neovládá žádný světový jazyk...

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=668496";

Slušný bloger dá odkazy, ale já žádné nevidím. Vy nejste slušný bloger, pane učiteli?

5 21
možnosti
Foto

Co na té tribuně je "bizarní"? Snad ta dočasnost?

12 4
možnosti
Foto

Uplně to samé by jste mohl napsat i o olympijských hrách v Berlíně 1936....to je přesně to velké divadlo,které měl autor článku na mysli.Hry to byly opravdu velkolepé a precizně zorganizované a co se dělo za jevištěm nikoho nezajímalo,ani to co se bude dít,až velkolepé představení skončí....

6 8
možnosti
Foto

Už zase tento nejapný názor, ale spíš jen nejapná protiruská propaganda.

14 2
možnosti
PB

.... ano, je to mistrovské divadlo a jedna velká kamufláž !,- korespondentka Deutsche Welle byla sexuálně obtěžovaná na Rudým náměstí při natáčení reportáže při zahájení MS. Samozřejmě Ivan, šílenej fanoušek, chuligán a sexuální predátor ji objal kolem ramen a dal jí lůbanec na tvář v přímým přenosu a ešče sa u teho smál do kamery, darebák jeden (?),- ..... musel to byt pro ňu hroznej zážitek, brrr,- až sa mi z teho chlupy ježijou. Bych ji doporučil natáčet reportáže v Kolíně nad Rýnem,- hlavně na nádraží a v blízkým okolí,- tam je to prej nejbezpečnější !

16 1
možnosti
Foto

Už jsem to psal v komentáři k jinému blogu. Není to tak, že po OH v Soči vyrazil Putin na steč Krymu, ale kyjevský Majdan byl naplánován tak, aby v té době byl Putin na OH.

9 5
možnosti
MS

Ještě kdybych tak věděl, co je to ta "steč" ...

1 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 40,02
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik