Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Československou republiku v roce 1918 založila nikým nezvolená samozvaná pražská elita bez jakéhokoliv mandátu s masivní pomocí ze zahraničí.

2 5
možnosti
VH

Nový stát, nové zřízení, prostě revoluci iniciuje a následně zřizuje zpravidla nikým nezvolená (a tedy podle Vás samozvaná) skupina. Většinou s podporou zvenčí. Není čemu se divit, nad čím se pozastavovat.

A malá edukace: Pánové Soukup, Stříbrný a Rašín byli členy říšské rady (což byl do své emigrace i Masaryk) a Švehla byl členem české rady. Musím konstatovat, že ti pánové byli zvoleni k zastupování českých zájmů.

6 0
možnosti
LH

Jaképak oslavování, vždyť není co.Byla založena Československá republika.Dneska už neexistuje, takže není co oslavovat.To je jako kdybyste oslavovali s manželkou zlatou svatbu a přitom byli již několik desetiletí rozvedeni.

4 4
možnosti
JN

Tohle srovnání ovšem dost kulhá.

4 0
možnosti
DV

D60a42v64i38d 79V69l89k

28. 10. 2018 10:26

Pan Nožička vždy neochvějně na té správné straně. Pro nic není na světě místo, než na parádemarš furt rovně . Lidi jsou pane učiteli různí a mají různé názory. Nemusíte s nimi souhlasit,ale trochu tolerance by to chtělo. A možná trochu hravosti a fantazie, ale to jsou věci Vám zcela cizí.

7 2
možnosti
JN

Aha, pan Nožička je vždy na té správné straně, kdežto pan Vlk, když píše například blogy, kritizující udělení státního vyznamenání zpěváku Davidovi, je zcela jistě novodobý disident. ;-)

A k té poslední větě - víte, já se řídím zásadou, že všeho moc škodí. A u Vašeho pátečního blogu, který jste tomuto tématu věnoval, mi té projevené fantazie opravdu přišlo trochu moc (ale je to samozřejmě pouze můj názor). Hezký zbytek sváteční neděle.

2 0
možnosti
MB

Nelze nevidět, že konec války je vždy momentem euforie. Logika, konce trápení s nadějí! Tak si vysvětluji naplněnost tužby samostatnosti. Koexistence s Rakouskem zcela nemožná. Navíc výhoda - průmyslová základna! Následný šílený zvrat - Adolf stavěl hráze bolševikům, aby jim zcela zpětně otevřel dveře! Opět konec války - opět euforie s nadějí. Pak zcela neideologicky říkám, že Devastační účinky KSČ - režimu nabyly obludných rozměrů! Role se zcela prohodily, kde je Rakousko a my? Ani tak nejde o umenšení lidstanosti - plochy dalším oddělováním se, (Podkarpatská a Slovensko). Spíše jde o to, jak obnovit ducha našich předků, jejich hrdost a celkový um. Říkám otevřeně - Pokud do TV besedy ke 100 letům přijde besedovat bývalý komunista s agentem STB, nic ve zlém - Co to je za symbol ? Opět malost ? ... [>-]

5 1
možnosti
VF

...a kdyby do TV besedovat nepřišli, také by to bylo špatně. Přemůžu se a ty dva pány si poslechnu.

2 0
možnosti
Foto

Ano,máte pravdu.Máme spoustu umělcu a podnikatelu na které mužeme být hrdi.Ti nejlepší dnes budou dokonce vyznamenáni,Krampol,David,Krupa.....opravdu pocitujete hrdost...?:-)

11 2
možnosti
JN

Jestli opravdu neznáte žádné jiné naše umělce a podnikatele (mimochodem, Krúpa je Slovák), než ty, kteří jsou kvůli vyznamenání od Zemana nyní rozebíráni v médiích, tak je to váš problém... Já jsem si jist, že většina čtenářů mnohé takové zná.

2 0
možnosti
JH

Vznik Československa byl pochopitelný - bylo za něj těžce zaplaceno, což ovšem pro budoucnost zase příliš neznamená...

A co se těch čecháčků týká, zřejmě předpokládají, že tím kopáním se kolem sebe, se té vlastní malosti zbaví:-)...

5 1
možnosti
JL

Konecne neco pravdiveho, pane Havranku. Specialne druhy odstavec.

0 0
možnosti
Foto

J75a72k28u92b 25R76o92t42h

28. 10. 2018 9:58

Odpověď na vaší titulní otázku: Ano, a přesto je. :-/

2 1
možnosti
OK

O21t70a 76K81i33n74c

28. 10. 2018 15:09

Nechtěl jsem vám dát plus, ani minus, chtěl jsem pouze reagovat: Nic není černobílé, všechno má své plusy i minusy.

0 0
možnosti

Naprostý souhlasR^[>-].

Československá a česká státnost spolu souvisejí. A všechna kdyby jsou jen kdyby - ve sportu jako v politice:-).

6 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,56
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik