Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autore, všichni víme, že "spravedlnost" v přidělování dotací objektivně nastat nemůže, protože požadavky budou vždy řádově vyšší než možnosti. K všeobecnému konsensu nikdy nedojde, protože každý z nás vidí jako "nejpotřebnější" to své. Dohoda často není možná ani na té nejnižší úrovni; opravíme šatny u hřiště nebo podlahu v tělocvičně?

V praxi tudíž musí "někdo" rozhodnout co je prioritní a co ještě musí počkat. Čím výše přeneseme rozhodovací pravomoc, tím více riskujeme nekvalifikovaná a nesmyslná rozhodnutí, neboť příslušní úředníci o tom neví vůbec nic a jsou odkázáni jen na informace od svých „našeptávačů“, kteří ale také nebudou nikdy objektivní, protože i ti jsou odkázáni jen na zprostředkované informace. A je úplně jedno, budeme-li příslušné informátory nazývat poradci či lobisty.

Dámám Valachové a Kratochvílové tedy nevyčítám to, že rozhodovaly „špatně“, protože chybně nastavený systém je přinutil rozhodovat o věcech jim naprosto neznámých. Diskutabilní je, zda bylo vhodné se řídit radami pana Jansty a spol., který (vcelku logicky) prosazoval rozdělení ze svého pohledu. Ale i on se choval v intencích nastaveného systému!

Hledáme fyzického škůdce. Obávám se, že zbytečně. Dokud nebude nastaven jakýsi nezpochybnitelný (nenapadnutelný) nový systém, pokoušíme se o kvadraturu kruhu. Otázkou je, zda v případě dotací (přidělování státních peněz) vůbec může nějaký spravedlivý systém existovat.

2 0
možnosti

Napsal jste to velmi hezky a výstižně. Nicméně co se týká toho fyzického škůdce, toho bych zde jednoznačně viděl v Peltovi. A také v Kratochvílové - kvůli tomu, že se s takto kontroverzní osobou dala dohromady. Nakolik bylo v silách Valachové, aby na svou náměstkyni lépe dohlédla, si posoudit netroufám.

0 1
možnosti

J17o20s62e42f 98L33i31s24e20c

11. 8. 2018 12:08

Kam se ve Vašem článku ztratil hradní šíbr Minář s dotací 800 000 Kč pro TJ Osvětinami hrající okresní přebor ???!!!

1 0
možnosti

Já znám jen Osvětimany (nikoliv Osvětinami) a pokud vím, tak jejich fotbalisté nehrají okresní přebor, ale 1.A třídu Zlínského kraje. A co se týká té dotace - samozřejmě záleží na tom, na co konkrétně byla použita, ale vám v dnešní době přijde 800 tisíc jako nějaká závratná částka?

0 2
možnosti
Foto

H76a49n48a 91V63l22k78o46v29á

11. 8. 2018 11:36

Koloběh života. Ukážeme, nafoukneme zmedializujeme a ... necháme vyšumět.

Protože my to s největší pravděpodobností budeme dělat stejně....

2 0
možnosti

Nojo, už zase ty neziskovky.

0 0
možnosti
Foto

H44a43n55a 90V77l25k96o21v27á

11. 8. 2018 11:34

Ano. Jedna velká černá díra....

3 0
možnosti
Foto

Velká hromada peněz je podobná hromadě hnoje, také se kolem ní točí spousta obtížného hmyzu, který ji chce mít jen pro sebe. Jak k tomu přijde rodič v Dolních Kotěhůlkách, když z peněz pro mládež klub neuvidí ani korunu? Nešlo by třeba dotace zrušit a umožnit pracujícím formou odpočtu z daní poukázat přímo nějakou částku přímo sportovnímu klubu - Spartě, Dolním Kotěhůlkám nebo Sáblíkové na halu? Pokud svému klubu přispěje za rok z daní třeba sto lidí po jedné stokoruně, dostane i ten nejmenší klub peníze, které nikdy od státu nedostane.

1 0
možnosti

Na Vas si posvitime,

vo tom,kam pujde kolik penez,rozhodujeme My,strana !!!

.... ze by snad lidi sami vod sebe mohli rozhodnou kolik z jejich dani kam pujde ,nemyslite vazne

z ceho potom My prizivnici, lehkozivkove a pijavice budeme zit ????

0 0
možnosti

...... vono je vůůůbec zajímavý jak dokážou zadotovat svůj rodnej SK v Kotěhůlkách a ta Sáblica sa tréninkovýho stadionu nedočkala ani po deseti letech. Vo Ledecký radši ani necekám,- všechno za svoje a vod sponzorů ale vod Olympijskýho výboru ČR ani kááá,- ........ a von se někdo diví, že se nám vopravdový hvězdy usadí trvale v Monaku a salám na daně ?!?

3 1
možnosti

:-).....PRávě se to řeší v inerwiev na ČT 24 ! R^R^R^

1 0
možnosti

Ano, takto to fungovalo dříve a funguje i dodnes, popsal jste to reálněR^

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS